Νέα τεχνολογία αναγνωρίζει πρόσωπα ακόμα και αν φορούν μάσκα

Megvii, Νέα τεχνολογία αναγνωρίζει πρόσωπα ακόμα και αν φορούν μάσκα

Παρά το γεγονός ότι η χρήση τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπου, ειδικά σε δημόσιους χώρους, βρίσκεται σχεδόν πάντα αντιμέτωπη με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Κίνα επεκτείνει διαρκώς τη χρήση τους. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο αυτό είναι η Megvii, η οποία φαίνεται να αναπτύσσει μία τεχνολογία που θα μπορούσε να αναγνωρίζει πρόσωπα ακόμη και κάτω από μία μάσκα.

Αναγνωρίζουν πρόσωπα κάτω από μάσκες;

Δεδομένης της ταχύτητας με την οποία η Κίνα υιοθετεί τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου και την ταχύτητα ανάπτυξης τους, δεν ακούγεται καθόλου τρελό το γεγονός ότι κάποιο ενεργό AI είναι σε θέση να εντοπίζει την ταυτότητα ανθρώπων που φορούν μάσκες.

Σύμφωνα με τη Reuters, η εταιρεία Megvii υπέβαλε αίτηση για τραπεζικό δάνειο ύψους 100 εκατομμυρίων yuan ή περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα τα οποία θα επενδύσει στην ανάπτυξη τεχνολογίας που περιλαμβάνει μέσα τα οποία θα βελτιώνουν την ακρίβεια της ταυτοποίησης καλυμμένων προσώπων, ακόμη και μέσα σε μεγάλα πλήθη.

Η παραπάνω αποκάλυψη προκάλεσε μεγάλη αναταραχή και οι αντιδράσεις των χρηστών στα κινέζικα κοινωνικά δίκτυα ήταν έντονες. Μάλιστα κάποιοι χαρακτήρισαν την ανάπτυξη και ειδικά τη χρήση μιας τέτοιας τεχνολογίας τρομακτική.

Ωστόσο, η Megvii ανέφερε μέσω μιας δημοσίευσης της στο WeChat και σε σχετικό email που έστειλε στο Digital Trends, ότι έχει παρεξηγηθεί τόσο η τεχνολογία όσο και η χρήση της.

Όπως εξήγησε η εταιρεία, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου αποτελεί μέρος του συστήματος ανίχνευσης υψηλού πυρετού από απόσταση. Το συγκεκριμένο σύστημα βοηθάει στο να εντοπίζεται γρήγορα το μέτωπο ενός ατόμου και με τη χρήση υπερύθρων να ελέγχεται η θερμοκρασία του.

Είναι αλήθεια, ότι οι εταιρείες AI στην Κίνα έχουν τοποθετήσει συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταθμούς μετρό και κυβερνητικά κτίρια. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της επιδημίας του Coronavirus.

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Megvii, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν επαληθεύει την ταυτότητα των ανθρώπων που εντοπίζει το σύστημα της, απλώς ελέγχει τη θερμοκρασία τους. Ίσως η αλήθεια να κρύβεται κάπου στη μέση, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι πραγματικά ισχύει, τουλάχιστον όχι τη δεδομένη στιγμή.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.