Η Ευρώπη ετοιμάζεται να υποδεχτεί την τεχνολογία 5G

, Η Ευρώπη ετοιμάζεται να υποδεχτεί την τεχνολογία 5G

Το 5G είναι το νέο ταχύτατο δίκτυο που φέρνει υποστήριξη για περισσότερες διευθύνσεις IP, με σκοπό να υποστηριχθούν όλες οι Internet of Things (IoT) συσκευές. Στο διαδίκτυο, υπάρχουν αρκετές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το 5G, η Ευρώπη όμως ετοιμάζεται με γρήγορους ρυθμούς για να μεταβεί στην νέα γενιά δικτύωσης. Για όσους δεν γνωρίζουν, το 5G έχει εξαιρετικά υψηλό bandwidth και χαμηλό latency με αποτέλεσμα να βρίσκει εφαρμογές σε ένα ευρύ φάσμα όπως ηλεκτρονική υγεία, διαχείριση ενέργειας και άλλα.

Το 5G θα βελτιώσει και τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI) καθώς θα μπορεί να παρέχει real-time συλλογή δεδομένων και ανάλυση. Ταυτόχρονα, οι cloud υπηρεσίες θα είναι πιο γρήγορες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε πίσω στο 2013, μία δημόσια και ιδιωτική συνεργασία για το 5G (5G PPP) με σκοπό να επιταχυνθεί η έρευνα και η καινοτομία της τεχνολογίας 5G.

, Η Ευρώπη ετοιμάζεται να υποδεχτεί την τεχνολογία 5G

Για τον σκοπό αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει 700 εκατομμύρια ευρώ μέσω του προγράμματος “Horizon 2020” για να στηρίξει όλες αυτές τις δραστηριότητες και ταυτόχρονα είναι έτοιμη να προσφέρει έως και 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδοτήσεις.

Τα χρήματα που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην έρευνα και ανάπτυξη του 5G είναι απαραίτητα για την ενίσχυση των δικτύων και των αρχιτεκτονικών Διαδικτύου καθώς και για την υποστήριξη όλων των νέων συσκευών που θα έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ θέλει να διασφαλίσει την έγκαιρη ανάπτυξη των υποδομών 5G στην Ευρώπη έως το 2025. Επιπλέον, για την παρακολούθηση της προόδου του σχεδίου, η Ευρώπη εγκαινίασε το European 5G Observatory το 2018, το οποίο ελέγχει τις σημαντικές εξελίξεις στην αγορά και αναφέρει τις εθνικές στρατηγικές 5G.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ανθρωπος

Στο διαδίκτυο, υπάρχουν αρκετές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το 5G, η Ευρώπη όμως ετοιμάζεται με γρήγορους ρυθμούς για να μεταβεί στην νέα γενιά δικτύωσης.”

καποια ερωτηματικα σχετικα με οτιδηποτε νεο, ειναι θεωρια συνωμοσιας…ευγε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.