Κινέζοι hackers παρέκαμψαν την επαλήθευση σε δύο βήματα

, Κινέζοι hackers παρέκαμψαν την επαλήθευση σε δύο βήματα

Η επαλήθευση σε δύο βήματα είναι ένας τρόπος τον οποίο χρησιμοποιούν οι εταιρείες κυρίως τα τελευταία χρόνια πιο εντατικά για να δώσουν στους χρήστες τους έναν δεύτερο τρόπο προστασίας από τους κακόβουλους χρήστες. Ωστόσο μία ομάδα Κινέζων hacker η οποία ονομάζεται APT20 κατάφερε να παρακάμψει την επαλήθευση σε δύο βήματα χωρίς να απενεργοποιήσει το σύστημα ασφαλείας. Με απλά λόγια η μέθοδος που ακολούθησε η APT20 καθιστά αυτήν την μέθοδο ασφαλείας ευάλωτη.

Η APT20 σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησε το Operation Wocao όπως το ονομάζει η Fox-IT και το λογισμικό RSA SecurID το οποίο κλάπηκε από έναν λογαριασμό. Με την χρήση λοιπόν του λογισμικού και μία τροποποίηση στο κλειδί, η APT20 μπόρεσε να κάνει το hack να δουλέψει σε όλα τα συστήματα ασφαλείας ξεγελώντας τα με αποτέλεσμα αυτά να επιτρέψουν την σύνδεση.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η επαλήθευση σε δύο βήματα, βασίζεται σε δύο διαφορετικά συστήματα οπότε αν οι hacker μπορούν να ξεγελάσουν το ένα τότε μπορούν εύκολα να ξεγελάσουν και το άλλο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Google

Google Chrome: Αλλάζει τα σχέδιά της – Τα cookies δεν καταργούνται τελικά

Η Google φαίνεται πως ακυρώνει τα σχέδια για την κατάργηση των cookies από το Chrome, σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη αλλαγή.

Internet

Νέα δυνατότητα στο Χ θα επιτρέπει την απενεργοποίηση των συνδέσμων στις απαντήσεις των αναρτήσεών σας

To X προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα των ανεπιθύμητων αναρτήσεων και δίνει τη δυνατότητα απενεργοποίησης συνδέσμων στις απαντήσεις.

Internet Netflix

Netflix: Ξεκινά την κατάργηση της φθηνότερης συνδρομής χωρίς διαφημίσεις

Το Netflix προχωρά με το σχέδιό του να διακόψει τη φθηνότερη συνδρομή χωρίς διαφημίσεις, ξεκινώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά.

Internet

Η Nova φέρνει το Μέλλον στις Τηλεπικοινωνίες με την Υπηρεσία 5G Home Internet

Η Nova ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση της πρωτοποριακής υπηρεσίας Nova 5G Home Internet, προσφέροντας μια καινοτόμο λύση σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου που ξεπερνά την τεχνολογία χαλκού και εισάγει τους πελάτες σε μια νέα εποχή υπερυψηλών ταχυτήτων και αξιοπιστίας.