H Gigabyte παραδέχεται ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση ransomware

, H Gigabyte παραδέχεται ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση ransomware

Εάν νομίζατε ότι οι γίγαντες της τεχνολογίας, όπως η Gigabyte, είναι ασφαλείς από το ransomware, κάνετε μεγάλο λάθος. H Gigabyte αποκάλυψε ότι έγινε θύμα επίθεσης ransomware με μεγάλη διαρροή εμπιστευτικών δεδομένων.

Η Gigabyte παραδέχτηκε ότι η επίθεση ransomware που δέχτηκε ήταν η αιτία της παύσης λειτουργίας πολλών servers της στην Ταϊβάν, για να μην υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων και εμπιστευτικών αρχείων που αφορούν όχι μόνο σε εκείνη, αλλά και σε άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως είναι οι AMD και η Intel.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές στο Internet, η συγκεκριμένη επίθεση έγινε από την ομάδα RansomEXX, η οποία παλαιότερα ήταν γνωστή με το όνομα Defray και είχε θέσει ως στόχους της κατά κύριο λόγο κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον πλανήτη. Πηγές στο Internet ισχυρίζονται ότι οι hackers κατάφεραν να αντλήσουν περισσότερα από 112 GB δεδομένων από την Gigabyte, προτού να μπορέσει εκείνη να λάβει μέτρα.

Η επίθεση αυτή στην Gigabyte θεωρείται η κορυφή του παγόβουνου, αφού πολλές ακόμα επιθέσεις ransomware εκτιμάται ότι δεν δηλώνονται καν από τις εταιρείες που πέφτουν θύμα τους.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.