Η Google βάζει τέλος στο Hangouts το 2020

Google βάζει τέλος Hangouts 2020, Η Google βάζει τέλος στο Hangouts το 2020

Σύμφωνα με αναφορά του 9to5Google, η Google αναμένεται να βάλει τέλος στη λειτουργία του Hangouts μέσα στο 2020, τουλάχιστον για τους ιδιώτες, διατηρώντας τα Hangouts Chat και Hangouts Meet σα μέρος του Google G Suite.

Η πλατφόρμα είχε υποστεί πολλές αλλαγές μέχρι σήμερα αλλά η Google θέλει να επικεντρωθεί περισσότερο στα Google Allo και Google Duo. Το Hangouts δημιουργήθηκε το 2013 σα διάδοχος του Google Talk και ήταν η προεπιλεγμένη εφαρμογή για επικοινωνία μέσω μηνυμάτων, ομαδικών συνομιλιών και η υπηρεσία επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών ενώ βρίσκονταν μέσα στο περιβάλλον του Gmail για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στη συνέχεια ήρθε η υποστήριξη για τα sms ενώ η συνολική εμπειρία χρήσης δεν ήταν η αναμενόμενη, με την πίεση για την ανάπτυξη του ανταγωνιστή του iMessage της Apple να είναι μεγάλη. Η Google δημιούργησε έπειτα το Android Messages το οποίο σταμάτησε να υποστηρίζεται από την εταιρεία ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του.

Μερικά χρόνια αργότερα, είχαμε την κυκλοφορία των Allo και Duo στα οποία βρίσκεται όλη η εμπειρία από την ανάπτυξη και τη λειτουργία του Google Hangouts, το οποίο θα σταματήσει να λειτουργεί οριστικά μέσα στο 2020 και θα γίνει ένα κομμάτι της ιστορίας της Google όπως έγινε με τα Google Reader, Google Buzz και του Google+ το οποίο αναμένεται να διακόψει τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2019.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giako

Εδώ να θυμηθούμε ότι στα διάφορα Ελληνικά φόρα μας είχαν ζαλίσει με το πόσο φοβερό ήταν το hangouts.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.