Gmail, Καταφέρνει να ξεπεράσει σε συνδρομητές το Hotmail για πρώτη φορά

Οι συνδρομητές της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google είναι πλέον 425 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες, ένας αριθμός που φέρνει το Gmail πρώτο σε προτίμηση ακόμα και από τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της κατηγορίας μέχρι σήμερα, το Hotmail. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2012, το Gmail είχε 350 εκατομμύρια χρήστες.

Από την άλλη μεριά, η εταιρεία comScore, μετρώντας διαφορετικά τα μεγέθη, πιστοποιώντας ότι η Google έχει λιγότερους μοναδικούς επισκέπτες, με την πρωτοκαθεδρία σε αυτό τον τομέα να ανήκει στο Hotmail και τη Yahoo. Η ComScore για τον Μάιο 2012, δίνει 325 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες για το Hotmail και 298 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες στη Yahoo. Το Gmail κατατάσσεται στην τρίτη θέση με 289 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες.

Μπερδευτήκατε; Αυτό συμβαίνει όταν δεν βασίζεται κανείς σε ανεξάρτητες μετρήσεις. Πάντως, το στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι το ότι το Gmail δείχνει να εδραιώνει τη θέση του στο κομμάτι της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Εσείς ποια υπηρεσία webmail προτιμάτε και γιατί;

, Gmail, Καταφέρνει να ξεπεράσει σε συνδρομητές το Hotmail για πρώτη φορά

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

hot/live mail. Με ομορφα συνοδευτικά προγράμματα που το κάνουν απαραίτητο εργαλείο.

Επίσης ειναι και θέμα συνήθειας.

Richie Sambora

προσωπικά έχω 6 λογαριασμούς gmail για διαφορετικές χρήσεις η κάθε μια ,αρα απο την ωρα που δεν υπάρχουν περιορισμοί δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστες οι μετρήσεις!
Το hotmail μου πάλι το έχω απο το 2000 περίπου έχει συναισθηματική αξια
Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο και η άνοδος του android όποιος αγοράζει συσκευή χρειάζεται και έναν λογαριασμό google

Πέτρος Καΐρης

Εγώ έχω και hotmail και gmail!
Θεωρώ το gmail πιο εύχρηστο!
Και επίσης πιστεύω ότι η άνοδος του gmail οφείλεται κυρίως στην άνοδο του Android!

Χρησιμοποιώ το gmail και για το προσωπικό μου email (από τότε που ξεκίνησε) αλλά και για το εταιρικό, όχι μόνο για μένα αλλά και το προτείνω σε όλους τους πελάτες μου. Υπάρχει το εργαλείο Google Apps for Domains, που το @bnbsoftware.gr πχ. φιλοξενείται επάνω στο gmail, με όλα τα πλεονεκτήματά του (δυνατά φίλτρα antispam, συγχρονισμός web και desktop mail readers κλπ)

angelos

Εγώ έχω 3 hotmail και 1 gmail. Προτιμώ το hotmail. Όμως πολύ σημαντικό είναι και αυτό που λέει και ο @Πέτρος Καΐρης πιο πάνω. Πόσες είπαμε ότι είναι οι ενεργοποιήσεις android συσκευών καθημερινά ?

Ραφαήλ Μητόπουλος

Gmail για πάντα. Παλαιότερα είχα 1 λογαριασμό στο hotmail, αλλά γέμιζε συνεχώς με ανεπιθύμητα e-mails (spam) και δεν μου έδινε δυνατότητα φιλτραρίσματος. Έτσι, με το Gmail ξένοιασα.

basilhs

Αφου αν εχεις android και θες να μπεις στο μαρκετ σε αναγκαζει να εχεις gmail…οι μισοι χρηστες ειναι απο αυτο…

fotis

Έχω και από της δύο εταιρίες mail θεωρώ πως η αυξητική πορεία του gmail υπάρχει αποκληστικά και μόνο λόγω του android developmend………Και ναι έχω δίκιο…!

stazorbas

Έχω και στις 2 υπηρεσίες λογαριασμό.Το gmail με τις τελευταίες αναβαθμίσεις της google ειναι άπιαστο.

θανασης

gmail φυσικα. και αναγκαστικα 1 hotmail για το windows phone

Χαζομαρες. Εγω εχω 3 gmail accounts (ενα για signups, ενα για youtube, και ενα για backup δεδομενων εφαρμογης που δεν υποστηριζε αλλη υπηρεσια) αλλα χρησιμοποιω καθημερινα ως βασικο το Hotmail. Συμφωνα με τη μετρηση ειμαι gmail user? Τριχες

Κωνσταντίνος

Έχω gmail και hotmail ώραια και τα δύο αλλά το hotmail δίνει πολλές δυνατότητες

Χρήστος Κ.

Εγώ παλι εχω γύρω στους 4 λογαριασμούς σε gmail,hotmail, ένα στην in που είναι απογοητευση και το βασικο μου email στην yahoo. Αλλα νταξει τα πιο πολλα τα εκανα επειδη ξεχνούσα τους κωδικους των προηγουμένων.Παντως απο την yahoo ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Stefanos

Και εμένα το βασικό μου email είναι στη Yahoo. Έχω άλλο ένα yahoo για τις πιο πρόχυρες εγγραφές σε ιστοσελίδες και το Gmail μου το έχω καθαρά για το android μου. Το Yahoo με βολεύει πάρα πολύ.

Apostolos Vlahopoulos

gmail…λόγω android…αλλά τελικά το θεωρώ πιο εύχρηστο..

mariosk89

το καλύτερο mail είναι το gmail μακράν. εύχρηστο, όμορφο, και πάνω από όλα, λογαριασμός στην Google για όλες της τις υπηρεσίες. πάντως είναι δεδομένο πως η αύξηση είναι 100% λόγω του android. κάθε συσκευή είναι και ένας λογαριασμός! εποένως οι μετρήσεις είναι όντως λίγο παραπλανητικές…

Σωτήριος Παπαδόπουλος

Έχω gmail,hotmail, είχα yahoo και προτιμώ το gmail. Το hotmail είχε δια γραφθεί μέχρι που πήρα WP7 και μόλις συνδέθηκα επαναενεργοποιήθηκε.

To hotmail παρά την ενσωμάτωση του στο MS Outlook το θεωρώ πολύ δύσχρηστο αφήστε που εξαιτίας της αναγκαστικής χρήσης του από τα WindowsPhones κατάργησαν τον “παραδοσιακό” συγχρονισμό με τις επαφές του MS Outlook κάτι που μέχρι και σήμερα δεν έχω βρει τρόπο που να με καλύπτει πλήρως για τον συγχρονισμό .

Σωτήριος Παπαδόπουλος

Να και ένα ενδιαφέρον σχόλιο από venturebeat.com :
Από :Tristan Cunha • 2 days ago −
Any article that mentions both ComScore and Google should probably include some sort of disclaimer that Google is a direct competitor to ComScore (in fact it may be the only major competitor in the online analytics space). I certainly wouldn’t call them a “neutral third party”.

Paris

Παιδια μη λετε κοτσανες. Για προσβαση στο android market χρειαζεσαι Google Account, οχι gmail! Αν φτιαξεις google account μετα εχεις την ΕΠΙΛΟΓΗ να ενεργοποιησεις και το gmail. Απλα τα πραγματα. Σιγουρα παιζει ρολο η ανοδος του Android, ομως δεν σε υποχρεωνουν ντε και καλα να εχεις gmail ημαρτον!

Παντως εχω ενα λογαριασμο gmail κι ενα παρατημενο hotmail. Το gmail ειναι πιο ευχρηστο, διαλειτουργικο και απλο. Αν περιμεναμε απο το hotmail τα αυτονοητα πραγματα οπως imap, συγχρονισμο ημερολογιου και επαφων κτλ τοτε ζητω που καηκαμε. Συν το γεγονος οτι ξεχασα τι σημαινει spam πλεον.

Αντώνης

Και τα δύο…Αλλα το βασικό μου e-mail είναι στην hotmail….

Μαρία Μαστρογιαννη

Βασικό μου mail ειναι το yahoo, γιατί ειναι ελεύθερο σε όγκο εισερχομενων και αποστολη επίσης.

AP

Έχω βολευτεί πολύ με το Gmail εδώ και χρόνια. Έχω κρατήσει το Ηotmail, στο οποίο να λέμε την αλήθεια έχουν αλλάξει πολλά προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια, αλλά από τότε που άλλαξα, λόγω των κακών spam φίλτρων του, σε gmail δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να γυρίσω πάλι σε αυτό. Πλέον έχω δύο gmail, ένα για φίλους/επαγγελματικό και ένα για forum, blogs κτλ καθώς και το hotmail για τις live υπηρεσίες, όλα συνδεδεμένα με τον κύριο λογαριασμό gmail (προσωπικό) στο οποίο το gmail είναι πολύ καλό επίσης. Με τη Υahoo έχω πολύ άσχημη εντύπωση από όλες τις υπηρεσίες της και το email της είναι το χειρότερο με διαφορά.

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Εγώ έχω Gmail από το 2006 . Έχω και ένα hotmail που αν και θυμάμαι τον κωδικό έχω να μπω 3-4 χρόνια.Έχω και android και youtube όλα σε ένα λογαριασμό Gmail αλλά έχω άλλον έναν Gmail λογαριασμό εταιρικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.