Google AdSense: Τερματίζει τα mobile apps και θα μετατρέψει την ιστοσελίδα σε Progressive Web App

AdSense, Google AdSense: Τερματίζει τα mobile apps και θα μετατρέψει την ιστοσελίδα σε Progressive Web App

Το AdSense επιτρέπει στους publishers να βάζουν διαφημίσεις στις ιστοσελίδες τους. Η Google προσφέρει mobile εφαρμογές μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τα views και τα έσοδα τους.

Σήμερα όμως, η εταιρεία ανακοίνωσε μέσω ενός blog post ότι θα τερματίσει την εφαρμογή του AdSense για Android και iOS, και πλέον οι χρήστες θα πρέπει να μπαίνουν στην υπηρεσία μέσω web.

Ενδιαφέρον είναι ότι η εταιρεία αναφέρει πως πάνω από το ένα τρίτο των χρηστών της χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για να ελέγχουν το AdSense. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό δεν τη σταματάει από το να καταργήσει τα εν λόγω apps.

AdSense, Google AdSense: Τερματίζει τα mobile apps και θα μετατρέψει την ιστοσελίδα σε Progressive Web App

Επιπλέον, η Google αναφέρει ότι η mobile αγορά είναι ένας τομέας στον οποίο θα συνεχίσει να επενδύει. Φέτος, το AdSense απέκτησε νέο Material σχεδιασμό ο οποίος έγινε προφανώς διαθέσιμος για web, αλλά ποτέ για mobile web view.

Η ιστοσελίδα που προσφέρει η Google για πρόσβαση στα AdSense μέσω κινητών έχει μειωμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Ωστόσο, ελπίζουμε πως από τη στιγμή που η πρόσβαση στην υπηρεσία θα γίνεται αποκλειστικά από το web η εταιρεία θα φροντίσει να ενημερώσει κατάλληλα και τη mobile έκδοση του ιστότοπου.

Η ομάδα του AdSense άφησε να εννοηθεί ότι ενδιαφέρεται να προσφέρει στους χρήστες μία πιο διαδραστική και ενεργή εμπειρία, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

AdSense, Google AdSense: Τερματίζει τα mobile apps και θα μετατρέψει την ιστοσελίδα σε Progressive Web App

Επιπλέον, η Google ανέφερε ότι οι εφαρμογές θα σταματήσουν να λειτουργούν τους επόμενους μήνες και θα αφαιρεθούν από τα app stores μέχρι το τέλος του 2019. Η εταιρεία είπε ότι μέσα στο χρόνο θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο τρόπο χειρισμού των AdSense.

Τέλος, κατά πάσα πιθανότητα, η ιστοσελίδα θα γίνει Progressive Web App ώστε οι χρήστες να μπορούν να την κάνουν pin στην homescreen και να εμφανίζεται ως εφαρμογή στον launcher.

Πριν καιρό η Google είχε λάβει πρόστιμο ύψους1,49 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κατάχρηση του AdSense.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.