H Ευρώπη δεν προχωρά στην απαγόρευση του Crypto mining

Bitcoin, H Ευρώπη δεν προχωρά στην απαγόρευση του Crypto mining

Bitcoin, H Ευρώπη δεν προχωρά στην απαγόρευση του Crypto mining

Το αρχικό σχέδιο για την απαγόρευση εξόρυξης Bitcoin και Ether στην Ευρώπη, λόγω της επιβάρυνσης στο περιβάλλον, εγκαταλείφθηκε τελικώς. Η Ευρώπη προσπάθησε να πράξει όπως η Κίνα ή και άλλες χώρες, αλλά τελικά φαίνεται πως έκανε πίσω.

Η πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου για τη θέσπιση κανόνων και αρχών στη διακίνηση, εξόρυξη και συναλλαγή με τη χρήση ψηφιακού συναλλάγματος και κρυπτονομισμάτων, δεν είχε μέσα στο κείμενο την φημολογούμενη απαγόρευση της ενεργειακά απαιτητικής διαδικασίας της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, όπως είναι το Bitcoin. Η πρακτική εξόρυξης Bitcoin και Ether έχει χτυπήσει συναγερμό για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την επιβάρυνση στο περιβάλλον από την ηλεκτρική κατανάλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η λειτουργία του Bitcoin σε παγκόσμια κλίμακα έχει ενεργειακές απαιτήσεις μεγαλύτερες από εκείνες που εμφανίζει η χώρα της Νορβηγίας. Οι ενεργειακές απαιτήσεις όλων των κρυπτονομισμάτων μαζί εκτοξεύουν τις ανάγκες σε ενέργεια, άρα και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Σε μία εποχή όπου η ενεργειακή κρίση συμπιέζει εισοδήματα, υπήρχε η σκέψη να προβεί η Ευρώπη σε απαγόρευση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στο έδαφός της, κάτι που τελικά δεν πέρασε. Ένας από τους λόγους που έγινε αυτό ήταν το γεγονός ότι ακόμα και σε χώρες όπου επιβλήθηκε απαγόρευση εξόρυξης Bitcoin, οι εκπομπές αερίων του Θερμοκηπίου δεν κατάφεραν να μειωθούν.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Μπέκας

Το μελλοντικό mining θα γίνεται από την ενέργεια που παράγει το ανθρώπινο σώμα, και δεν το λέω εγώ, υπάρχουν οι κατοχυρωμένες πατέντες ευρεσιτεχνίας που έχουν καταθέσει κάποιες γνωστές εταιρείες. Και φυσικά δεν θα πω περισσότερα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk European Commission Social Media

H EE ζητά από τον Elon Musk να προσλάβει προσωπικό στο Twitter

Στα “μαχαίρια” φαίνεται να βρίσκονται η Ευρωπαϊκή Ένωση με τον Elon Musk και πιο συγκεκριμένα με το σχέδιο του ιδιοκτήτη του Twitter για χρήση εθελοντών και τεχνητής νοημοσύνης.

Internet European Commission TikTok

Το TikTok απαντά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Λανθασμένη η αναστολή από Κομισιόν»

Το ΤikTok δίνει τη δική του απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην αναστολή χρήσης από τους εργαζομένους της, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση λανθασμένη και βασισμένη σε θεμελειώδεις παρανοήσεις.

Internet European Commission Microsoft

Η Κομισιόν ξεκινά έρευνα για τις μονοπωλιακές πρακτικές της Microsoft

H Κομισιόν και πιο συγκεκριμένα οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έρευνα εναντίον της Microsoft σχετικά με την υπηρεσία βίντεο και ανταλλαγής μηνυμάτων Teams.

Business Bitcoin Crypto

Crypto.com: Μαζικές απολύσεις προσωπικού

Το φιάσκο της FTX φαίνεται να επηρεάζει και άλλες εταιρίες κρυπτονομισμάτων, όπως η Crypto.com που σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.