Τι θα κάνατε αν έκλεινε το Facebook;

Μάλλον ζω σε άλλο πλανήτη μιας και μόλις τώρα έμαθα ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε βούιξε το ίντερνετ από μια φήμη ότι στις 15 Μαρτίου 2011 θα σταματούσε τη λειτουργία της η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Το Mashable έστειλε email ζητώντας επίσημη ενημέρωση από στελέχη του Facebook και φυσικά έλαβε αρνητική απάντηση.

-We have official confirmation from Facebook Director of Corporate Communications Larry Yu that the rumor is false. We asked him via e-mail if Facebook was shutting down on March 15, to which he responded, “The answer is no, so please help us put an end to this silliness.” He added, “We didn’t get the memo about shutting down and there’s lots to do, so we’ll just keep cranking away like always.”

Πως θα αντιδρούσατε αν έκλεινε τo Facebook; Σοβαρά μιλάω τώρα. Πόσο εθισμένοι είστε; Με τι θα ασχολούσασταν αυτές τις ώρες χωρίς Facebook;

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 31 Δεκεμβρίου 2013 12:33

Σχόλια

  • Σωστός ο συνονόματος. Αλλά δεν θα τα βάφαμε μάυρα κιόλας! Δηλάδη προ Facebook τι κάναμε; Ίσα ίσα που όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε και άλλες επιλογές.
    To Diaspora είναι σχεδόν έτοιμο.

    Βέβαια επειδή το ελληνικό δαιμόνιο είναι ανίκητο και δεν πεθαίνει ποτέ, υπάρχει το....Facegreece, ακόμα και το Greekcloud (όπως το Soundcloud) :)

  • θα στεναχωριομουν παρα πολυ...οταν δεν εχω υπολογιστη μπαινω απο το κινητο...δεν με νοιαζει η χρεωση αμα υπηρχε...μπαινω καθε μερα απο 4 ωρες και πανω

  • Προφανως θα εβρισκα κατι αλλο να κανω!
    Παντως αν ειναι να κλεισει ενημερωστε με να τραβηξω ολες τις φωτο απο μεσα, χαχα.
    Αυτο ομως δεν προκειται να γινει ποτε, τσαμπα χρημα δωσανε τοσες εταιριες για να παρουν εστω ενα μικρο μεριδιο?
    Μιλαμε για τον απολυτο Self Browser που εγινε ποτε, χωρις να εργαστει προσωπικο.
    Η CIA σιγουρα τριβει τα χερια της !

  • θα εβρισκα κατι πιο ενδιαφερων!!! δεν ειναι ολα γυρω απο το facebook.απλως σε αυτο μου αρεσουν τα quiz που εχει!!!

  • ΘΑ ΕΠΕΦΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΗΨΗ( ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΕΡΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΤΟΥΝ Κ ΕΚΕΙΝΑ..ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΖΟΑ ΠΟΥ ΕΧΟ ΜΕΓΑΛΟΣΙ ΜΕ ΤΟΣΙ ΑΓΑΠΗ ...

  • Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως για πρώτη φορά ένα spam περί κλεισίματος μιας υπηρεσίας βγαίνει αληθινό. Οπότε φαντάζομαι πως θα έψαχνα έντρομος τα παλιά μου e-mail που έλεγαν "Kalispera, eimaste oi Tara kai John, dieythintes ths msn..." και θα ακολουθούσα πιστά κάθε οδηγία για να μην χάσω τον λογαριασμό μου κι εκεί όταν το msn γίνει επί πληρωμή.

    Τώρα για το που θα αφιέρωνα τον χρόνο που αφιερώνω τώρα στο Facebook... ξέρω γω? 5 λεπτά τη μέρα είναι αυτά, θα έφτιαχνα κάνα φραπέ ακόμα! :P

  • Δηλαδή, πραγματικά τώρα, ποιος μπορεί να κάτσει πάνω από μια ώρα στο facebook καθημερινά? Πόση ώρα μπορεί να ξοδέψει κάποιος για να γράψει ένα ανούσιο στάτους, να πει μια μ@λακία με τους "φίλους" του και να σχολιάσει μια φώτο?

  • Εντάξει δεν θα είναι ότι καλύτερο αλλά θα ξεποροθουμε λιγο προσωπικά δεν με νοιάζει και 100% οκ θα βρούμε άλλο σίτε οκ αυτοί χάνουν

  • μιας και κάνουμε κουβέντα.. πραγματικά σε τι βοηθάει καποιον τον fb? ..αντιθέτως διαβάζω ότι έχει χάσει κοσμάκης την δουλειά του κτλ.. Τι να πω.. απορώ πως πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις αυτό το fb.. που δεν κάνεις τίποτα άλλο απο το να σχολιάζεις φωτογραφίες να κάνεις ένα χαζό (για μένα) add ..και να γράφεις στο status κάθε φορά μια βλακεία.. η ανεβάζουν βίντεο απ το youtube.. έλεος!

    Τα games μάγκες που παίζεται στο fb μπορείτε να τα βρείτε στα site με online παιχνίδια όλα εκεί ειναι.. δεν ειναι αποκλειστικά του fb τα games που έχουν..

    προσωπικά έχω ένα twitter.. ανεβάζω πάνω ειδησούλες.. μιλάω που και που με άλλους και ποιο πολύ κάθομαι στα φορουμ και διαβάζω ειδήσεις.. :) ..

  • Έχει αναρωτηθεί κανένας σας το πόσο μεγάλο "ξεβράκωμα" (συγνώμη για την έκφραση) είναι το fb???

    Πάει δηλαδή κάποιος και βγάζει στη φόρα οτι τον αφορά, τα γούστα του, την κοινωνική του ζωή, τους φίλους του, την οικογενεια του, τις φωτογραφίες του, τη σεξουαλική του ζωή και τόσα άλλα πράγματα.....

    Αυτά, αποθηκεύονται σε κάποιους σέρβερς.... εσείς ακόμα και όταν πάτε και τα σβήσετε, αυτά παραμένουν αποθηκευμένα.

    Ποιός μπορεί να μου εγγυηθεί με ποιό τρόπο χρησιμοποιούνται αυτά τα δεδομένα?

    (είχα παλιότερα fb για κανένα εξάμηνο περίπου και μετά το απενεργοποίησα)

  • Αυτό που είπαν οι περισσότεροι. Θα λυπόμουν κάπως, αλλά δεν θα τα έβαφα και μαύρα. Εντάξει καλό είναι δεν λέω, βρήκα και μια παλιά μου συμμαθήτρια χάρη στο fb, αλλά ως εκεί. Δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο. Καλύτερα θα είναι πιστεύω, γιατί γίνεται ένας ψιλοχαμός. Βλέπεις τον άλλον και έχει 20 αδέρφια, είμαι σίγουρος ότι όταν προσθέσαν την δυνατότητα να κάνεις κάποιον αδερφό σου δεν είχαν αυτό στο μυαλό τους...

  • Πιστεύω πως αν υπάρχει μέτρο δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Δεν πρόκειται για κάποια υπηρεσία που εισβάλλει στους υπολογιστές μας και κλέβει προσωπικά δεδομένα. Από μόνοι τους οι χρήστες φακελώνονται, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω βλακείας. Όποιος θέλει "ξεβρακώνεται" όπως λέει ο Θάνος, όποιος δεν θέλει απλώς δεν δίνει προσωπικά στοιχεία και φωτογραφίες. Με τις σωστές ρυθμίσεις προσωπικού απορρήτου, και με προσοχή στο τι ανεβάζουμε και τι λέμε, δεν είναι κακό να αφιερώσουμε λίγα λεπτά τη μέρα για να μοιραστούμε κάποιο ενδιαφέρον link, βίντεο, ή σχόλιο με τους φίλους μας και να κάνουμε χαβαλέ. Βέβαια υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να τα κάνεις όλα αυτά και χωρίς το Facebook, αλλά καλώς η κακώς (κακώς κατά τη γνώμη μου) αυτό είναι το πιο διαδεδομένο. Δεν θα ήθελα να κλείσει το Facebook, αλλά θα ήθελα οι χρήστες να το χρησιμοποιούν πιο δημιουργικά.

  • Νίκο, σωστά τα λες αλλά δεν υπολογίζεις κάτι. Όντως είναι επιλογή του καθενός να δίνει ότι στοιχεία θέλει, αλλά όταν για να μοιραστεί κάτι με τους φίλους του το Facebook είναι ουσιαστικά μονόδρομος, τότε θα το κάνει. Ξέρω ότι το fb αποθηκεύει ότι κάνω ακόμα και αν τα σβήνω αλλά το κάνω γιατί δεν έχω καλύτερο εναλλακτικό. Το χειρότερο με το facebook είναι για αυτούς που δεν έχουν καν facebook! Προσπαθούν να το αποφύγουν και ότι και να κάνουν όλο και κάποιο tag με τον εαυτό τους θα πετύχουν..

    Το facebook είναι ένα άθλιο σύστημα και ταυτόχρονα πολύ δυνατό για αυτόν που το έχει..

    Και για όποιον πει ότι μπορώ να μην το χρησιμοποιήσω το fb αφού δεν μου αρέσει, σκεφτείτε ότι και τα τηλέφωνα είναι το ίδιο. Και εκεί αν θέλουν παρακολουθούν ότι θέλουν αλλά όλοι έχουμε κινητό. Κάλλιστα δίνουν τους αριθμούς μας σε διαφημιστικες εταιρίες (το πιο αθώο), αλλά τί να κάνουμε? Να μην μιλάμε στο τηλ?

    Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι πως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για αυτά τα θέματα είναι να βρούμε εναλλακτικά. Το diaspora λοιπόν είναι το facebook αλλά χωρίς τα κακά του facebook. Σύντομα θα είναι έτοιμο. https://joindiaspora.com/

  • το τηλέφωνο με το fb που κολλάει; ..αν θες συνομιλία στο ιντερνετ δόξα τον θεό υπάρχει το msn υπάρχει το skype.. και ένα σορό άλλα.. σου ανέφερα τα ποιο γνωστά και τα καλύτερα messenger.. και εινα σίγουρα χίλιες φορές καλύτερα απ το chat του fb για να μιλήσεις.. ;)

  • Έχεις δίκιο σ' αυτό Emmanuel, πολλές φορές γίνεται μονόδρομος. Και ειδικά η δυνατότητα να κάνεις tag άλλους είναι ο,τι χειρότερο. Το diaspora το δοκιμάζω εδώ και λίγη ώρα. Δεν ξέρω όμως αν θα καταφέρει να φτάσει το facebook, γιατί οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται για ένα καλό και λειτουργικό social network. Ενδιαφέρονται για ένα site που μπορούν να βλέπουν relationship status, φωτογραφίες, να κάνουν καμάκι και να παίζουν παιχνιδάκια... Εμένα πάντως το diaspora μέχρι στιγμής μ' αρέσει, ελπίζω να πιάσει.

  • Το τηλέφωνο με το fb κολλάει στο ότι όσο εμπιστεύεσαι το ένα τόσο εμπιστεύεσαι και το άλλο. Τον ίδιο έλεγχο στα προσωπικά μας δεδομένα έχουν και οι 2. Η Vodafone πχ είναι πιο άγια από το fb ή το αντίθετο? Τα ίδια είναι.. εταιρείες είναι.

    Και το msn και το skype το ίδιο είναι.

    Δεν προσπαθώ να τα ισοπεδώσω όλα. Αντιλαμβάνομαι οτι ακούγεται ακραίο έτσι όπως το λέω. Εξάλλου όπως είπα και πριν, χρησιμοποιώ facebook. Όπως επίσης χρησιμοποιώ και msn και skype και κινητό :P

    Απλώς κάνω μια τεχνική διάκριση στο σύστημα του facebook και του diaspora. Στο fb όταν στέλνεις κάτι σε κάποιον περνάει από τους σερβερ του fb και καταγραφεται (όπως και σχεδόν σε όλα τα συστήματα). Στο diaspora δεν συμβαίνει αυτό. Ο καθένας μας θα είναι ο ίδιος σερβερ για το εαυτό του. Θα είναι κάτι σαν το torrent σύστημα.

    @Νικος, αλήθεια το δοκιμάζεις?! Παίζει να έχεις καμία πρόσκληση? Λειτουργικό και όμορφο θα γίνει σίγουρα.. Είναι από τους βασικούς στοχους των παιδιών που το ξεκίνησαν. Για καμάκι δεν είμαι σίγουρος.. μάλλον αυτό δεν θα είναι σαν το fb έχεις δίκιο.

  • Υπάρχει και το diaspora και ακόμα καλύτερα το Twitter...Αν και αν κλείσει το facebook επιβεβαιώνονται οι φήμες που θέλουν τους facebook χρήστες να κάνουν "Attack" στο Twitter...Οπότε από μια άποψη δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο.

  • Δε μιώνω στο Facebook αλλά είναι ένα καλό μέσω και για τη δουλειά σου αλλά και για να κρατάς επικοινωνία με φίλους που δεν μπορείς να τους βλέπεις συχνά κλπ...Συμπέρασμα θα με ενοχλούσε...Αλλά εφόσον είναι κερδοφόρο και πάει καλά ποιός ο λόγος;

  • Δεν το χονεύω, ποτέ μου δεν το χόνεψα το συχάθικα από ένα φίλο που ξυμεροβραδιάζεται και σε αγνωεί παντελός όταν του μιλάς. Το τί θα κάναται όλοι εσείς δεν με νίαζει, δηλαδεί πως ζούσατε πριν ανακαλυφθεί ?

  • Εγω εφυγα οικιοθελως, παρολο που ειχα πολλους φιλους και ολοι γνωστοι διαπροσωπικα. Εφυγα γιατι ανησυχουσα για τα δεδομενα που τους δινω και δευτερων για τον χρονο που κατασπαταλουσα. Τωρα οταν βαριεμαι διαβαζω στο ιντερνετ για αστρονομια, ηλεκτρονικη, εξεληξεις γυρω απο την τεχνολογια, και προφανως για τα μαθηματα + διπλωματικη της σχολης ωστε να τελειωσω. Πρεπει να σας πω οτι ποτε δεν ειχα συνδρομο στερησης, αντιθετως ΕΝΟΙΩΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

  • ποιός τα λέει αυτά; Χαχα... σιγά μην κλείσει η κότα με τα χρυσά αυγά!
    Όχι μόνο θα ήταν ισοδύναμο με αυτοκτονία της εταιρείας αλλά η δυναμική του δέν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. Εδώ μπαίνουν οι γριές και οι γέροι και κάνουν "φίλους" και θα κλείσει;; Ας γελάσω!

    Αρέσει δεν αρέσει...ήρθε για να μείνει. Μπορεί κάποιοι να το βαρεθούν αλλά όσοι και να διαγράψουν το προφίλ τους θα υπάρξουν άλλοι τόσοι που θα ανοίξουν νέο...

    Ένα απο όλα τα συντριπτικά πλεονεκτήματά του είναι η δικτύωση. Και αυτό μετράει σήμερα όσο τίποτε άλλο.

  • Τα πράγματα είναι απλά. Το Face θα στοιχίσει σε όλους πολλά και διάφορα ...
    1.Στους παντρεμένους (η εύκολη λύση για γνωριμίες)
    2.Νεολαία ( να φλερτάρουν κορίτσια της ηλικίας τους με τρόπο που μόνο μέσω ίντερνετ μπορούν )
    3.Για μερικούς γραφικούς που είναι ρομαντικοί και ψάχνουν τα παλιά του φιλαράκια από το στρατό και το πανεπιστήμιο
    4.Στις γυναίκες (μιας και είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρουν επιβεβαίωση
    5.Θα ζημιωθούν πολλές εταιρείες μιας και δεν θα μπορούν να πουλάνε τόσο εύκολα κάποια προϊόντα .
    Πλάκα πλάκα πολύ έχουν αντικαταστήσει το flick r με το face .... Αυτά τα παιδιά τι θα κάνουν ε μου λέτε;;;;

  • καλά το αν πάμε στο θέμα αν μας παρακολουθούν αλλάζει το πράγμα.. γιατι και συ μπορείς να παρακολουθήσεις κάποιον μέσω του msn κτλ κτλ.. ;) ..αν το πάμε με αυτήν την λογική δεν μπαίνεις καθόλου στο νετ ;) :P

  • Facebook, facebook... μμμ... κάτι μου θυμίζει αυτή η λέξη αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος... :P

    Πέραν της πλάκας, το facebook έχει πάρει μορφή επιδημίας, υπάρχουν άνθρωποι που παρατάνε την δουλειά τους για να ασχολούνται με το facebook, για να παίζουν με τις φάρμες και να χτίζουν πόλεις, να κάνουν εκατοντάδες "φίλους" που ούτε τους ξέρουν, ούτε θα τους γνωρίσουν ποτέ.

    Πιστεύω ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν ένα δυνατό χαστούκι στο πώς πάει να καταντήσει η κοινωνία μας.

  • το καθε τι που χρησιμοποιουμε σημερα μπορει να ειναι εξισου χρησιμο ή βλαβερο... το παν ειναι θεμα σκεπτικου... ενα μαχαιρι αν το χρησιμοποιεις σωστα, ειναι εργαλειο, αν το χρησιμοποιησεις λαθος ειναι πολυ επικινδυνο...εγω προσωπικα το ανοιγω για τον χαβαλε και γενικα το χρησιμοποιω λιγο και σχετικα προσεκτικα... εαν εκλεινε δεν θα πανηγυριζα κιολας, αλλα ουτε θα χαλιομουν...εχει την πλακα του...

  • Οπως και τα παντα στη ζωη, ετσι και το fb εχει τα θετικα και τα αρνητικα του στοιχεια και θα συμφωνησω με τον steliosgr. Προσωπικα δεν βρισκω καποιο θετικο γιαυτο και δεν ασχολουμαι, αλλα δεν μπορω να κατακρινω κανεναν που το χρησιμοποιει. ΟΚ συμφωνοι οτι ειναι ωραιο να συναντησεις καποιον απο τα παλια που εχετε χαθει (αν και μπορεις να τον παρεις ενα τηλ αλλα τελοσπαντων) η να βοηθησεις την επιχειρηση σου να διαφημηστει μεσω fb. Απο την αλλη να βλεπω τα νεαροτερα κυριως παιδια να παρατουν αλλες ασχολιες της ηλικιας για να καρφωθουν ολη μερα για να γραψουν ενα σχολιακι σε μια pic δεν μου αρεσει. Αν αληθευουν και ολα αυτα περι καταγραφης και "φακελωματος" σε servers-αποθηκες προσωπικων δεδομενων (που δεν ειναι καθολου περιεργο να συμβαινει), τοτε καθε νοημων ανθρωπος θα επρεπε να διαγραψει το λογαριασμο του.

    Το κακο στην εποχη μας (και κυριως στη χωρα μας) ειναι οτι τεινουμε γενικοτερα να χανουμε το νοημα του μετρου. Το fb καλως η κακως (κακως κατα τη γνωμη μου) εχει γινει μοδα και εχουν ριχτει ολοι με τα μουτρα στο "facebooking". Το ασχημο ειναι οτι θεωρεισαι και περιεργος αν δεν "εχεις facebook" και ολοι σε κοιταζουν με μια απορια λες κατεβηκες απο τον Αρη...Η δυναμικη του παντως ειναι τεραστια και αυτο δεν το αμφισβητει κανεις. Ο καιρος θα δειξει τι θα γινει και με αυτη τη μανια...

    Παν μετρον αριστον...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.