Καναδάς: Απαγορεύει τη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές

Καναδάς TikTok, Καναδάς: Απαγορεύει τη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές

O Kαναδάς ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη χρήση του TikTok στα κυβερνητικά τηλέφωνα των εργαζομένων της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για κυβερνοεπιθέσεις μέσω της πλατφόρμας της ByteDance.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τι 28 Φεβρουαρίου, όταν το app θα διαγραφεί και θα μπλοκαριστεί εντελώς από τα κυβερνητικά τηλέφωνα των υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. «Η απόφαση ελήφθη πό τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Καναδά για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η προστασία των κυβερνητικών συστημάτων και δικτύων πληροφοριών» αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Το TikTok δήλωσε απογοητευμένο από την απόφαση του Καναδά. Αυτή εκδόθηκε «χωρίς να αναφέρει οποιεσδήποτε συγκεκριμένες ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με το TikTok και χωρίς να υπάρξει επικοινωνία μαζί μας για να συζητήσουμε τυχόν ανησυχίες πριν ληφθεί αυτή η απόφαση», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Η κίνηση, η οποία έρχεται λίγες μέρες αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε παρόμοια απαγόρευση, υπογραμμίζει το αυξανόμενο λόμπι εναντίον του TikTok λόγω ανησυχιών για την εγγύτητά του με την κινεζική κυβέρνηση και την κατοχή δεδομένων χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Ομοσπονδιακές και επαρχιακές ρυθμιστικές αρχές απορρήτου του Καναδά ερευνούν επίσης από κοινού την εφαρμογή, που ανήκει στην ByteDance Ltd, λόγω ανησυχιών σχετικά με τη συλλογή, τη χρήση και την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών από την πλατφόρμα.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software TikTok

TikTok: Πέρασε νομοσχέδιο στις ΗΠΑ που ίσως το απαγορεύσει μέσα σε ένα χρόνο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε νέο νομοσχέδιο που ενδεχομένως να απαγορεύσει την κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.

Business TikTok

TikTok: Πέτυχε ρεκόρ δαπανών 10 δισ. δολαρίων από χρήστες εντός εφαρμογής το 2023

Το Bloomberg δημοσίευσε μια ανάλυση των δαπανών σε εφαρμογές για το 2023, αποκαλύπτοντας μια αύξηση 11% στα έσοδα.