Kaspersky Lab: Τριπλάσια αύξηση του mobile ransomware

Kaspersky ransomware κινητά, Kaspersky Lab: Τριπλάσια αύξηση του mobile ransomware

Παρά το γεγονός ότι το WannaCry χτύπησε μόνο υπολογιστές που έτρεχαν Windows, απ΄ότι φαίνεται και τα κινητά ή τα τάμπλετ μας δεν είναι άτρωτα. Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, στο α΄τρίμηνο του έτους, υπήρξε τριπλάσια αύξηση των ransomware για κινητά.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας, ο αριθμός των αρχείων ransomware που ανιχνεύτηκε έφτασε τα 218.625 σε σύγκριση με τα 61.832 του προηγούμενου τριμήνου.

Αυξημένος ήταν και ο αριθμός των επιθέσεων με 11 νέες “οικογένειες” ransomware και 55.679 νέες τροποποιήσεις. Το ransomware το οποίο χρησιμοποιήθηκε πιο πολύ ήταν το Trojan-Ransom.AndroidOS.Fusob.h, το οποίο ευθύνεται για το 45% όλων των επιθέσεων.

Το συγκεκριμένο Trojan αφού πάρει δικαιώματα διαχειριστή, συλλέγει πληροφορίες για τη συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των συντεταγμένων του GPS και του ιστορικού κλήσεων και ανεβάζει τα δεδομένα σε έναν κακόβουλο σέρβερ. Με βάση τα στοιχεία, ο σέρβερ μπορεί να στείλει πίσω εντολή να μπλοκαριστεί η συσκευή.

Η μονάδα της Kaspersky Lab που ασχολείται με τις κινητές συσκευές, ανίχνευσε 1.333.605 αποθηκεύσεις κακόβουλου λογισμικού και 32.038 mobile banking Trojans.

Η Kaspersky Lab συνιστά στους χρήστες να χρησιμοποιούν κάποιο antivirus και να τρέχουν τις τελευταίες ανανεώσεις. Επιπλέον, συνιστά να κάνουν συχνά μια σάρωση για πιθανή μόλυνση του συστήματός τους, καθώς και να κρατάνε αντίγραφα των δεδομένων τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Kaspersky

Threads: Έντονη δραστηριότητα απάτης γύρω από το νέο κοινωνικό δίκτυο

Οι ειδικοί της Kaspersky ανακάλυψαν παραπλανητικές τακτικές που χρησιμοποιούν οι κακόβουλοι χρήστες, εκμεταλλευόμενοι τη βάση δεδομένων της εφαρμογής.

Internet Kaspersky

Προσοχή! Νέα εκστρατεία phishing με στόχο χρήστες κρυπτονομισμάτων

Η εκστρατεία παρουσιάζει τις διαρκώς εξελισσόμενες τακτικές που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, αντανακλώντας την αυξανόμενη απήχηση των κρυπτονομισμάτων.

Internet Crypto Kaspersky

Αύξηση 40% στο phishing κρυπτονομισμάτων μέσα σε μόλις ένα έτος

Το 2022, τα anti-phishing συστήματα της Kaspersky απέτρεψαν 5 εκατομμύρια επιθέσεις phishing που σχετίζονταν με κρυπτονομίσματα, αριθμός αυξημένος κατά 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.