Η Google δοκιμάζει ορισμένες αλλαγές στο Google Search

Google Google Search, Η Google δοκιμάζει ορισμένες αλλαγές στο Google Search

Η διεπαφή χρήστη της εφαρμογής Αναζήτησης Google πρόκειται να αποκτήσει νέα εμφάνιση, καθώς η Google δοκιμάζει ορισμένες αλλαγές στην εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης μιας παχύτερης γραμμής αναζήτησης. Τα εικονίδια για φωνητική αναζήτηση και το Google Lens θα παραμείνουν στη γραμμή.

Επίσης νέο, εκτός από την περίμετρο της γραμμής αναζήτησης, είναι ένα πλαίσιο ακριβώς από κάτω με προτάσεις συντομεύσεων όπως “Αναζήτηση πρόσφατων στιγμιότυπων οθόνης από τη βιβλιοθήκη σας”, λάβετε βοήθεια για την εργασία σας χρησιμοποιώντας την κάμερα και το Google Lens, πώς να αναγνωρίζετε τραγούδια και άλλα. Αυτές οι προτάσεις μπορούν να σας πουν για πράγματα που μπορεί να κάνει η Αναζήτηση Google και τα οποία ίσως δεν γνωρίζατε.

Επίσης νέο είναι ένα εικονίδιο με ένα κουδούνι δίπλα στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Πατήστε πάνω του για να δείτε ειδοποιήσεις που σχετίζονται με όλα τα θέματα στα οποία έχετε εγγραφεί στο Google. Έρχονται και άλλες βελτιώσεις στην εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εμφάνισης αποτελεσμάτων αναζήτησης ακόμη και πριν ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση. Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν είναι το ίδιο με το να σας εμφανίζονται προτάσεις για το τι να αναζητάτε καθώς πληκτρολογείτε, καθώς αυτό είναι διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή στην εφαρμογή Αναζήτηση Google.

Η διαφορά είναι ότι με τη νέα δυνατότητα, η Αναζήτηση Google θα προσπαθήσει να καταλάβει τι ψάχνετε ακόμη και πριν ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση στη γραμμή αναζήτησης και θα σας εμφανίσει αποτελέσματα. Εάν η Google έχει το σωστό θέμα, θα αφαιρέσετε πολύτιμα δευτερόλεπτα από τη συνεδρία σας με την Αναζήτηση Google. Εάν η Google κάνει λάθος, ο χρόνος που χρειάζεται να κοιτάξετε προς τα κάτω στην οθόνη για να ελέγξετε και να πληκτρολογήσετε πλήρως το ερώτημά σας θα προσθέσει μερικά δευτερόλεπτα στην περίοδο σύνδεσης της Αναζήτησης Google. Επομένως, για να είναι χρήσιμο αυτό, η Google πρέπει να καθορίσει τον αλγόριθμο.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.