Η Κίνα δημιουργεί το δικό της ψηφιακό νόμισμα

, Η Κίνα δημιουργεί το δικό της ψηφιακό νόμισμα

Η Κίνα έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν επικροτεί τη χρήση και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Στον αντίποδα, η Κίνα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία μία ψηφιακής εκδοχής του Γουάν.

Μπορεί αρχικά, η Κίνα να είχε φανεί ότι είναι υπέρ της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων, αλλά από το 2012 και έπειτα, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Xi Jinping, η θεώρηση της Κίνας για την ψηφιακή οικονομία άλλαξε ριζικά. Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων άρχισε να αποτελεί κόκκινο πανί για τις Αρχές, οι οποίες, με βασικό τους επιχείρημα την υψηλή κατανάλωση ενέργειας έσπευσαν να κλείσουν τις αντίστοιχες υποδομές.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα θα στραφεί προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης μίας ψηφιακής εκδοχής του δικού της νομίσματος, του Γουαν, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ελεγχθεί αποτελεσματικότερα σε αντίθεση με το επίπεδο ελέγχου που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Η Κίνα βρίσκεται σε μία διαδικασία κατά την οποία προσπαθεί να επιβάλλει αυστηρότερο έλεγχο στις ψηφιακές συναλλαγές, πράγμα που οδηγεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας στο συμπέρασμα ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να υπάρξει έλεγχος στην ψηφιακή πραγματικότητα είναι να προτιμηθεί το ψηφιακό κεντρικό νόμισμα της Κίνας.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple China iPhone

Apple: Εύσημα του Tim Cook για την πρόοδο της καινοτομίας στην Κίνα

Ο CEO της Apple Tim Cook επαίνεσε την καινοτομία της Κίνας και δήλωσε χαρούμενος για τους μακροχρόνιους δεσμούς της χώρας με την εταιρεία του κατά την επίσκεψή του στην χώρα.

Business China Chip USA

Ολλανδία: Στο πλευρό των ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού των εξαγωγών τσιπ προς την Κίνα

Περιορισμούς στις εξαγωγές τεχνολογίας ημιαγωγών σχεδιάζει να επιβάλει η Ολλανδία, καθώς “συστρατεύεται” με τις ΗΠΑ στην προσπάθεια περιορισμού τους προς την Κίνα.

Business 5G China

H Γερμανία μπλοκάρει τη χρήση κινέζικων εξαρτημάτων 5G

Η Γερμανία ετοιμάζεται να υλοποιήσει το σχέδιό της να απαγορεύσει τη χρήση κάποιων κινεζικών εξαρτημάτων στα δίκτυα 5G της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Zeit.

Business China

Baidu: Στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια τα έσοδα

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της Baidu για το δ΄ τρίμηνο του 2022, με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό να εμφανίζει σημαντική άνοδο στα κέρδη του.