H Κίνα διώχνει τους κυνηγούς του Bitcoin θησαυρού από τα εδάφη της

, H Κίνα διώχνει τους κυνηγούς του Bitcoin θησαυρού από τα εδάφη της

Περισσότεροι από τους μισούς κυνηγούς Bitcoin είναι εγκατεστημένοι στην Κίνα, αλλά το Πεκίνο θέλει η κατάσταση αυτή να αλλάξει. Οι περισσότεροι από αυτούς εκτιμάται ότι θα βρουν ασφαλή τοποθεσία μετεγκατάστασης στην περιοχή του Τέξας των ΗΠΑ.

Η Κίνα θέτει αυστηρούς όρους στην εξόρυξη Bitcoin, δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θέλει να συνεχίσει η λειτουργία των περισσότερων κέντρων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα στο έδαφός της. Ο λόγος για αυτό είναι η μεγάλη κατανάλωση ενέργειας που προκύπτει από τη διαδικασία εξόρυξης Bitcoin και την προσπάθεια της Κίνας να στραφεί σε ένα πιο βιώσιμο πεδίο κατανάλωσης ενέργειας.

Η στροφή πολλών κυνηγών Bitcoin προς το Τέξας θεωρείται ως δεδομένη, καθώς εκεί το κλίμα θεωρείται πιο φιλόξενο για τέτοιες επιχειρήσεις, η ανάλογη δραστηριότητα είναι πιο ελεύθερη, ενώ υπάρχει μεγάλη παροχή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Μέχρι σήμερα, η Κίνα ήταν η… Γη της Επαγγελίας για τους κυνηγούς Bitcoin, αλλά το Πεκίνο θέλει η κατάσταση αυτή να αλλάξει άμεσα και κάνει αρκετά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μακης

Ο πραγματικος λογος που εφυγαν απο την Κινα ειναι λογω φασιστερας εκει!!Στην Κινα βγηκε φετος το CBDC και τα κρυπτο ειναι ανταγωνιστης!!Οσο ηταν στην Κινα χρησιμοποιουσαν πρασινη ενεργεια κανονικοτατα αφου εχει τα μεγαλυτερα εργοστασια υδροηλεκτρικης ενεργειας!!!Στο Τεξας που θα πανε ειναι καλυτερα γιατι δεν εχει τοσο αυστηρο κομμουνισμο ακομη,αν και με Μπαιντεν σε λιγο θα ερθει και αυτο σιγα σιγα..Το θεμα ειναι οτι τα κρυπτο δεν θα πεθανουν ποτε καθως ειναι αποκεντρωμενα και ολες οι τραπεζες τα μισουνε γιατι δινουν την δυναμη στον κοσμο,και συνεπως αφαιρουν την δυναμη απο αυτες!!Ηδη καποιοι εχουμε γινει πολυ ανετοι οικονομικα απο αυτα και αλλοι πολλοι που δεν φοβουνται τα ψεμματα και τις τρομολαγνειες θα γινουν στο μελλον!!!!!!Δεν προκειται να αντικαταστησουν τις τραπεζες αλλα θα ειναι παραλληλα με αυτες!!Αγοραστε ολοι αφοβα και κρατηστε για μια 3ετια τουλαχιστον και με ευχαριστειτε αργοτερα..Ηδη το Ελ Σαλβαδορ δεχεται μπιτ κοιν και σε λιγο παρα πολλες αλλες χωρες θα ακολουθησουν!!Κοβεται χρημα παγκοσμιως αβερτα,λογω πανδημιας και τα κρυπτο μαζι με χρυσο,μετοχες κλπ βοηθουν τον κοσμο να κρατησει την αξια της περιουσιας τους που θα πληθωριστει τα επομενα χρονια..Καλα θα κανει το Techblog να ειναι με τον λαο και οχι με τις τραπεζες και το συστημα γιατι παρατηρω οτι σε ολα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.