The Google+ project, Νέο social network από τη Google

Μετά το Facebook, το Twitter και γενικά τα site κοινωνικής δικτύωσης (social networking) έφτασε και η σειρά της Google να παρουσιάσει την δική της πρόταση σε αυτό τον τομέα. Το όνομα αυτού, Google+. Όλο το project του Google+ βασίστηκε στην εξής φιλοσοφία: να κάνουμε πιο “πραγματικές” τις διαδικτυακές μας επικοινωνίες. Να αποκτήσει το social networking μια πιο ανθρώπινη νότα.

Το Google+ απαρτίζεται από τις εξής επιμέρους εφαρμογές: You, Circles, Sparks, Hangouts, Mobile. Ας τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

+You: Το Google+ ξεκινάει με εμάς, You λοιπόν είναι το προφίλ του καθένα μας και όπως λέει και η Google “putting you first, all across Google”.

+Circles: Οι Κύκλοι επί το ελληνικότερον είναι ουσιαστικά μια ομαδοποίση των φίλων. Μπορείς να ομαδοποιήσεις τους φίλους σε γκρουπ( Κύκλους) και να μοιράζεσαι τα νέα σου, τις φωτογραφίες σου, τις εμπειρίες σου μόνο με τον Κύκλο φίλων που επιθυμείς. Ένας Κύκλος οι φίλοι από το πανεπιστήμιο, άλλος οι συνάδελφοι και άλλος η οικογένεια. Μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις και να το δουν μόνο όσοι θέλεις. Σίγουρα βολικό, δε φοβάσαι μην γράψεις κάτι και το δει το αφεντικό σου!
+Sparks: Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να “ανεβάσεις” τα ενδιαφέροντα σου στον λογαριασμό σου. To Sparks μετά ψάχνει και βρίσκει θέματα μέσα από το internet πάνω σε αυτά τα ενδιαφέροντα, έτσι ώστε να μπορείς να τα δεις αργότερα ή και να τα μοιραστείς με τους φίλους σου. Φυσικά τα μοιράζεται μόνο με όσους φίλους θέλεις, μέσα από τους Κύκλους.
+Hangouts: Με τα “Στέκια” μπορεςί να επικοινωνείς με πολλούς φίλους ταυτόχρονα. Το σημαντικό είναι πως μπορούν βλέπονται όλοι μεταξύ τους μέσω βίντεο. Είναι σαν να έχεις βγει έξω με την παρέα και ανοίγεις κουβέντα για κάτι. Διασκεδαστικό!

+Mobile: Δεν θα μπορούσε να λείπει από το Google+ η δυνατότητα να μοιράζεσαι εμπειρίες και καταστάσεις από το κινητό σου την στιγμή που συμβαίνουν και στον τόπο που συμβαίνουν. Το Google+ με τη λειτουργία +Location επιτρέπει την προσθήκη τοποθεσίας για κάθε “ποστάρισμα”, ακόμη και για το πιο απλό. Φυσικά προσφέρεται και το +Instant Upload για τις φωτογραφίες, οι οποίες μετά αποθηκεύονται και στο “σύννεφο” για να έχουμε πρόσβαση από όλες τις συσκευές μας. Τέλος με την εφαρμογή +Huddle είναι δυνατή η ταυτόχρονη ομαδική επικοινωνία μέσω chat όλων των φίλων που έχουμε σε ένα Κύκλο. Η εφαρμογή Huddle είναι ήδη διαθέσιμη στο Android Market και σε λίγο καιρό αναμένεται και στο App Store.


Το Google+ δεν είναι διαθέσιμο ακόμα για όλους, λειτουργεί με προσκλήσεις και μέχρι να τελειοποιηθεί θα κάνουμε υπομονή! Μπορείτε να ζητήσετε τη δική σας πρόσκληση εδώ plus.google.com




Marios1508

Επεξεργάστηκε την 29 Ιουνίου 2011 20:29

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.