Internet

Κάστορες ρίχνουν το Internet σε απομακρυσμένη κοινότητα στον Καναδά

Η Φύση βρίσκει πολλούς τρόπους να επιτεθεί στα ανθρώπινα τεχνουργήματα και ένα περιστατικό στον Καναδά το αποδεικνύει αυτό. Σε μια απομακρυσμένη κοινότητα στον Καναδά, οι κάστορες ήταν η αιτία να χαθεί η σύνδεση στο Internet για τουλάχιστον 900 νοικοκυριά.

Η τοπική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telus ανακοίνωσε ότι στην περιοχή Tumbler Ridge, στα βορειοανατολικά της British Columbia, στον Καναδά, οι κάστορες επιτέθηκαν στις καλωδιακές υποδομές μίας κοινότητας που δεν αριθμεί περισσότερους από 2000 κατοίκους και προκάλεσαν προβλήματα σύνδεσης στο Internet και στις υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης.

Ο λόγος είναι ότι οι κάστορες έσκαψαν και βρήκαν το κεντρικό καλώδιο σύνδεσης και έπειτα άρχισαν να το μασάνε σε διάφορα σημεία. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι κάστορες φαίνεται πως ψάχνουν για υλικά που θα χρησιμοποιήσουν για να βάλουν στις φωλιές τους και μέρη των καλωδίων τείνουν να γίνουν υλικά… θωράκισης του φράγματος που δημιουργούν γύρω από τα σημεία που διαβιούν.

Η σύνδεση επανήλθε μετά από τις απαραίτητες επισκευές από την πλευρά της εταιρείας και κανείς δεν κατηγόρησε τους κάστορες ότι λειτούργησαν ως πράκτορες ανταγωνιστικής εταιρείας για να κλέψει τους δυσαρεστημένους πελάτες της Telus.

Επεξεργάστηκε την 26 Απριλίου 2021 10:03

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.