Kaspersky, Η πειρατεία λογισμικού στη χώρα σας είναι μεγάλη!

Στις αρχές Ιουνίου βρέθηκα στη Μόσχα καλεσμένος της Kasperksy. Σε συζήτηση με τον Dmitry Bestuzhev, Head of Global Research and Analysis Team, Latin America της Kaspersky Lab ζήτησα να μάθω συγκεκριμένα στοιχεία που διατηρεί η εταιρεία για τη χώρα μας. O Dmitry απάντησε άμεσα με ένα email τα στοιχεία του οποίου σας παρουσιάζω σήμερα.

Το σχόλιο του Dmitry Bestuzhev για το παρακάτω γράφημα ήταν: “Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαίου 2011, το κακόβουλο λογισμικό HackTools βρέθηκε ανάμεσα στα Top 20 της Ελλάδας, αυτό σημαίνει ότι έχετε μεγάλο ποσοστό πειρατείας στη χώρα σας μιας και το εν λόγω λογισμικό εγκαθίσταται αυτόματα μέσα από ένα πρόγραμμα που οι χρήστες κατεβάζουν για να κάνουν reset την περίοδο trial του Kaspersky Anti-Virus!!!
, Kaspersky, Η πειρατεία λογισμικού στη χώρα σας είναι μεγάλη!

, Kaspersky, Η πειρατεία λογισμικού στη χώρα σας είναι μεγάλη!
Στη χώρα μας το πιο διαδεδομένο μέσο μετάδοσης των ιών αμέσως μετά το ίδιο το διαδύκτυο είναι το USB stick! Συγκεκριμένα ο Dmitry Bestuzhev με προκάλεσε να του πάω οποιοδήποτε USB stick και σε αυτό είναι σίγουρος ότι θα βρει κάποιον ιό!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanos Kyparissis

@kwstas 13 Νομιζεις οτι εισαι μια χαρα ,καθως ολα ετσι δειχνουν….αλλα η αληθεια ειναι αλλη πιστεψε με εγω ειμαι με Kaspersky και παλι εχω ανησυχιες!

SpirosK

Και γω Kaspersky είχα ( ΙΕ 2011 ) αλλά τώρα έληξε και επειδή ” no money ” έβαλα avira και comodo και προσέχω το τι κατεβάζω

George

εγω παιδια με nod32 και zonealarm δεν εχω προβλημα

Sotiris

@ Thanos Kyparissis Αν μπαινεις οπου να ναι οτι και να βαλεις παλι ανησυχιες θα χεις
εγω εχω Avira και ολα κομπλε … 😛

spyros

Έχουν αλλάξει πολύ τα πράματα μέσα σε 2 δεκαετίες με τους ιούς, αλλά κι εμείς επίσης με τις ανούσιες αναζητήσεις & επισκέψεις σε sites τύπου “serialz, hackz, xxx sites, κλπ κλπ”. Πλέον με τα forums & torrents ξέρουμε πάνω/κάτω τί κατεβάζουμε αφού υπάρχουν και οι απόψεις χρηστών.

Βέβαια όποιος πηγαίνει γυρεύοντας ό,τι και να έχει στον υπολογιστή του, κάποια στιγμή θα μολυνθεί ίσως σε ανεπανόρθωτο βαθμό. Άρα ότι και να έχεις αν δεν είσαι προσεκτικός στην ουσία είσαι εκτεθημένος. So simple.

fotis

Συμφωνώ με τον spyros.
Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα.

venisk

Το kaspesky pure έχω και είναι πραγματικά εξαιρετικό…όμως έχουν ένα κοινό παράγοντα το καλύτερο και το χειρότερο antivirus..τον χρήστη..όταν οι περισσότεροι χρήστες κάνουν like στο fb σε ότι δουν όταν ανοίγουν τα mail χωρίς καν να δουν το τίτλο..όταν πατάνε τα links που τους στέλνουν φίλοι χωρίς να προσέχουν τότε ούτε το καλύτερο anrivirus μπορεί να βοηθήσει.

Jadvelk

Μην είστε για τίποτα ΜΑ για τίποτα σίγουροι .. Δεν είστε καθόλου καλα με κανένα antivirus.Ολα γίνονται crypt , υπάρχουν άπειρες μέθοδοι για να κάνεις τα virus undetectable . Bάλτε UNIXOEIDH συστήματα να σωθείτε ..Αλλά και εκεί με προσοχή..Διαβάζουμε και λίγο τον κώδικα.
ΤOP ολων φυσικά το gentoo που κάνεις compile και ελέγχεις τα πάντα.

Βασιλης Βασιλειου

εγω δεν εχω τιποτα κανενα antivirus 🙂

konsoulito

Δε χρειαζόμαστε γραφήματα για να καταλάβουμε το επίπεδο πειρατείας στη χώρα μας. Αυτά βέβαια δίνουν μία αναλυτικότερη εικόνα, αλλά είναι γνωστό πως όλοι κατεβάζουν πειρατικά προγράμματα κλπ. Θα συμφωνήσω κι εγώ με το Σπύρο, πως πλέον είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι ως προς το ποια sites επισκεπτόμαστε και είναι πιο δύσκολο να κολλήσουμε ιό απ’ότι παλαιότερα με τα warez sites. Με avast antivirus εγώ είμαι μια χαρά (ή έστω νομίζω πως είμαι :P).

Daimon

Πλέον, τα warez sites έχουν και comments πράγμα το οποιο μας βοηθα στη πρόληψη του ατυχήματος…
Όταν κατεβάζω, πάντα κοιτάω πρώτα το thread με τα περισσότερα comments, τώρα αυτά μπορεί να είναι θετικά η αρνητικά, αλλα πρώτα ανοίγω αυτά
Προτιμώ τα serial number σε notepad, παρα σε keygen……

Έχω χρονια αντικαταστήσει τα προγράμματα μου με αντίστοιχα freeware….
Κοίταξα τι ακριβώς θέλω, και έψαξα εάν υπάρχει κάτι σε freeware και πλέον κατεβάζω πάντα από τι επίσημη ιστοσελίδα το πρόγραμμα (αλλα και το update)

Εδώ και παρα πολύ καιρό (μπορεί και χρονια) έχω κατάργηση το anti-virius/spyware/maleware/internet security κτλ…
Μονο στο να μου επιβαρύνει το Μηχάνημα χρησίμευε… 😛

Βαγγέλης

O κυριος απο την Μοσχα ειπε καθολου για την πειρατεια κ στην δικη του χωρα. Επισης πηγε να παρει usb στικ απο καποιον ομοεθνη του; Ελεος, εγω τον προκαλω να παρει usb αφοτι εχει χαιδεψει οποια θυρα του pc μου θελει.

vasilis.

Συγχαρητηρια για τα γραφηματα.
Δυστυχως ειμαστε τοσο νεατερνταλ σαν κρατος που δεν εχουμε μαθει να πληρωνουμε για το λογισμικο,λες και το γενανε οι devs.
κατι που μου εμαθε το android,ειναι να ερχομαι σε επαφη με devs καθημερινα και να αντιλαμβανομαι τον κοπο που ριχνουν ακομα και για ενα απλο app.

οποτε αν δεν εισαι ανηλικος που το δικαιολογω και δεν εισαι ανεργος,ισως λεω ισως θα επρεπε να πληρωνουμε ο,τι αξιζει.
και αυτο το λεω εγω που ημουν μεγα πειρατης στα παντα

vanzel

Γι αυτό λοιπόν βάζεις ubuntu κι άντε γεια ιοί και πειρατικά προγράμματα

enigma

Παλιά είχα avira σε συνδυασμό με online armour (το comodo μου δημιουργούσε προβλήματα) και spybot. Ήταν ο πιο ελαφρύς συνδυασμός που είχα τα τελευταία χρόνια. Στο netbook έχω το panda που είχε από μόνο του και βασικά το να έχεις ένα anivirus σου προσφέρει μια ασφάλεια γιατί ναι μεν εσύ προσέχεις που μπαίνεις, ο άλλος όμως που θα πάρεις αρχείο με το stickaki σου ξέρεις;;;Δυο φορές πέρασα κάποια έγγραφα του word από usb και πάλι καλά που είχα το antivirus.

Στο pc από την άλλη δεν με νοιάζει τόσο ελέω ubuntu….

kostas_falcon

Το κακο που ειχε το kaspersky (δεν ξερω αν υπαρχει ακομη) ειναι οτι μπλοκαρε πολλα προγραματα στον υπολογιστη και επρεπε να ψαχνεις στα μενου για απεμπλοκη. Θυμαμαι οταν ειχα mobile συνδεση δεν αναγνωριζε το λαπτοπ το στικακι γιατι εβαζε το χερακι του το kaspersky. Τελος παντων….τωρα εχω το avg internet sequrity 2011 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και καλυμενος….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Kaspersky

Threads: Έντονη δραστηριότητα απάτης γύρω από το νέο κοινωνικό δίκτυο

Οι ειδικοί της Kaspersky ανακάλυψαν παραπλανητικές τακτικές που χρησιμοποιούν οι κακόβουλοι χρήστες, εκμεταλλευόμενοι τη βάση δεδομένων της εφαρμογής.

Internet Kaspersky

Προσοχή! Νέα εκστρατεία phishing με στόχο χρήστες κρυπτονομισμάτων

Η εκστρατεία παρουσιάζει τις διαρκώς εξελισσόμενες τακτικές που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, αντανακλώντας την αυξανόμενη απήχηση των κρυπτονομισμάτων.

Internet Crypto Kaspersky

Αύξηση 40% στο phishing κρυπτονομισμάτων μέσα σε μόλις ένα έτος

Το 2022, τα anti-phishing συστήματα της Kaspersky απέτρεψαν 5 εκατομμύρια επιθέσεις phishing που σχετίζονταν με κρυπτονομίσματα, αριθμός αυξημένος κατά 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Internet Kaspersky Microsoft

Κατακόρυφη άνοδος επιθέσεων μέσω του Microsoft SQL Server

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι hackers που επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω του Microsoft SQL Server, όπως προειδοποιεί μια νέα έκθεση της Kaspersky.