Internet

Κινέζοι Hackers χρησιμοποιούν το Facebook για παρακολούθηση ακτιβιστών

Χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές, με εργαλείο το Facebook, Κινέζοι Hackers παρακολουθούσαν λογαριασμούς Ουιγούρων. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 500 εξόριστοι, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές από την επαρχία Xinjiang έπεσαν θύματα αυτής της τακτικής. Οι Ουιγούροι είναι τουρκογενής εθνική ομάδα που ζει στην Ανατολική και Κεντρική Ασία (wikipedia).

Οι ομάδες Κινέζων Hackers “Evil Eye” και “Earth Empusa”, οι οποίες θεωρείται ότι έχουν την υποστήριξη της κινεζικής Κυβέρνησης, εκτιμάται ότι έχουν επιδοθεί σε συστηματική παρακολούθηση και εκφοβισμό μέσω Facebook σε 500 περίπου Ουιγούρους που προσπαθούν να εγείρουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τα όσα πράττει παρανόμως η Κίνα στην επαρχία Xinjiang.

Με πρόσχημα την ενημέρωση, οι Hackers έχουν δημιουργήσει sites τα οποία δημοσιεύουν περιεχόμενο που κεντρίζει το ενδιαφέρον των Ουιγούρων ακτιβιστών, ενώ περιέχουν κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται στους υπολογιστές τους και έπειτα τους παρακολουθεί.

Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που το κινεζικό Κράτος στοχεύει με τη βοήθεια των Hackers τους Ουιγούρους ακτιβιστές, καθώς είχε πράξει παρομοίως και το 2019 με τους Ουιγούρους που είχαν στην κατοχή τους ένα iPhone.

H Κίνα κατηγορείται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πρακτική των στρατοπέδων “επανεκπαίδευσης” των Ουιγούρων, όπως τα ονομάζει, όπου η διεθνής κοινότητα θεωρεί ότι συντελείται μία πολιτισμική γενοκτονία.

Επεξεργάστηκε την 27 Μαρτίου 2021 9:44

Σχόλια

  • Όχι ρε παιδιά... δεν γίνεται αυτό!! Οι Κινέζοι είναι καλοί!! Μας πουλάνε φθηνά κινητά ενώ οι άλλοι μας γδέρνουν!! Δεν κάνουν τέτοια αυτοί!! χαχαχαχα!! Άντε να ξυπνήσουν και οι τελευταίοι που κοιμούνται..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.