iPhone SE 2, 11 και AirPods: Προβλήματα στην παραγωγή εξαιτίας του Coronavirus

iPhone SE 2, iPhone SE 2, 11 και AirPods: Προβλήματα στην παραγωγή εξαιτίας του Coronavirus

Η Apple ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του iPhone SE 2 ή 9 τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ο Coronavirus δημιούργησε προβλήματα στην εταιρεία, που ίσως έχουν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην παραγωγή του SE 2 και άλλων προϊόντων της.

Η δράση της Apple μέχρι τώρα

Πριν λίγες ημέρες, ο CEO της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι η εταιρεία περιόρισε τα ταξίδια την υπαλλήλων της στην Κίνα. Επιπλέον, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι προχώρησαν στο κλείσιμο ενός καταστήματος στη χώρα, ενώ περιόρισαν τις ώρες λειτουργίας αρκετών ακόμα.

Εκτός των παραπάνω μέτρων, η Apple στέλνει προμήθειες στους υπαλλήλους της οι οποίοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Wuhan, της πόλης από όπου ξεκίνησε ο Coronavirus. Η εταιρεία, φροντίζει να ενημερώνεται τακτικά για τη θερμοκρασία των υπαλλήλων της, ώστε να είναι βέβαιη ότι δεν θα παρουσιάσουν οποιαδήποτε συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του ιού.

Πόσο θα επηρεαστεί η παραγωγή

Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει λάβει πολλά μέτρα, αλλά οι περισσότεροι προμηθευτές του έχουν έδρα την Ασιατική ήπειρο. Επιπλέον, τα iPhone SE 2 θα συναρμολογηθούν από τη Foxconn και την Pegatron, οι οποίες έχουν ως έδρα τη Zhengzhou και τη Shanghai, αντίστοιχα.

Αν και η Foxconn δεν περιμένει ο Coronavirus να επηρεάσει την παραγωγή του iPhone SE 2, ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Φαίνεται ότι αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό ενδεχομένως τα εργοστάσια στην Κίνα να περιορίσουν τις ώρες λειτουργίας τους ή ακόμα και να διακόψουν για κάποιο διάστημα την παραγωγή προϊόντων.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η Apple θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην παραγωγή του επερχόμενου iPhone SE 2, των iPhone 11 εξαιτίας των οποίων ζήτησε επιπλέον αύξηση της παραγωγής, ακόμη και των AirPods που αποτελούν βασική πηγή εσόδων για την εταιρεία.

Τέλος, η αναγκαστική διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων της Κίνας θα επηρεάσει, εκτός από την Apple, σχεδόν όλες τις τεχνολογικές εταιρείες παγκοσμίως. Διότι πολλοί κατασκευαστές συναρμολογούν τα προϊόντα τους στη Ασία ή προμηθεύονται εξαρτήματα από εργοστάσια με έδρα την ήπειρο.

Πηγή 1 Πηγή 2

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 12S Ultra: First look στη συσκευή μια μέρα πριν την κυκλοφορία

Η σειρά 12S της Xiaomi πρόκειται να παρουσιαστεί στις 4 Ιουλίου. Ανάμεσά τους το Xiaomi 12S Ultra με την κάμερα-θηρίο.

Business featured

Οι πολίτες της ΕΕ δεν θα έχουν τέλη περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας τουλάχιστον έως το 2032

Οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν τα τέλη περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας όταν χρησιμοποιούν τις συσκευές τους διασυνοριακά εντός του μπλοκ.

Smartphones Samsung Galaxy S22 Ultra

Στις Μαλδίβες με το Samsung Galaxy S22 Ultra

Σε ένα ταξίδι ζωής – όπως αυτό στις εξωτικές Μαλδίβες – πρέπει να πας οργανωμένος με τον καλύτερο εξοπλισμό τεχνολογίας και το Samsung Galaxy S22 Ultra!

Smartphones vivo X80 Pro vivo Android smartphones

vivo X80 Pro: Τεχνικά Χαρακτηριστικά | Τιμή | Διαθεσιμότητα

Με το Flagship Smartphone vivo X80 Pro 5G σε συνεργασία με την κορυφαία Γερμανική εταιρεία οπτικών ZEISS, επαναπροσδιορίζεται η κινηματογραφική λήψη και εμπειρία.