H Google διορθώνει σοβαρό bug του Gmail με αρκετή καθυστέρηση

, H Google διορθώνει σοβαρό bug του Gmail με αρκετή καθυστέρηση

Δεν ήταν λίγοι οι χρήστες του Gmail που εξέφρασαν παράπονα για προβλήματα στις υπηρεσίες του, με την Google να αναλαμβάνει δράση αρκετές ώρες αφότου εντοπίστηκε το πρόβλημα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, θα μπορούσε να γίνει μαζική αποστολή μηνυμάτων από τους λογαριασμούς των χρηστών χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν.

Ένας ανεξάρτητος ερευνητής ανακάλυψε τον περασμένο Απρίλιο το συγκεκριμένο πρόβλημα που θα μπορούσε να προκύψει με τα κακόβουλα μηνύματα να περνούν τους ελέγχους SPF (Sender Policy Framework) και DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance), που θεωρούνται ιδιαιτέρως ασφαλείς. Εκτιμάται ότι η Google καθυστέρησε αρκετά τη διόρθωση του σφάλματος αυτού, ενώ επιπρόσθετα μέτρα προστασίας για τη διόρθωση του εν λόγω κενού ασφαλείας εκτιμάται ότι θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο.

Ένα στοιχείο που τονίζεται από πολλές πηγές είναι ότι η Google πάσχει από το ίδιο ζήτημα που μπορεί να βρει κανείς ως πρόβλημα σε πολλές εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες συχνά υποτιμούν τις προειδοποιήσεις για κενά ασφαλείας που εκφράζουν οι ειδικοί και καθυστερούν στην αντιμετώπισή τους. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συνέβη και με το Gmail.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.