Internet

H αναζήτηση του Gmail βελτιώνεται χάρη στις παλαιότερες αναζητήσεις σας

H Google επιδιώκει συνεχώς να βελτιώνει την εφαρμογή του Gmail, όπως συνέβη και αυτή την φορά, ειδικότερα με την λειτουργία της “Αναζήτησης”.

Σε μία ενημέρωση λογισμικού, που καθυστέρησε αρκετά, η εταιρεία λέει ότι οι αναζητήσεις θα λαμβάνουν υπόψη την προηγούμενη δραστηριότητα αναζήτησης, πράγμα που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα βελτιστοποιηθούν με βάση αυτό που αναζητούσατε πριν. Η Google ελπίζει ότι αυτές οι αλλαγές θα κάνουν τα ευρήματα των χρηστών μέσω της αναζήτησης Gmail “πιο συναφή και συμφραζόμενα”. Έχουμε ιστορικό αναζήτησης στις γραμμές αναζήτησής, αλλά αυτή η αλλαγή φαίνεται να αφορά την ανάλυση των προηγούμενων ερωτημάτων και τη χρήση αυτού για τη βελτιστοποίηση των πραγματικών αποτελεσμάτων. Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail σε λειτουργία εκτός σύνδεσης, σημειώστε ότι η αναζήτηση δεν θα λειτουργήσει. Αυτό φαίνεται να είναι περισσότερο μια αλλαγή στο backend παρά κάτι που θα παρατηρήσετε αμέσως όταν μεταβείτε στο mail.google.com για να ψάξετε στους ακατάστατους φακέλους σας για ένα παλιό μήνυμα.

Η Google έχει πει στο παρελθόν ότι οι προτάσεις αναζήτησης και τα αποτελέσματα αναζήτησης του Gmail βελτιώνονται συνεχώς χάρη στη μαγεία της μηχανικής μάθησης, επομένως αυτό φαίνεται να είναι μια πρακτική επέκταση αυτού.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.