Hyperiontest.gr, Εσύ πόσο γρήγορα τρέχεις στο ίντερνετ;

Το ΥΠΕΡΙΩΝ (Hyperiontest) είναι ένα καινοτόμο και εύχρηστο σύστημα μέτρησης της ποιότητας των ευρυζωνικών συνδέσεων, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες, υπό τη μορφή ανοικτού κώδικα και αναπτύχθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε συνεργασία με το Measurement Lab Partnership (M-Lab).

Στόχος του M-Lab είναι να προάγει την έρευνα στα δίκτυα και να παρέχει στο ευρύ κοινό χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ευρυζωνική του σύνδεση, επεκτείνοντας τη διαφάνεια στο Διαδίκτυο.

www.hyperiontest.gr

Οι χρήστες, με τα εργαλεία του ΥΠΕΡΙΩΝ, έχουν τη δυνατότητα να:
• Μετρούν την ταχύτητα της ενσύρματης σύνδεσής τους.
• Γνωρίζουν το χρόνο απόκρισης και τις απώλειες πακέτων.
• Ελέγχουν εάν ο πάροχος περιορίζει κάποιες υπηρεσίες (π.χ. video streaming).
• Διεξάγουν περιοδικές μετρήσεις, αποτυπωμένες γεωγραφικά στο χάρτη της Ελλάδας, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα της ποιότητας της σύνδεσής τους.

Με το ΥΠΕΡΙΩΝ οι χρήστες μπορούν, μέσα από αντικειμενικές και διαφανείς μετρήσεις, να:
• Συγκρίνουν την πραγματική με τη μέγιστη ταχύτητα, που η σύνδεσή τους θεωρητικά μπορεί να υποστηρίξει, ανάλογα με την απόσταση από το πλησιέστερο αστικό κέντρο.
Α• ξιολογούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης, για συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και χρονική στιγμή. Ταυτόχρονα, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τυχόν διαφοροποιήσεις στην απόδοση της σύνδεσης ανάλογα με την ώρα της ημέρας (π.χ. χαμηλές ταχύτητες στις ώρες αιχμής).
• Διερευνούν εάν οι καθυστερήσεις στην πρόσβαση σε μια εφαρμογή (Web) οφείλονται στη σύνδεσή τους ή στα συστήματα του παρόχου της εφαρμογής, ενώ μπορούν να εντοπίζουν τις αιτίες για τυχόν απότομη διακοπή της σύνδεσης.
• Συγκρίνουν την απόδοση ανάμεσα στην καλωδιακή (Ethernet) και την ασύρματη σύνδεση (WiFi).
Εντοπίζουν τυχόν παρεμβολές από την τοποθέτηση ηλεκτρικών συσκευών (π.χ. τηλεόραση, USP, ηχείο) σε κοντινή απόσταση από το modem.
• Διαπιστώνουν πιθανή διαμόρφωση κίνησης (traffic shaping) από τους παρόχους ανάλογα με τα πακέτα, προκειμένου να ελέγξουν τον όγκο της κίνησης που προωθείται στο δίκτυο.

Hyperiontest

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης

Ας μην το δοκιμάσω καλύτερα, γιατί αν δείχνει πραγματικές ταχύτητες θα κλάψω στο τέλος

Gvirginia

Είναι καλό εργαλείο γιατί μπορείς να δεις τι παίζει σε κάθε περιοχή για να μη τρέχεις μετά.Εμένα πάντως όσο λέει το modem μου τόσο μου βγάζει, άρα πραγματικές ταχύτητες μετράει(δείχνει και τις θεωρητικές ταχύτητες). Επίσης έχει και μετρήσεις ping (όσο λένε μερικά παιχνίδια μου βγάζει 80-100ms).
Εγώ ελπίζω να γεμίσει αυτό το σύστημα για να δούνε κάποιοι σε τι κατάσταση είναι το ίντερνετ στην Ελλάδα,πραγματικά για κλάματα…Μέχρι στιγμής μόνο έναν βρήκα με ταχύτητα ~43Mbps D/L (2.7 Mbps U/L) στα Γλυκά Νερά αχαχαχα.
Να πω επίσης ότι για να σου περάσει την ταχύτητα στον χάρτη πρέπει να κάνεις 3 μετρήσεις με το NDT,περίπου 1 λεπτό η μία. Το Glasnost διαρκεί περίπου 8 λεπτά η μέτρηση,αλλά είναι προαιρετικό.

marios

Πολύ καλό ακούγεται και ίσως θα δούμε σε τι επίπεδο πραγματικά βρισκόμαστε.

Ελπίζω να πιέσει το site τους πάροχους να δουν τα χάλια τους μήπως και απαλλαχτούμε πιο γρήγορα από το χαλκό.

Vangelis

Οι δικές μου μετρήσεις: σε 24αρα γραμμή
Ταχύτητα Λήψης 14.2 Mbps
Ταχύτητα Αποστολής 0.8 Mbps
Απώλεια Πακέτων 0 %
Χρόνος Απόκρισης 38 msec
Χρονική Διακύμανση 30 msec Στατιστικά σε σύνολο 16 μετρήσεων

telnet05

Σε εμενα δεν βγαζει καν την περιοχη που μενω….

Yiannis

Η πλατφόρμα είναι πραγματικά εξαιρετική και δίνει έγκυρα αποτελέσματα.
Τα σύγκρινα με κατέβασμα από server του Μετσοβείου και είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο κοντινά αποτελέσματα.Το πλεονέκτημα των μετρήσεων είναι ότι σου δίνει και επιπλέον πληροφορίες για την σύνδεση σου.Συγχαρητήρια στους δημιουργούς.

Ανδρεας

Πάτρα περιοχή Καστελόκαμπος.
Συμβόλαιο max 24 Mbps με πάροχο forthnet. Σέρνεται. Σε επικοινωνία με service line μου είπαν ότι η γραμμή μου έχει max 10 Mbps και ότι μετά από μετρήσεις και καθαρισμούς την πήγαν από τα 7 στα 9,6. Παρακολουθώ επί δύο μέρες τις μετρήσεις στο σάιτ. Το ανώτερο που έπιασε είναι 6 το πρωί στις 06:00 και όσο κυλάει η μέρα πέφτει μέχρι και 0,1εως το μεσημέρι 15:00 όπου ξανά ανεβαίνει μέχρι τα 3-4 και ξαναπέφτει.
Στο χάρτη βλέπω 50αρες και 100αρες γραμμές με τα ίδια σχεδόν χάλια. Δηλ.απο 100 παίρνει 3-4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Instagram Facebook

Το πολύ το Instagram, τους εφήβους καταστρέφει;

Το Facebook έκανε εσωτερική έρευνα η οποία κατέδειξε τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης του Instagram.

Internet Alphabet

Alphabet Project Taara: Internet 20 Gbps με τη χρήση laser

To Project Taara της Alphabet, της μητρικής της Google, φέρνει ταχύτητες 20 Gbps στο Internet με τη χρήση laser.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: iPhone 13, RayBan Facebook, Google Pay, GT7, GoPro Hero10 Black [S02E01 – 16/09/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε μεταξύ άλλων για τα νέα iPhone 13, τα γυαλιά της Ray-Ban σε συνεργασία με τη Facebook και τις ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα.

Internet Facebook

Το Facebook κάνει διακρίσεις στους όρους χρήσης του

Η αποκάλυψη των ειδικών όρων χρήσης του Facebook για διάσημους και VIPs δείχνει ότι ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι δίκαιος.