Η πορεία ανάπτυξης των δικτύων 5G στην Ευρώπη και την Ελλάδα

, Η πορεία ανάπτυξης των δικτύων 5G στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την πρώτη τριμηνιαία έκθεσή της για την πρόοδο της ανάπτυξης δικτύων 5G στην Ευρώπη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ευρώπη προχωρά στην ανάπτυξη των δικτύων 5G με ταχείς ρυθμούς και παραμένει ανταγωνιστική σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Δοκιμαστικές υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε 23 κράτη μέλη (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και η μεγάλης κλίμακας υλοποίηση των δικτύων αναμένεται να ξεκινήσει το 2020, παράλληλα με τη διάθεση εμπορικών συσκευών 5G.

, Η πορεία ανάπτυξης των δικτύων 5G στην Ευρώπη και την Ελλάδα
Αριθμός 5G πόλεων ανά κράτος μέλος

Η Ελλάδα παρουσιάζει πολύ υψηλό δείκτη ετοιμότητας για την ανάπτυξη των δικτύων 5G, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές εργασίες και η υλοποίηση πιλοτικών δικτύων. Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει η υλοποίηση πιλοτικών δικτύων 5G σε ελληνικές πόλεις, με τη συνεργασία των παρόχων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ενώ έχει δρομολογηθεί η διάθεση του απαιτούμενου φάσματος στη ζώνη 3.4-3.8 GHz και έχει ήδη διατεθεί φάσμα για την πιλοτική λειτουργία των δικτύων.

Επιπλέον, η Ελλάδα συμμετέχει στο δίκτυο των ευρωπαϊκών διαδρόμων αυτοματοποιημένης οδήγησης, με την υπογραφή της διακρατική συμφωνίας για την υλοποίηση του 5G διαδρόμου Ελλάδας-Βουλγαρίας Σερβίας.

, Η πορεία ανάπτυξης των δικτύων 5G στην Ευρώπη και την Ελλάδα
Πλήθος πιλοτικών 5G δικτύων ανά κράτος μέλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Το 5g μας μάρανε εδώ θέλεις 7 ευρώ το 1 GB και θέλουμε και 5g τρομάρα μας να πέσουν οι τιμές θέλουμε πρώτα και μετά στρώνουμε και ταχύτητες.Στην Βουλγαρία με 10 ευρώ είχα 20gb ( +επιπλεον 20gb για χρήση μετά τα μεσάνυχτα) με καρτα οχι με συμβόλαιο έτσι.και εδώ μας κάνουν δωράκια 100mb και νομίζουμε ότι κάτι έγινε.

george

Υπεροχα θα μπορει ο κοσμος να googlari αστραπιαια τα προβληματα υγειας που θα αποκτησει απο το 5G

ΚώσταςD.

@george Ε δεν νομίζω να έχουν απομείνει υγιές εγκεφαλικά κύτταρα για να το σκεφτούν… 😂😂😂😂😂😂😂.

dimitris

Στην Ελλαδα αν δεν εχεις conn-x, δεν εχει σταθερο ιντερνετ για το σπιτι σου τα 4g και τα 5g μας μαραναν…μπλεκεις με κατι εταιριες παρωδιες τυπου vodafone, cyta, forthnet, wind, κτλ και τις μισες ωρες της ημερας δεν εχεις ιντερνετ απο τις συνεχομενες διακοπες..παιρνεις στην εξυπηρετηση και σου λενε οτι φταινε τα καλωδια σου και να τα ξηλωσεις ενω ως διαμαγειας οταν ειχες conn-x πριν λιγες εβδομαδες δεν ειχες προβλημα με τις καλωδιωσεις..πας Δανια η σε οποιαδηποτε βορειοευρωπαικη χωρα και στα αστικα τους κεντρα μιλας στο δρομο με το κινητο σου μεσω skype και σε βλεπει ο αλλος λες και μιλας απο το ιντερνετ του σπιτιου σου…εκει σημα καμπανα και εδω σημα για τα πανηγυρια..εδω πληρωνεις για εταιριες που πανε με ψευτιες και απατεωνιες να βγαλουν κερδος ενω δεν εχουν δικτυο και δεν επενδυουν στη βελτιωση του δικτυου τους

Vasilis

dimitris
Φίλε μου δεν ξέρω σε ποια περιοχή μένεις εσύ αλλά εδώ στην πόλη της Ρόδου ξέρω τουλάχιστον 4 άτομα με Nova vdsl χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και σταθερά 50αρα από την ημέρα ενεργοποίησης έως και σήμερα.

aggelos

Χαίρομαι που η Ελλάδα είναι σε ένα καλό επίπεδο προς το κομμάτι ανάπτυξης 5g Αλλα ρε παιδιά έχω έχω διαβάσει αρκετές μελέτες βλέπω πολλούς μεγάλους επιστήμονες να λένε ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο Ε τι να πω μακάρι Να μην ισχύει αλλά δυστυχώς ισχύουν όλα αυτά τι να πω υγεία η τεχνολογία?ψηφίζω υγεία

ΚώσταςD.

Αμοιβάδα;;; 😂😂😂😂 Το είδα αλλά δεν απάντησα… Πάλι την παπρια σου έγραψες και στο έσβησαν… Συνελθε… Φιλικά… ΚώσταςD. Δείκτης IQ 500+ Δεν υπάρχω… 😂😂😂😂😂😂😂😂!!!!!!!!!!! (Κώστα μην το σβήσεις 😋😉)

Vendetta

Ελληνική Αμοιβάδα Π.Ο.Π. και λίγα λέω…τώρα στείλε email στον κώστα να διαγράψει το μήνυμα

ΚώσταςD.

Τι mail να στείλω βρε “κακομοίρη”;;; Τι είμαι κομπλεξάρας;;;;; Έχω “ψοφήσει” στο γέλιο 😂😂😂😂😂😂😂

Vendetta

Για άλλη μία φορά να αυτοσαρκαστείς σε άρθρο και να αρχίσεις να υποβαθμίζεις τη νοημοσύνη των άλλων. Στο ηλεκτρονικό επανειδήν μέχρι την επόμενη μπούρδα σου. Εδώ θα είμαι αμοιβάδα μου!!!

ΚώσταςD.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Εϊ παιδιά! Ηρεμίες! Μην κάνετε χαρακτηρισμούς.

Vendetta

Προσπαθω boss…προσπαθώ!!!

george

Οποιος ενδιαφερετε για το εαν το 5g ειναι επικίνδυνο μπορει να πατήσει στο youtube scientist speak about 5g ενα απο τα καλύτερα ειναι με barrie trower 5g

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.