iPhone SE 2, 11 και AirPods: Προβλήματα στην παραγωγή εξαιτίας του Coronavirus

iPhone SE 2, iPhone SE 2, 11 και AirPods: Προβλήματα στην παραγωγή εξαιτίας του Coronavirus

Η Apple ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του iPhone SE 2 ή 9 τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ο Coronavirus δημιούργησε προβλήματα στην εταιρεία, που ίσως έχουν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην παραγωγή του SE 2 και άλλων προϊόντων της.

Η δράση της Apple μέχρι τώρα

Πριν λίγες ημέρες, ο CEO της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι η εταιρεία περιόρισε τα ταξίδια την υπαλλήλων της στην Κίνα. Επιπλέον, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι προχώρησαν στο κλείσιμο ενός καταστήματος στη χώρα, ενώ περιόρισαν τις ώρες λειτουργίας αρκετών ακόμα.

Εκτός των παραπάνω μέτρων, η Apple στέλνει προμήθειες στους υπαλλήλους της οι οποίοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Wuhan, της πόλης από όπου ξεκίνησε ο Coronavirus. Η εταιρεία, φροντίζει να ενημερώνεται τακτικά για τη θερμοκρασία των υπαλλήλων της, ώστε να είναι βέβαιη ότι δεν θα παρουσιάσουν οποιαδήποτε συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του ιού.

Πόσο θα επηρεαστεί η παραγωγή

Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει λάβει πολλά μέτρα, αλλά οι περισσότεροι προμηθευτές του έχουν έδρα την Ασιατική ήπειρο. Επιπλέον, τα iPhone SE 2 θα συναρμολογηθούν από τη Foxconn και την Pegatron, οι οποίες έχουν ως έδρα τη Zhengzhou και τη Shanghai, αντίστοιχα.

Αν και η Foxconn δεν περιμένει ο Coronavirus να επηρεάσει την παραγωγή του iPhone SE 2, ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Φαίνεται ότι αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό ενδεχομένως τα εργοστάσια στην Κίνα να περιορίσουν τις ώρες λειτουργίας τους ή ακόμα και να διακόψουν για κάποιο διάστημα την παραγωγή προϊόντων.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η Apple θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην παραγωγή του επερχόμενου iPhone SE 2, των iPhone 11 εξαιτίας των οποίων ζήτησε επιπλέον αύξηση της παραγωγής, ακόμη και των AirPods που αποτελούν βασική πηγή εσόδων για την εταιρεία.

Τέλος, η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων της Κίνας θα επηρεάσει, εκτός από την Apple, σχεδόν όλες τις τεχνολογικές εταιρείες παγκοσμίως. Διότι πολλοί κατασκευαστές συναρμολογούν τα προϊόντα τους στη Ασία ή προμηθεύονται εξαρτήματα από εργοστάσια με έδρα την ήπειρο.

Πηγή 1 Πηγή 2

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones iPhone 13 Apple

iPhone: To πιο δημοφιλές smartphone για το τέταρτο τρίμηνο του 2021

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2021, το 1/5 των αποστολών smartphones σε παγκόσμια κλίμακα ήταν iPhone.

Internet TikTok

Αστέρια του TikTok και του Instagram κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους TOP CEO’s της Αμερικής

Η Charli D’Amelio που ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο το 2019 στο TikTok με τον εαυτό της να χορεύει κερδίζει περισσότερα χρήματα από τους Top CEO’s της Αμερικής.

Smartphones Apple iPhone iPhone 13 Pro

Η Caviar προσφέρεται να τοποθετήσει ένα χρυσό QR code στο πίσω μέρος του iPhone 13 Pro σας

Λόγω της πανδημίας, άνθρωποι σε πολλά μέρη του κόσμου χρειάζεται να επιδείξουν το πιστοποιητικό υγείας τους προκειμένου να μπουν σε διάφορα καταστήματα

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.