Internet

Mark Zuckerberg: Θύμα hackers ο ιδρυτής του Facebook

Ακόμη και οι ισχυροί της τεχνολογίας μπορούν να πέσουν θύματα των hackers, οι οποίοι την Κυριακή έβαλαν στο στόχαστρο τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg. Παραβιάστηκαν κάποιοι από τους λογαριασμούς του στα social media με τους επιτιθέμενους να ποστάρουν για να δείξουν ότι έχουν πρόσβαση.

Οι hackers που ονομάζονται OurMine Team κατάφεραν να μπουν στους λογαριασμούς του Zuckerberg σε Twitter και Pinterest, ενώ ισχυρίζονται πως μπήκαν και στο Instagram (αν και το Facebook το αρνείται).

Ο κωδικός του Zuckerberg ήταν “dadada”. Το λάθος του είναι ότι επαναλαμβάνει τους ίδιους κωδικούς. Το 2012 το LinkedIn είχε πέσει θύμα των hackers, παραβιάζοντας 160 εκατομμύρια λογαριασμούς. Το συγκεκριμένο hacking έδωσε πρόσβαση στους λογαριασμούς του Zuckerberg. “Hey, [Mark Zuckerberg] you were in [the] Linkedin Database with the password “dadada” ! DM for proof”, έγραψαν στο Twitter του. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι χρησιμοποίησε τον ίδιο κωδικό σε Twitter και Pinterest.

Ο Zuckerberg φαίνεται να έχει πάρει ξανά τον έλεγχο, αλλά με αφορμή το περιστατικό αυτό οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας προειδοποιούν για την χρήση δυνατών και διαφορετικών κωδικών σε διάφορα accounts.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 6 Ιουνίου 2016 18:09

Σχόλια

  • Να προτείνω μια εύκολη λύση για χρήση κωδικών. Σκεφτείτε μια λογική ακολουθία που δεν μπορεί να προβλεφθεί από έναν υπολογιστή ή αλγόριθμο.

    Σκεφτείτε έναν κωδικό που συνδυάζει κεφαλαία, λέξεις αριθμούς και ει δυνατόν σύμβολα
    πχ Kalimera2728go (Κεφαλαίο, γράμματα, pin-type και τα δύο τελευταία γράματα του σάιτ που κάνετε εγγραφή (ανάποδα)) Μπορείτε να χρησιμοποιείτε παραμετροποιήσεις πχ για social media FKalimera2728ko, TKalimera2728re κλπ. Σίγουρα έχουμε μια τάση να επαναλαμβανόμαστε αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από "dadada"
    (Mark... συγκεντρώσου)

  • Καλά ρε Mark πόσο γιωτάς... βάλε το 1password στο κινητό σου και τον υπολογιστή σου τι σου κοστίζει εσένα;

  • Και καλά τον χάκαραν; Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω... Αλλά και να τον χάκαραν δεν τρέχει κάστανο. Τόσο κόσμο χακάρει με την σελίδα του αυτός. Το Facebook ξέρει τα πάντα για τους χρήστες του και για αυτό ζητάει και τηλέφωνα και διευθύνσεις κλπ. Άσε που παρακολουθεί και όσους δεν έχουν με τα cookies... Πρόσφατα λέγανε ότι και καλά το Facebook δεν ακούει όσα λέμε παρά μόνο αν επιτρέψουμε την πρόσβαση στο μικρόφωνο. Αλλά σε πόσες εφαρμογές έχουμε αποκλείσει τόσα πράματα και εξακολουθούν να λειτουργούν όπως οι ειδοποιήσεις παράδειγμα. Οπότε ντάξει όλα καλά φίλε Μαρκ... Σε περίπτωση που έγινε όντως τέτοιο πράμα όλα καλά. Συγνώμη κιόλας που σχολίασα και πέρα από το θέμα αλλά κουβέντα να γίνεται...

  • Καλα να παθει! Τετοιο παραδειγμα για ολους μας ειναι. Κανα καλο κωδικο να βρεις εισαι αρκετα ασφαλης! dadada!!! Ακομη γελαω!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.