Ο χάκερ που δεν θα σας χακάρει τον λογαριασμό στο Facebook αν δεχτείτε το αίτημα φιλίας του

χάκερ Facebook, Ο χάκερ που δεν θα σας χακάρει τον λογαριασμό στο Facebook αν δεχτείτε το αίτημα φιλίας του

Για ακόμη μια φορά, τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral ένα μήνυμα που διαδίδεται μέσω Facebook, από τους φίλους του χρήστη και το οποίο, ισχυρίζεται ότι αν δεχτεί αίτημα φιλίας από κάποιον συγκεκριμένο λογαριασμό στο Facebook, θα χακάρει τον λογαριασμό ή τον υπολογιστή του

Το ίδιο όμως hoax -που δεν ξεκίνησε φυσικά τώρα, αλλά ανακυκλώνεται ανά καιρούς από το 2009 με διαφορετικά ονόματα- δεν κυκλοφορεί μόνο στη χώρα μας αλλά και στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, με αρκετούς τεχνολογικούς ιστότοπους να ασχολούνται με αυτό το ζήτημα και τα Social Media να “δίνουν ρέστα”.

Στο hoax αναφέρεται ότι αν αποδεχτεί κάποιος το αίτημα φιλίας από έναν συγκεκριμένο λογαριασμό, αυτός θα του χακάρει τον λογαριασμό του στο Facebook και μάλιστα αν μία από τις επαφές μολυνθεί, τότε θα μολυνθούν και οι υπόλοιπες και για τον λόγο αυτόν, το μήνυμα πρέπει να διαδοθεί.

Να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας μόνο αν απλά αποδεχτείτε το αίτημα φιλίας του. Σκοπός αυτών των μηνυμάτων είναι απλά η διάδοσή τους.

Η βασική μορφή αυτών των μηνυμάτων που αναπαράγονται με αυτόν τον τρόπο έχει ως εξής:
• Μην {διαβάσετε / ανοίξετε / αποδεχτείτε / απαντήσετε}
• ένα {e-mail / μήνυμα / αίτημα φιλίας}
• από {όνομα / διεύθυνση e-mail}!
• Αν το κάνετε {εσείς / ο υπολογιστής σας / ο λογαριασμός σας στο Facebook / οι επαφές σας / τα παιδιά σας}
• Κινδυνεύουν να πέσουν θύμα {ενός δολοφόνου / ενός ιού κλπ.}.

Στο εξωτερικό φαίνεται ότι ο “ένοχος” αυτές τις μέρες είναι ο Jayden K Smith. Χρήστες όμως που τυγχάνει να έχουν το ίδιο όνομα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν το ζήτημα με χιούμορ. Για παράδειγμα, ένας χρήστης με το ίδιο όνομα ανέφερε: “Ώρα να στείλω μερικά αιτήματα φιλίας”.

χάκερ Facebook, Ο χάκερ που δεν θα σας χακάρει τον λογαριασμό στο Facebook αν δεχτείτε το αίτημα φιλίας του

Δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που συσχετίζουν το όνομα του με τον γιό του Will Smith, τον Jayden Smith και αναφέρουν ότι ο χάκερ θα αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό τους και θα τους παίζει τραγούδια του Will Smith σε επανάληψη.

χάκερ Facebook, Ο χάκερ που δεν θα σας χακάρει τον λογαριασμό στο Facebook αν δεχτείτε το αίτημα φιλίας του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μαρίνα χατζηδάκη

Ευχαριστούμε για όλη την ενημέρωση. Είναι πολύτιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.