Μεγάλη Βρετανία: Ρίσκο η χρήση του 5G της Huawei

Huawei 5G, Μεγάλη Βρετανία: Ρίσκο η χρήση του 5G της Huawei

Σύμφωνα με αναφορά της Financial Times (FT), που παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή, η Βρετανική Κυβέρνηση, είναι σκεπτική όσον αφορά την χρήση του 5G δικτύου από την Huawei.

Όπως γίνεται γνωστό μέσω των FT, το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοάμυνας (NCSC) της Μεγάλης Βρετανίας, είναι σκεπτικό στο κατά πόσο η Huawei, θα χρησιμοποιήσει το 5G δίκτυο για υπηρεσίες που αφορούν τους πελάτες της και μόνο.

Η συζήτηση ξεκίνησε, έπειτα από προσπάθειες που έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν σκοπό, να αποθαρρύνουν τις Ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά την χρήση του 5G. Το 5G δίκτυο, είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει, χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία και η ταχύτητα του είναι σαφώς ανώτερη σε σχέση με το τωρινό.

Οι ανησυχίες για το αν θα επιτρέψουν στην Huawei, να χρησιμοποιήσει το 5G δίκτυο, έχουν προκληθεί από την διαμάχη που υπάρχει μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κινεζικής εταιρεία. Μάλιστα, οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, είχαν πριν λίγες ημέρες συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να τους προειδοποιήσουν για την τεχνολογία της Κινεζικής εταιρείας, καθώς πιστεύουν πως ο εξοπλισμός της Huawei, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία.

Η συνάντηση αυτή, δείχνει την κλιμάκωση της έντασης, μεταξύ της Huawei και των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά την διάρκεια του 2018, το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέφρασε τις ανησυχίες του στην Κινεζική κυβέρνηση, καθώς θεωρεί πως η εταιρεία λειτουργεί ως κατάσκοπος. Εφόσον δεν βρήκε ανταπόκριση, προχώρησε στην σύλληψη του CFO της εταιρείας και του απέδωσε κατηγορίες για κατασκοπεία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».