Internet

Meta: Χρήστες σκέφτονται να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους λόγω Meta Verified

Ο Ceo της Meta, Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε ότι δοκιμάζει την συνδρομητική έκδοση, Meta Verified που θα προσφέρει στους χρήστες μια νέα επαληθευμένη επιλογή σήματος, ονόματι blue checkmark.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται να πολυαρέσει στους χρήστες του Facebook και τα αποτελέσματα των αναζητήσεων της Google το επιβεβαιώνουν. Πιο συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις των χρηστών για «απενεργοποίηση Facebook» και «απενεργοποίηση Instagram» έχουν αυξηθεί μετά την ανακοίνωση της Meta Platforms, αναφέρει το VPNOverview. Οι αναζητήσεις για «απενεργοποίηση Facebook» αυξήθηκαν κατά 1.566% μετά την ανακοίνωση, ενώ οι αναζητήσεις για «απενεργοποίηση Instagram» αυξήθηκαν κατά 2.400%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το Meta Verified απευθύνεται ουσιαστικά σε χρήστες υψηλού προφίλ, οι οποίοι ενδεχομένως να επιθυμούν επιπλέον προστασία απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις. Ωστόσο, εύκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι η κίνηση είναι η αρχή μιας στροφής της πολιτικής της εταιρείας ώστε όλοι οι χρήστες να πληρώνουν συνδρομή. Οι εταιρείες, ειδικά της τεχνολογίας, προφανώς χρειάζονται έναν τρόπο να επαναφέρουν σε θετική τροχιά τα έσοδά τους και συγχρόνως να αυξάνουν την προστασία των δεδομένων των χρηστών εν μέσω αυξανόμενης σχετικής νομοθεσίας.

Το γεγονός ότι η τελευταία κίνηση της Meta οδηγεί σε περισσότερες αναζητήσεις για την απενεργοποίηση του Facebook δεν αποτελεί ουσιαστική έκπληξη. Αλλά όπως σημειώνει το Forbes, η απενεργοποίηση του Facebook είναι στην πραγματικότητα άσκοπη – σημαίνει απλώς ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοινωνικό δίκτυο, αλλά αυτό εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σας.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.