Hacking, Η Κίνα κάνει επιθέσεις σε στόχους της Αμερικής

Ο Richard Clarke, ένας σύμβουλος cyber ασφαλείας των ΗΠΑ, προειδοποιεί τις αμερικανικές εταιρείες ότι η Κίνα υποκλέπτει συστηματικά τα τμήματα Έρευνας και Εξέλιξης, μέσα από διαρκείς επιθέσεις Hacking, που γίνονται με τις ευλογίες της κινεζικής κυβέρνησης, από ειδικό τμήμα φτιαγμένο για αυτό το σκοπό. Έχει αρχίσει, μήπως, ο Κυβερνοπόλεμος;

Ο Clarke διετέλεσε σύμβουλος Cyber ασφαλείας του Λευκού οίκου από το 1973 έως και το 2003 και ενώ αναγνωρίζει ότι πολύς κόσμος θα σκεφθεί ότι υπερβάλλει, επιμένει ότι οι ενδείξεις είναι αρκετά σαφείς και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφιβολίας. Το πρώτο και κύριο πρόβλημα που θα προκύψει είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας των αμερικανικών εταιρειών έναντι των κινεζικών, μιας και η κλεμμένη τεχνογνωσία μπορεί να γίνει όπλο στην αγορά, συνεπικουρούμενη από τη φθηνή γραμμή παραγωγής.

O Richard Clarke δεν είναι κανένας τυχαίος, αφού είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ, τον Ιούλιο του 2001 για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στο αμερικανικό έδαφος, ενώ παραδέχεται ότι και οι ΗΠΑ εκτελούν πράξεις βιομηχανικής κατασκοπείας σε άλλες χώρες. Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος…

, Hacking, Η Κίνα κάνει επιθέσεις σε στόχους της Αμερικής

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.