Άλλο να έχεις data και άλλο να έχεις δίκτυο [Mobile data καλοκαίρι 2016]

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ και όσοι τυχεροί έφυγαν από το κλεινόν άστυ για ολιγοήμερες διακοπές χρησιμοποίησαν τα τοπικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αν την Ελλάδα για να συνδεθούν στο ίντερνετ, να ανεβάσουν φωτογραφίες, να δουν τα email τους ή και να δουλέψουν. Τα κατάφεραν όμως και με τι ποιότητα υπηρεσιών;

Σε αυτό εδώ το άρθρο θα θέλαμε να συγκεντρώσουμε τις εμπειρίες σας από το δίκτυο σας (τηλέφωνο-data) στις περιοχές που επισκεφτήκατε. Ποια εταιρεία χρησιμοποιήσατε; Τι ταχύτητες mobile internet πιάσατε; Μείνατε ευχαριστημένοι με την εμπειρία;

Παρακάτω ακολουθούν τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εταιρείες COSMOTE και Vodafone σχετικά με αυτό το καλοκαίρι (η WIND δεν έχει στείλει ακόμα).

Άλλο να έχεις data και άλλο να έχεις δίκτυο, Άλλο να έχεις data και άλλο να έχεις δίκτυο [Mobile data καλοκαίρι 2016]

COSMOTE
Αύξηση στην κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής COSMOTE κατά 66% το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

“Σύμφωνα με στοιχεία της COSMOTE, από 13 έως και 15 Αυγούστου, η κίνηση mobile data στα δίκτυά της ξεπέρασε τα 475 terabytes, από τα οποία 30% περίπου κινήθηκαν μέσω δικτύων 4G και 4G+, σημειώνοντας αύξηση 342% σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά από την 1η Αυγούστου, η κίνηση δεδομένων ξεπέρασε τα 2,1 petabytes (1 petabyte=1000 terabytes), αυξημένη εντυπωσιακά, κατά 60% από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Φέτος, οι Έλληνες και ξένοι εκδρομείς του Αυγούστου φαίνεται να επέλεξαν τόσο τα νησιά μας, όσο και δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι νησιωτικές περιοχές με την μεγαλύτερη αύξηση κίνησης είναι οι Σποράδες (+100%), η Ζάκυνθος (+87%), η Κέρκυρα (+80%), η Λήμνος & Άγιος Ευστράτιος (+78%) και η Αμοργός – Αστυπάλαια & Μικρές Κυκλάδες (+70%). Η Πιερία (+70%), η Νέα Καλλικράτεια & τα Νέα Μουδανιά (+66%) και η περιοχή της Κασσάνδρειας & Δυτικής Σιθωνίας (+61%) ήταν αντίστοιχα οι ηπειρωτικές περιοχές με την μεγαλύτερη αύξηση κίνησης. Με αύξηση περίπου 50% στην κίνηση data ακολουθούν Καβάλα, Πήλιο και Ηλεία.

Βάσει στοιχείων roaming, οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες προέρχονται από την Γερμανία και την Ιταλία, ενώ ακολουθούν Αγγλία, Γαλλία, Πολωνία και Ρουμανία.
Σε ό,τι αφορά το σύνολο της κίνησης data από 1/8 έως και 15/8, το 28% καταναλώθηκε στο Facebook, 21% στο web browsing και το 17% στο YouTube, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% του συνόλου των ενεργών χρηστών data χρησιμοποίησαν το Facebook.”

Άλλο να έχεις data και άλλο να έχεις δίκτυο, Άλλο να έχεις data και άλλο να έχεις δίκτυο [Mobile data καλοκαίρι 2016]

Vodafone
Αύξηση στην κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής Vodafone, η οποία υπερτετραπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι.

“Η μεγαλύτερη κίνηση δεδομένων πραγματοποιήθηκε σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως για παράδειγμα το Ρέθυμνο, όπου η αύξηση στην κίνηση δεδομένων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου άγγιξε το 168% σε σχέση με πέρυσι. Ακολουθεί, η περιοχή των Χανίων με αύξηση 140%, το Λασίθι (137%), η Χίος (135%), η Ρόδος, η Κατερίνη και η Βέροια (118%), η Πάρος, η Σάμος και η Πρέβεζα με αύξηση μεγαλύτερη από 110%, η Μύκονος (108%), η Τίνος (105%), η Σαντορίνη (101%), η Κέρκυρα (92%) και η Χαλκιδική (83%).

Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση, που έφτασε το 178%, καταγράφηκε στη χρήση δεδομένων του δικτύου της Vodafone από ξένους επισκέπτες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες προέρχονταν από Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Σερβία και Ρωσία. Η αύξηση αυτή οφείλεται, τόσο στην ανάπτυξη του δικτύου της Vodafone, όσο και στην εξάπλωση και προώθηση της υπηρεσίας Vodafone Πας Παντού, σε όλες τις χώρες του εξωτερικού.”

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antonisside

Εχω Wind F2G. Στη Νάξο μέχρι πέρυσι επιανα(και ειδικά στα χωριά)με το ζόρι 2g. Φετος πιάνω χαλαρά 4g με ταχύτητες down: 20Mbps και up:10Mbps και είμαι αρκετά ευχαριστημένος και από τις ταχύτητες και από τις προσφορές της εταιρείας.

Dimitris

Θεολόγος Λοκρίδος…

Wind F2G / Samsung Galaxy S6

Σήμα ικανοποιητικό.

Δεδομένα: απο τις 23:00 – 10:30 2-15kb/sec τις υπόλοιπες ώρες τίποτα (δεν φόρτωνε σελίδες, δεν έμπαινε facebook Lite κτλ κτλ)
Μόνιμα G, κάποιες στιγμές 3G (4G δεν είδα ΠΟΤΕ)

Δηλώνω πλήρως απογοητευμένος…

Bill

Το περισσότερο καλοκαίρι το πέρασα στην Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.

Έπιανε 4G που και που και χαζοέμπαινε σε σελίδες κτλ με ταχύτητα χειρότερη του 3G. Κατα τ’αλλα γυρνούσε πολύ συχνά σε GPRS.

Στο TALGO δε, στον ορμο παναγιας , εκανες τον Σταυρο σου μηπως συνδεθει για κανενα λεπτο σε 3G μεσα σε μια ωρα και εσκαγε κανα mail.

Όχι απλά απογοητευμένος αλλά ΠΟΛΥΥΥ !!!

sannad

Στο Ναυπλιο, ειτε μεσα στην πόλη είτε σε παραλίες, έμπαινα χαλαρά με wind 4G ενώ δίπλα μου cosmote δε φόρτωνε σελίδες!

Thanos

Πέρυσι, εκεί που πάω διακοπές, με vodafone είχα μονίμως 3g ακόμα και μέσα στο σπίτι. Φέτος, είμαι πλήρως απογοητευμένος από την vodafone καθώς με το ζόρι φόρτωνε το google.com σε εξωτερικό χώρο. Η cosmote ανέβηκε αρκετά φέτος πιστεύω.

ΚΩΣΤΑΣ

ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΙΦΟ. 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΗΓΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΠΛΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΟΛΑΟΥΣ ΓΥΡΙΣΑ ΛΙΓΟ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΣΤΑ 3 ΜΕΡΗ ΗΜΟΥΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ 4G ΑΠΟ COSMOTE ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΦΑΙΡΑ ΜΕ LG G3 .ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΜΕ 3 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ…

Λευτερης

Whats up σε iPhone 6s Plus. Πραγματικά απίστευτο. Όλη την ελλαδα γύρισα περιπου γιατι εχουμε 4 εξωχικά. Οι φίλοι μου που ηρθαν μαζί μου και είχαν Android δεν επιαναν σημα με τιποτα. ΓΙαυτο μονο apple. Αντε να βγει και το 7 Plus. 😀

Anakin

Με την κοσμοτε έχεις 4g+ παντού ισχύει με wind ούτε 3g την κρατάω λόγο προσφορών

endru

με 4γ της vodafone σε alcatel idol 3 kai ιστερα σε huawei p9 plus περασα ολοκληρο καλοκαιρι σερφαροντας στιν ροδο με απιστευτες ταχυτιτες …. ουτε ι 24αρα γραμμη τις οτε που εχω σπιτι μου δεν παει τοσο γρηγορα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.