Με δικαστική απόφαση απαγορεύτηκε στον Donald Trump να μπλοκάρει χρήστες στο Twitter

Donald Trump, Με δικαστική απόφαση απαγορεύτηκε στον Donald Trump να μπλοκάρει χρήστες στο Twitter

Ο Donald Trump είναι γνωστός στον κόσμο του Twitter για τις έντονες αντιλήψεις του και για τον αποκλεισμό όσων χρηστών αντιτίθενται σε αυτές. Αρκετοί από τους αποκλεισμένους χρήστες στεναχωρήθηκαν τόσο πολύ που το 2017 καταθέσουν αγωγή σχετικά με το θέμα.

Όχι, αγωγή δεν αφορούσε τον αποκλεισμό των λογαριασμών τους, αλλά το ότι δεν μπορούσαν να δουν τα πνευματώδη tweet του πλανητάρχη. Στην αγωγή οι χρήστες υποστήριξαν ότι παραβιάζεται το συνταγματικό τους δικαίωμα να συζητούν με αξιωματούχους σε δημόσιο χώρο.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη δικαστική διαμάχη πήρε σύντομα διαφορετική τροπή. Κυρίως διότι δεν ήξεραν πως να χειριστούν το γεγονός ότι ο Trump διατήρησε τον λογαριασμό που είχε πριν γίνει πρόεδρος.

Συνήθως, οι νεοεκλεχθέντες πρόεδροι δημιουργούν νέα επίσημα προφίλ, αλλά ο Trump δεν ήθελε να χάσει τους ακολούθους του. Κάπως έτσι, το δικαστήριο έφτασε στο σημείο να μην γνωρίζει αν πρέπει να θεωρήσει τον λογαριασμό του Trump ιδιωτικό ή επίσημο.

Στην πρώτη περίπτωση η αγωγή δεν θα είχε βάση, αλλά στην δεύτερη θα ήταν ένα το επίσημο προφίλ ενός αξιωματούχου, ο οποίος εκφράζει δημόσια τις απόψεις του και θα έπρεπε να δέχεται τα σχόλια των πολιτών και των υπόλοιπων χρηστών.

Εν τέλη, το κατώτερο δικαστήριο έκρινε τον Trump ένοχο, διότι χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του με επίσημη ιδιότητα, οπότε ο αποκλεισμός χρηστών θεωρείται αντισυνταγματικός. Φυσικά, ο Λευκός Οίκος έκανε έφεση, της οποίας τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες.

Η απόφαση του εφετείου επιβεβαίωσε ότι η απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου ήταν απολύτως σωστή. Ωστόσο, δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με την μελλοντική αντιμετώπιση των προσωπικών λογαριασμών άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Τέλος, ο περιφερειακός δικαστής, Barrington D. Parker, είπε ότι εκλεγμένοι αξιωματούχοι στους επίσημους λογαριασμούς τους δεν μπορούν να αποκλείουν χρήστες διότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την Πρώτη Τροπολογία της Αμερικής, την ελευθερία του λόγου και την ύπαρξη ενός ανοικτού διαλόγου.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.