Google: Προσθέτει την επιλογή αυτόματης διαγραφής ιστορικού για τις τοποθεσίες

Google, Google: Προσθέτει την επιλογή αυτόματης διαγραφής ιστορικού για τις τοποθεσίες

Η Google, φαίνεται πως αποφάσισε να δημιουργήσει μια επιλογή, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να κάνουν αυτόματη διαγραφή του ιστορικού τοποθεσίας στις συσκευές τους.

Γεγονός είναι, πως πολλούς από εμάς μας προβληματίζει το γεγονός ότι η Google ξέρει τα πάντα για τις κινήσεις μας, όσο κι αν έχουμε προσπαθήσει να προστατευτούμε από αυτό. Σε πρόσφατο άρθρο μας, σας είχαμε ενημερώσει πώς μπορείτε χειροκίνητα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, προκειμένου η Google να μην κρατάει ιστορικό για τα μέρη που έχετε επισκεφθεί.

Πριν λίγες ημέρες, η Google ανακοίνωσε πως εντός των επόμενων εβδομάδων, θα κυκλοφορήσει μια επιλογή αυτόματης διαγραφής του ιστορικού τοποθεσίας σας. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το Ιστορικό Τοποθεσίας, προκειμένου να σας προτείνει πιο σύντομες διαδρομές, εστιατόρια κλπ.

Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς το πρόσθετο μπορείτε να το κάνετε, αν όχι μπορείτε να ορίσετε την εφαρμογή να σβήνει από συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μετά (πχ το τελευταίο 3μηνο ή 18μηνο) ή να το χρησιμοποιήσετε για να τα σβήνει όλα από την αρχή.

Το γεγονός, ότι εταιρείες σαν την Google συγκεντρώνουν τέτοιες λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή των ανθρώπων, τρομάζει αρκετό κόσμο. Η κίνηση αυτή της εταιρείας, είναι μια προσπάθεια να μειώσει την ανησυχία του χρήστη των υπηρεσιών της.

Νομίζετε ότι θα βοηθήσει αυτή η επιλογή;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.