iPhone SE 2, 11 και AirPods: Προβλήματα στην παραγωγή εξαιτίας του Coronavirus

iPhone SE 2, iPhone SE 2, 11 και AirPods: Προβλήματα στην παραγωγή εξαιτίας του Coronavirus

Η Apple ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του iPhone SE 2 ή 9 τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ο Coronavirus δημιούργησε προβλήματα στην εταιρεία, που ίσως έχουν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην παραγωγή του SE 2 και άλλων προϊόντων της.

Η δράση της Apple μέχρι τώρα

Πριν λίγες ημέρες, ο CEO της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι η εταιρεία περιόρισε τα ταξίδια την υπαλλήλων της στην Κίνα. Επιπλέον, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι προχώρησαν στο κλείσιμο ενός καταστήματος στη χώρα, ενώ περιόρισαν τις ώρες λειτουργίας αρκετών ακόμα.

Εκτός των παραπάνω μέτρων, η Apple στέλνει προμήθειες στους υπαλλήλους της οι οποίοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Wuhan, της πόλης από όπου ξεκίνησε ο Coronavirus. Η εταιρεία, φροντίζει να ενημερώνεται τακτικά για τη θερμοκρασία των υπαλλήλων της, ώστε να είναι βέβαιη ότι δεν θα παρουσιάσουν οποιαδήποτε συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του ιού.

Πόσο θα επηρεαστεί η παραγωγή

Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει λάβει πολλά μέτρα, αλλά οι περισσότεροι προμηθευτές του έχουν έδρα την Ασιατική ήπειρο. Επιπλέον, τα iPhone SE 2 θα συναρμολογηθούν από τη Foxconn και την Pegatron, οι οποίες έχουν ως έδρα τη Zhengzhou και τη Shanghai, αντίστοιχα.

Αν και η Foxconn δεν περιμένει ο Coronavirus να επηρεάσει την παραγωγή του iPhone SE 2, ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Φαίνεται ότι αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό ενδεχομένως τα εργοστάσια στην Κίνα να περιορίσουν τις ώρες λειτουργίας τους ή ακόμα και να διακόψουν για κάποιο διάστημα την παραγωγή προϊόντων.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η Apple θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην παραγωγή του επερχόμενου iPhone SE 2, των iPhone 11 εξαιτίας των οποίων ζήτησε επιπλέον αύξηση της παραγωγής, ακόμη και των AirPods που αποτελούν βασική πηγή εσόδων για την εταιρεία.

Τέλος, η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων της Κίνας θα επηρεάσει, εκτός από την Apple, σχεδόν όλες τις τεχνολογικές εταιρείες παγκοσμίως. Διότι πολλοί κατασκευαστές συναρμολογούν τα προϊόντα τους στη Ασία ή προμηθεύονται εξαρτήματα από εργοστάσια με έδρα την ήπειρο.

Πηγή 1 Πηγή 2

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.