Η Κίνα δημιουργεί το δικό της ψηφιακό νόμισμα

, Η Κίνα δημιουργεί το δικό της ψηφιακό νόμισμα

Η Κίνα έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν επικροτεί τη χρήση και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Στον αντίποδα, η Κίνα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία μία ψηφιακής εκδοχής του Γουάν.

Μπορεί αρχικά, η Κίνα να είχε φανεί ότι είναι υπέρ της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων, αλλά από το 2012 και έπειτα, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Xi Jinping, η θεώρηση της Κίνας για την ψηφιακή οικονομία άλλαξε ριζικά. Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων άρχισε να αποτελεί κόκκινο πανί για τις Αρχές, οι οποίες, με βασικό τους επιχείρημα την υψηλή κατανάλωση ενέργειας έσπευσαν να κλείσουν τις αντίστοιχες υποδομές.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα θα στραφεί προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης μίας ψηφιακής εκδοχής του δικού της νομίσματος, του Γουαν, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ελεγχθεί αποτελεσματικότερα σε αντίθεση με το επίπεδο ελέγχου που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Η Κίνα βρίσκεται σε μία διαδικασία κατά την οποία προσπαθεί να επιβάλλει αυστηρότερο έλεγχο στις ψηφιακές συναλλαγές, πράγμα που οδηγεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας στο συμπέρασμα ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να υπάρξει έλεγχος στην ψηφιακή πραγματικότητα είναι να προτιμηθεί το ψηφιακό κεντρικό νόμισμα της Κίνας.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Crypto Bitcoin

Χτυπήθηκε το Mailchimp, στόχος κρυπτονομίσματα σε πορτοφόλια Trezor

Εξελιγμένο σχέδιο phishing φυσικών πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων έχει αναπτυχθεί μέσα από την υπηρεσία email marketing, Mailchimp.

Internet European Commission Bitcoin

H Ευρώπη δεν προχωρά στην απαγόρευση του Crypto mining

Το αρχικό σχέδιο για την απαγόρευση εξόρυξης Bitcoin και Ether στην Ευρώπη, λόγω της επιβάρυνσης στο περιβάλλον, εγκαταλείφθηκε τελικώς.

Business Bitcoin

Τα Bitcoin ATM θεωρούνται παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι Αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούν τα ATM για το Bitcoin ως παράνομα και ζητούν την παύση της λειτουργίας τους.

Internet Bitcoin

Tricoin: Tο τρικαλινό κρυπτονόμισμα!

Με το όνομα tricoin, τα Τρίκαλα μπαίνουν στον κόσμο της οικονομίας του blockchain στο πλαίσιο του προγράμματος Restart mAI City και δημιουργούν το δικό τους κυπτονόμισμα!