Have I Been Pwned: Πόσοι λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί;

, Have I Been Pwned: Πόσοι λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί;

Το Have I Been Pwned καταγράφει τον αριθμό των usernames που έχουν διαρρεύσει από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 8 δισεκατομμύρια usernames έχουν διαρρεύσει από εκείνη την εποχή.

Τα στοιχεία από το Have I Been Pwned μαρτυρούν ότι το Internet παραμένει ένας χώρος γεμάτος κινδύνους, κατάσταση που παραμένει σταθερή από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και σήμερα. Ένα από τα στοιχεία στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς είναι το γεγονός ότι οι διαρροές δεδομένων είναι τόσο συχνές που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι εάν ένα στοιχείο δεν διαρρεύσει σε ένα περιστατικό, ίσως συμβεί κάτι ανάλογο σε δεύτερο χρόνο και κάποια άλλη διαρροή που θα ακολουθήσει.

Τα στοιχεία του Have I Been Pwned προσφέρουν αδιάσειστες αποδείξεις ότι σε ορισμένες διαρροές δεδομένων, όπως είναι εκείνη του Dropbox, επηρεάζονται άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, συχνά – πυκνά χωρίς να γνωρίζουν ότι τα δεδομένα τους έχουν διαρρεύσει προτού να είναι πολύ αργά.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.