Internet

H Google πολεμά την παραπληροφόρηση με όπλο τα News και το Search

Βασιζόμενη σε δύο από τα βασικά της εργαλεία, το Search και τα News, η Google κηρύσσει τον πόλεμο εναντίον της παραπληροφόρησης. Η Google θέλει να οδηγήσει τους χρήστες των υπηρεσιών της σε αξιόπιστες πηγές.

Μέσα από μια σειρά updates, η Google αλλάζει το Search και τα News, χτυπώντας την παραπληροφόρηση εκεί που γεννάται, δηλαδή στη διασπορά μέσω Internet. H Google εφαρμόζει την πολιτική των ειδικών ταμπελών που σημειώνουν ότι ένα γεγονός είναι σε εξέλιξη, κάτι που σημαίνει ότι οι πληροφορίες γύρω από αυτό μπορούν να είναι συγκεχυμένες ή ακόμα και εσφαλμένες. Η προτροπή προς τους αναγνώστες είναι να επιστρέψουν αργότερα για να ενημερωθούν πληρέστερα.

Με τη λογική της ταμπέλας, η Google θέλει να διαχωρίσει τις αξιόπιστες από τις αναξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, ενώ στα αποτελέσματά της η Google θα προτρέπει τους χρήστες των υπηρεσιών της να μπαίνουν σε μεγαλύτερο βάθος, όπως είναι ο έλεγχος της ημερομηνίας δημοσίευσης ή της πηγής.

Αρχικά, οι δυνατότητες αυτές με τις ταμπέλες θα είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ, στα αγγλικά, για τους mobile χρήστες, ενώ σταδιακά οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν σε παγκόσμια κλίμακα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.