Η Κίνα έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν επικροτεί τη χρήση και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.
Η Κίνα έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι δεν επικροτεί τη χρήση και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Στον αντίποδα, η Κίνα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία μία ψηφιακής εκδοχής του Γουάν.
Μπορεί αρχικά, η Κίνα να είχε φανεί ότι είναι υπέρ της χρήσης ψηφιακών νομισμάτων, αλλά από το 2012 και έπειτα, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Xi Jinping, η θεώρηση της Κίνας για την ψηφιακή οικονομία άλλαξε ριζικά. Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων άρχισε να αποτελεί κόκκινο πανί για τις Αρχές, οι οποίες, με βασικό τους επιχείρημα την υψηλή κατανάλωση ενέργειας έσπευσαν να κλείσουν τις αντίστοιχες υποδομές.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα θα στραφεί προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης μίας ψηφιακής εκδοχής του δικού της νομίσματος, του Γουαν, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ελεγχθεί αποτελεσματικότερα σε αντίθεση με το επίπεδο ελέγχου που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.
Η Κίνα βρίσκεται σε μία διαδικασία κατά την οποία προσπαθεί να επιβάλλει αυστηρότερο έλεγχο στις ψηφιακές συναλλαγές, πράγμα που οδηγεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας στο συμπέρασμα ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να υπάρξει έλεγχος στην ψηφιακή πραγματικότητα είναι να προτιμηθεί το ψηφιακό κεντρικό νόμισμα της Κίνας.
Η Netflix ανακοίνωσε αναπροσαρμογές τιμών στην Ισπανία. Τι σημαίνει για τον Έλληνα συνδρομητή και πόσο κοντά είναι ανάλογη κίνηση για την ελληνική αγορά.
Τα Lidl εξετάουν είσοδο στη βρετανική αγορά κινητής ως MVNO, σύμφωνα με τους Financial Times. Ο όμιλος διαθέτει ήδη το Lidl Connect σε ευρωπαϊκές αγορές μέσω Vodafone.
Σχόλια