Mastodon: Προσέγγιση επενδυτών μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk

Mastodon Twitter Elon Musk, Mastodon: Προσέγγιση επενδυτών μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk

Ο ιδρυτής του Mastodon, Eugen Rochko είπε ότι έχει απορρίψει προσεγγίσεις από περισσότερους από πέντε επενδυτές με έδρα τις ΗΠΑ, που έχουν αποχωρήσει από το Twitter μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της πλατφόρμας από τον Elon Musk.

Η δημοτικότητα του Mastodon έχει αυξηθεί μετά την εξαγορά του Twitter από τον Musk τον Οκτώβριο. Ο Rochko είπε ότι το Mastodon είχε εκτιναχθεί από τους 300.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε 2,5 εκατομμύρια μετά τη συμφωνία του Twitter, η οποία οδήγησε τον Musk να επαναφέρει τους απαγορευμένους λογαριασμούς όπως ο Donald Trump και να αναστείλει προσωρινά τους δημοσιογράφους σε έντυπα όπως οι New York Times και η Washington Post. Ο ιδρυτής του Mastodon ανέφερε ακόμη ότι η κατάσταση της πλατφόρμας του ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού ήταν «άθικτη» και η ανεξαρτησία της ήταν μέρος της απήχησης της στους χρήστες. Η Mastodon έχει περισσότερους από 9.200 θαμώνες στο Patreon, την ηλεκτρονική υπηρεσία μελών, οι οποίοι συνεισφέρουν πάνω από 28.000 λίρες το μήνα.

«Το Mastodon δεν θα μετατραπεί σε όλα όσα μισούν οι χρήστες στο Twitter», είπε. «Το γεγονός ότι μπορεί να πουληθεί σε έναν αμφιλεγόμενο δισεκατομμυριούχο, το γεγονός ότι μπορεί να κλείσει, να χρεοκοπήσει και ούτω καθεξής. Είναι η διαφορά μεταξύ των πλατφορμών».

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.