Η μεγαλύτερη πτώση του Bitcoin τους τελευταίους δύο μήνες

, Η μεγαλύτερη πτώση του Bitcoin τους τελευταίους δύο μήνες

To Bitcoin σημείωσε την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του τους τελευταίους δύο μήνες, κυρίως λόγω των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων. Το Dogecoin είναι ένας από τους βασικούς οδηγούς της εξέλιξης αυτής, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Την Κυριακή που πέρασε, το Bitcoin είδε την πτώση του να αγγίζει τις 11 ποσοστιαίες μονάδες, που είναι η μεγαλύτερη πτώση που είδε το εν λόγω κρυπτονόμισμα τους τελευταίους δύο μήνες. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα είχε πραγματοποιήσει εντελώς διαφορετική πορεία, με άνοδο ρεκόρ της αξίας του.

Η πτώση στο Bitcoin εκτιμάται ότι είναι αποτέλεσμα τόσο της υψηλά ανοδικής πορείας που σημειώθηκε μία εβδομάδα πριν όσο και εξαιτίας του γεγονότος ότι η τουρκική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι η χρήση των κρυπτονομισμάτων απαγορεύεται στην τοπική οικονομία, λόγω κινδύνων απώλειας περιουσίας. Η παρουσία του Dogecoin, παρόλο που το κρυπτονόμισμα αυτό ξεκίνησε ως ένα αστείο, αλλά είδε την αξία του να φτάνει σε άνοδο της τάξης του… 6000% από την αρχή του 2021.

Το Bitcoin έχει γίνει ένα μέσο συναλλαγών με διάσημους αποδέκτες, όπως είναι η Tesla. Η πτώση της αξίας του είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός, αλλά δεν φαίνεται να έχει μεγάλες συνέπειες στις συναλλαγές που βασίζονται σε εκείνο.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μακης

Φυσιολογικες ειναι οι αυξομειωσεις στην τιμη του μπιτκοιν..Τωρα που εχουν μπει πολλα μεγαλα κεφαλια μεσα θα σταθεροποιηθει τα επομενα χρονια(σταθερα ανοδικα),χωρις τεραστια πανω-κατω, καθως αυτοι δεν πουλανε συχνα..οποτε οποιος θελει να μπει τωρα ειναι αριστη στιγμη γιατι σε λιγους μηνες θα παει στον θεο!!Μακρυα εννοειται απο σκυλονομισματα τυπου dogecoin καθως ειναι ο ορισμος της φουσκας για να μην κλαιτε μετα που θα πεσει σε λιγες βδομαδες στα ταρταρα..Οι ιδιοι οι προγραμματιστες του το εχουν εγκαταλειψει..Μονο σε σοβαρα προτζεκτς να επενδυετε οπως bitcoin,cardano,etherioum,polkadot,enjine κλπ και να τα αφηνετε τουλαχιστον 2-3 χρονια..Στα μικρα νομισματακια ριξτε 20-50 ευρω για την πλακα σας αν θελετε αλλα οχι παραπανω..Οποιος ειναι χοντλερ παντα κερδιζει..Δειτε την πορεια του μπιτ κοιν απο 2009 εως το 2013 π.χ και θα καταλαβετε τι εννοω..Καλα κερδη σε ολους μας!!Η μαγεια μολις ξεκιναει!!!

Last edited 3 years πριν by Μακης
Kosmas

Curious, πόσα έχεις;

Μακης

Η σωστη ερωτηση που θα επρεπε να κανεις φιλαρακι ειναι ποτε μπηκα…2014 φιλτατε με μολις 350 ευρω και να φανταστεις τοτε οτι ηταν μεγαλο ποσο και με δουλευανε τα φιλαρακια μου οτι καιω τα λεφτα μου που πηρα μολις 1 μπιτ κοιν..Ποιος γελαει τωρα ετσι?Και δεν τα κουναω ακομη ολα..Ενα μικρο κερδος πηρα μονο για μηχανακι..Ολα τα αλλα μεσα με διαμαντενια χερια για 4 χρονια ακομη..

Last edited 3 years πριν by Μακης
nick the greek

και πως προτείνεις να επενδύσουμε? δλδ με ποια εφαρμογή αγορών?

Μακης

Μπορεις να ξεκινησεις να γραφτεις σε ενα ανταλλακτηριο οπως binance,kraken κλπ..Μετα αγοραζεις μεσω πιστωτικης ή μεσω εμβασματος..Καλυτερα εμβασμα απο 500 ευρω και πανω γιατι θα σου παρει λιγοτερη προμηθεια..Υστερα αγοραζεις τα κρυπτονομισματα της επιλογης σου..Προτεινω την εξης φορμουλα ενα σιγουρο νομισμα οπως μπιτκοιν 40% ενα αλλο 40% καποια ανερχομενα χαμηλου ρισκου στυλ καρντανο,πολκαντοτ κλπ και ενα 20% οποια θες εσυ που εχουν ομως πιθανοτητα για Χ10 αλλα και για ολοικη χασουρα για τον τζογο..Υστερα κατεβαζεις ενα πορτοφολι στο κινητο η στο λαπτοπ\πισι σου για ασφαλεια για να τα στελεις εκει απο το ανταλλακτηριο(για ασφαλεια καθως μπορει να χακαριστουν ή να κινδυνευουν οσο ειναι εκει)Και επειτα αν εχεις πανω απο 1000 ευρω εκει σιγουρα παιρνεις ενα κρυο πορτοφολι απο τεζορ πχ και τα στελνεις εκει απο το πισι σου αν πιστευεις οτι μπορει να κινδυνευσουν απο χακερ,πειρατικο λογισμικο ΄ή καποιο αλλο λογο..Τα κρυα πορτοφολια ξεκινουν απο 50 ευρω περριπου και προσφερουν την απολυτη ασφαλεια καθως ειναι οφλαιν και επισης ζηταν κωδικο καθε φορα πριν κανεις συναλλαγη οιποτε οι χακερ τρωνε πορτα..ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΛΕΙ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ πορτοφολιου γιατι μετα καληνυχτα..Πολλοι εχουν εκατομμυρια στο πορτοφολακι τους και γιατι ξεχασαν τον κωδικο πριν χρονια που τον εβαλαν δεν μπορουν να παρουν τα… Συνέχεια »

Last edited 3 years πριν by Μακης
ΧΡΗΣΤΟΣ Π

Βουλωμένο γράμμα διάβαζες ρε Μάκη.. πτώση 50% 😂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Bitcoin Crypto

Crypto.com: Μαζικές απολύσεις προσωπικού

Το φιάσκο της FTX φαίνεται να επηρεάζει και άλλες εταιρίες κρυπτονομισμάτων, όπως η Crypto.com που σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Business Amazon Bitcoin

H Amazon ετοιμάζει σειρά για το σκάνδαλο FTX – Πόσα επεισόδια θα περιλαμβάνει;

H Amazon φέρεται να παρήγγειλε μια τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων για την πτώση του FTX από την εταιρεία παραγωγής AGBO.

Business Bitcoin

Μαύρη Τετάρτη για τα κρυπτονομίσματα, μεγάλη πτώση για το Bitcoin

Εχθές Τετάρτη το Bitcoin βούλιαξε σημειώνοντας πτώση 11% αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα που είχε να φτάσει από τον Νοέμβριο του 2020.

Internet Crypto Bitcoin

Χτυπήθηκε το Mailchimp, στόχος κρυπτονομίσματα σε πορτοφόλια Trezor

Εξελιγμένο σχέδιο phishing φυσικών πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων έχει αναπτυχθεί μέσα από την υπηρεσία email marketing, Mailchimp.