Internet

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι με ρωσική στήριξη χάκερ αύξησαν τις απόπειρες επίθεσης εναντίον Ουκρανών χρηστών κατά 250% την περυσινή χρονιά σε σχέση με το 2021. Σημειώνεται ότι η εταιρεία στην ανάλυσή της χρησιμοποίησε ως μέτρο σύγκρισης δεδομένα του 2020, χρονιά κατά την οποία επίσης σημειώθηκε αύξηση των επιθέσεων εν όψει του πολέμου. Σύμφωνα με την Google μεταξύ των κορυφαίων στόχων ήταν τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών της Ουκρανίας, όπως επίσης η Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν κατηγορήσει την Ρωσία ότι προχώρησε σε κυβερνοεπίθεση δορυφορικού δικτύου στην Ουκρανία η οποία οδήγησε σε διακοπή των επικοινωνιών σε τμήματα της χώρας, πριν από την έναρξη της εισβολής.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Bloomberg, Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η συγκεκριμένη κακόβουλη διαδικτυακή δραστηριότητα αποτελεί μέρος του υβριδικού πολέμου που στόχο έχει την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.