Η Ευρώπη σχεδιάζει ενιαίο δίκτυο από βάσεις με δεδομένα αναγνώρισης προσώπου

δεδομένα αναγνώρισης προσώπου, Η Ευρώπη σχεδιάζει ενιαίο δίκτυο από βάσεις με δεδομένα αναγνώρισης προσώπου

Σύμφωνα με μία έκθεση που έπεσε στα χέρια της The Intercept, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο εθνικών βάσεων με δεδομένα αναγνώρισης προσώπου.

Τεράστιες βάσεις δεδομένων με στοιχεία πολιτών

Η The Intercept αναφέρει ότι η έκθεση συντάχθηκε από τις εθνικές αστυνομικές δυνάμεις 10 κρατών μελών της ΕΕ, με ηγέτη την Αυστρία. Η έκθεση αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης συζήτησης για την επέκταση του συστήματος Prüm, ενός πανευρωπαϊκού δικτύου συνδεδεμένων βάσεων DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων και δεδομένων εγγραφής οχημάτων, που χρησιμοποιείται για έρευνες μεταξύ κρατών μελών της ΕΕ.

Επιπλέον, υπάρχουν διμερείς συμφωνίες που επιτρέπουν στις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ να έχουν πρόσβαση η μία στις βάσεις της άλλης που περιέχουν δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων, DNA, και άλλα. Λέγεται ότι το δίκτυο εθνικών βάσεων με δεδομένα αναγνώρισης προσώπου θα μπορούσε να συνδεθεί με αυτό των ΗΠΑ, με παρόμοιο τρόπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της The Intercept, έχουν ήδη δαπανηθεί 750.000 δολάρια Αμερικής για μία μελέτη που πραγματοποίησε η συμβουλευτική εταιρεία Deloitte σχετικά με πιθανές αλλαγές στο σύστημα Prüm, οι οποίες θα συμπεριλάμβαναν και την εξέταση ένταξης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στο σύστημα.

Όπως είναι λογικό υπάρχουν ανησυχίες για το πιθανό αυτό δίκτυο αφού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πολιτική επιτήρηση. Από την άλλη τα πλεονεκτήματα ενός δικτύου με βάσεις που περιέχουν δεδομένα αναγνώρισης προσώπου θα ήταν τεράστια για την αστυνομία, αφού ο εντοπισμός των υπόπτων θα γινόταν πρακτικά άμεσα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Orfeas

AI Drone Era..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OnePlus Qualcomm Snapdragon

OnePlus 12: Επίσημο με τεράστια μπαταρία, Snapdragon 8 Gen 3 και βελτιωμένες κάμερες

Επίσημο έγινε το OnePlus 12 στην Κίνα και το πακέτο που προσφέρει είναι πολύ δυνατό, ικανό να ανταγωνιστεί ναυαρχίδες των Apple και Samsung.

Smartphones featured

Η ζημιά από νερό δεν είναι πλέον στις τοπ 5 ανησυχίες των χρηστών smartphone

Oι ιδιοκτήτες smartphone φαίνεται ότι δεν φοβούνται πλέον τόσο το νερό ως αιτία για να πάθει ζημιά το κινητό τους τηλέφωνο.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7 Pro: Δείτε το σε hands-on εικόνες που διέρρευσαν

Tον περασμένο μήνα, η Oppo παρουσίασε αναλυτικά το σύστημα κάμερας Hasselblad HyperTone επόμενης γενιάς που θα κάνει ντεμπούτο στo Find X7.

Games featured gta

Το πρώτο τρέιλερ του Grand Theft Auto 6 μόλις κυκλοφόρησε

Η Rockstar κυκλοφόρησε το τρέιλερ για το Grand Theft Auto VI και μέσα σε λίγες ώρες το βίντεο στο Youtube έχει ξεπεράσει τις 43 εκ. προβολές.