Microsoft και Alphabet παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις όσων αφορά το AI

Nvidia Microsoft Alphabet, Microsoft και Alphabet παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις όσων αφορά το AI

Εταιρείες όπως η Nvidia και άλλες έχουν «εκτοξευτεί» λόγω ενθουσιασμού για την πιθανή ώθηση της επιχείρησής τους, η Microsoft και η Alphabet παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις φέτος.

Ο χρηματιστηριακός λήθαργος για τις συγκεκριμένες εταιρείες, σύμφωνα με το Bloomberg, αντανακλά τόσο την απόσβεση από επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη που πιθανότατα θα είναι πιο αργή από ό,τι για άλλες, όσο και το πιο σκληρό πλαίσιο για τις μετοχές της τεχνολογίας ευρύτερα, καθώς η Federal Reserve αυξάνει επιθετικά τα επιτόκια για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Και οι δύο αυξήθηκαν λιγότερο από 5% φέτος, ούτε καν το μισό από το 10% του δείκτη Nasdaq 100 και πολύ πίσω από την αύξηση 60% της Nvidia, η οποία αναμένεται να έχει πιο άμεσο αντίκτυπο καθώς τα τσιπ γραφικών της χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft και η Alphabet επικεντρώνονται στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα των μηχανών αναζήτησης, οι οποίες, ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν μακροπρόθεσμο μοχλό ανάπτυξης, είναι επίσης ακριβές σε επίπεδο ανάπτυξης. Ο πρώτος επενδύει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI και πρόσφατα αποκάλυψε μια νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησης Bing και του προγράμματος περιήγησης Edge που ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες. Η Google ενσωματώνει επίσης την τεχνητή νοημοσύνη στην δική της μηχανή αναζήτησης.

«Αυτές οι εταιρείες βαδίζουν σε ένα τεντωμένο σκοινί, καθώς η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα απαιτήσει τεράστιες επενδύσεις σε μια εποχή που οι εταιρείες λαμβάνουν πίστωση για την επιβράδυνση της κεφαλαιοποίησης και όχι για την επιτάχυνσή της», δήλωσε ο Αμπέλα, ο οποίος θεωρεί ότι οι επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη είναι απαραίτητες για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Στα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά της, η Microsoft προειδοποίησε για επιβράδυνση στις πωλήσεις λογισμικού cloud και επιχειρήσεων, ενώ η Alphabet επεσήμανε τη χαμηλότερη ζήτηση για διαφημίσεις στην μηχανή αναζήτησης.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones AI Apple iPhone

iPhone 16 Pro: Πώς θα αναβαθμιστεί το τσιπ Α18 Pro για να ενισχύσει την τεχνητή νοημοσύνη

Μεγαλύτερο θα είναι το τσιπ A18 Pro επόμενης γενιάς της Apple για μοντέλα iPhone 16 Pro, για ενισχυμένη απόδοση τεχνητής νοημοσύνης.