Hackers επιτέθηκαν στο HBO & έκλεψαν το σενάριο του “Game Of Thrones”

hackers hbo game of thrones, Hackers επιτέθηκαν στο HBO & έκλεψαν το σενάριο του “Game Of Thrones”

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε το καλωδιακό κανάλι HBO, καθώς hackers κατάφεραν να κλέψουν και να διαρρεύσουν στο διαδίκτυο το σενάριο για το τέταρτο επεισόδιο του 7ου κύκλου του Game of Thrones, το οποίο θα προβληθεί την Κυριακή. Από την ίδια επίθεση, διέρρευσαν επίσης επεισόδια από Ballers και Room 104.

Οι hackers ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους δεδομένα ύψους 1.5TB, τα οποία υπέκλεψαν από το HBO. Όπως αναφέρει το Reuters, οι hackers ξεκίνησαν να στέλνουν email εχθές το βράδυ σε διάφορους δημοσιογράφους με πληροφορίες για τα leaks. Επίσης, πολύ σύντομα υπόσχονται νέο υλικό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το HBO καλείται να αντιμετωπίσει διαρροή που αφορά στο Game of Thrones. Να θυμίσουμε ότι από τον 5ο κύκλο είχαν γίνει διαθέσιμα στο διαδίκτυο τα τέσσερα πρώτα επεισόδια, πριν προβληθούν από το κανάλι. Το HBO αργότερα επιβεβαίωσε ότι οι διαρροές προήλθαν από προκαταρκτικές προβολές, οι οποίες συνήθως αποστέλλονται σε μια εγκεκριμένη ομάδα κριτικών.

Στη συνέχεια αποφάσισε να μην αποστείλει ανάλογο υλικό, για να προστατευτεί. Προειδοποίησε ακόμη και τα μέλη του cast να είναι πολύ πιο προσεκτικοί, χρησιμοποιώντας two-factor authentication στα email τους.

Τελικά όμως, δεν μπορεί ποτέ να είναι απόλυτα προστατευμένο. Το κανάλι επιβεβαίωσε την νέα επίθεση και βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρχές, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι έχει υποκλαπεί, αν μεταξύ άλλων οι hackers έχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων του.

Οι hackers έγραψαν: “Χαιρετίσματα σε όλη την ανθρωπότητα. Η μεγαλύτερη διαρροή στην εποχή του κυβερνοχώρου βρίσκεται σε εξέλιξη” και ενθαρρύνουν τους πάντες να κατεβάσουν το το κλεμμένο υλικό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Την καλύτερη δουλειά κάνω που δεν το βλέπω!! 😁

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.