Μύθος ότι η επιδημία του κορονοϊού σχετίζεται με το 5G

, Μύθος ότι η επιδημία του κορονοϊού σχετίζεται με το 5G

Στα αναληθή δημοσιεύματα τα οποία συνδέουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G με την πανδημία του κορονοϊού και την εξάπλωσή του, υπάρχει τοποθέτηση στον επίσημο κόμβο της Ελληνικής κυβέρνησης covid19.gov.gr με τίτλο “ΜΥΘΟΣ: Η επιδημία του κορονοϊού σχετίζεται με συγκεκριμένες τεχνολογίες”

Το τελευταίο διάστημα αναπαράγονται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρίες που συνδέουν την πανδημία του κορονοϊού με την ανάπτυξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει πως «καμία αρνητική επίδραση στην υγεία δεν συνδέεται αιτιωδώς με την έκθεση σε ασύρματες τεχνολογίες» όπως είναι η τεχνολογία 5G.

Οι πολίτες πρέπει να δίνουν αυξημένη προσοχή σε δημοσιεύσεις που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και δεν πρέπει να θεωρούν ως δεδομένη την αξιοπιστία κάθε ανάρτησης. Υιοθετούμε υπεύθυνη συμπεριφορά στο διαδίκτυο. Συμβουλευόμαστε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και δεν αναπαράγουμε πληροφορίες και υλικό που στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Η ενημέρωση για επιστημονικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία τεχνολογικών υποδομών στην Ελλάδα παρέχεται από τους θεσμοθετημένους φορείς της Πολιτείας, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία, τεχνογνωσία και καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό. Οι φορείς αυτοί είναι οι μόνοι που είναι σε θέση να δώσουν ακριβή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση για θέματα όπως η λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στη χώρα μας.

Δελτίο Τύπου

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Εδώ εχουν πέσει οι πωλήσεις της μπύρας κορώνα επειδή έχει σχέση με τον ιό χάχα!

AntonyT

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe!”
Albert Einstein (αν και δεν το είπε μάλλον αποδίδεται σε αυτόν)

Υ.Γ. Για αυτούς που πιστεύουν στη θεωρία αυτή και είμαι σίγουρος ότι δεν το κατάλαβαν “Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία,αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος.”

Kostas

“Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει πως «καμία αρνητική επίδραση στην υγεία δεν συνδέεται αιτιωδώς με την έκθεση σε ασύρματες τεχνολογίες» όπως είναι η τεχνολογία 5G.” “Υιοθετούμε υπεύθυνη συμπεριφορά στο διαδίκτυο. Συμβουλευόμαστε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και δεν αναπαράγουμε πληροφορίες και υλικό που στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης.” “Οι φορείς αυτοί είναι οι μόνοι που είναι σε θέση να δώσουν ακριβή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση για θέματα όπως η λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στη χώρα μας.” Οκ τα πρώτα δύο να τα δεχτώ (είναι η γραμμή που έχει χαραχτεί και πρέπει να την ακολουθείται) αλλά το τρίτο.. μας κάνετε πλάκα έτσι;;; Αν κάποιος θέλει να μάθει για τις τηλεπικοινωνίες φίλτατοι πρέπει να ρίξει πολύ διάβασμα (καθώς είναι ένας πολύ δύσκολος τομέας) δεν αρκούν οι φορείς στους οποίους αναφέρεστε. Όσο για το επίμαχο θέμα του 5g, δώστε αναλυτική έρευνα (άλλωστε τεχνολογικό blog υποτίθεται ότι είστε) με έρευνες και βιβλιογραφία όπως (https://www.3gpp.org/, https://www.etsi.org/) ώστε ο κόσμος να ξέρει ότι μελετήσατε τουλάχιστον τα πρότυπα και specifications των τεχνολογιών που κρίνεται και μετά αναζητήστε και ιατρικές μελέτες (ξέρετε από αυτές που υπάρχουν και ποτέ δεν μας λέτε, σαν αυτή για παράδειγμα https://www.researchgate.net/publication/228993615_Provocation_study_using_heart_rate_variability_shows_microwave_radiatioυσία επικρατεί η ημιμάθεια. ΜΕΛΕΤΗ και Εn_from_24_GHz_cordless_phone_affects_autonomic_nervous_system)… Συνέχεια »

Γιωργος

Σοβαρο οργανισμο παραθετεις.
Οπως και στο αρθρο αλλο σοβαρο οργανισμο σαν το ελληνικο κρατος που ουτε ελληνικο ειναι βεβαια.
Φιλε μου ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας χρηματοδοτειται απο τον bill gates τον ροκφελερ και καποια κρατη κοροιδα.
Τον γεναρη αυτος ο οργανισμος μαφια οπως τον λενε πολλοι εκανε αναρτηση που ελγε οτι ο κορωνοιος δεν μεταφερεται απο ανθρωπο σε ανθρωπο.
Αυτο ο αθλιος οργανισμος μετα ελεγε ακριβως τα αντιθετα.
Αυτος ο οργανισμος που λειτουργει για τα λομπι των φαρμακευτικων και οχι μονο εβγαλε την πανδημια του Η1Ν1 χωρις πραγματικα στοιχεια και οπως ειναι φανερο εγινε για να πουληθουν τα εκατομυρια εμβολια που πεταξαμε και εμεις εδω επι του σωτηρα αβραμοπουλου.
Αυτος ο οργανισμος ειναι ηδη προς αποδρομη στην αμερικη και εχει καταγγελθει απο τον τραμπ και μαλλον θα σταματησουν την χρηματοδοτηση του.
Προσεξτε καλα ποιοι ασχετοι σας κανουν τους ειδικους για πολυμεγαλα συνφεροντα.
Ζουμε πολυ πονηρες εποχες και πολλοι απο αυτους ειναι κοινοι δολοφονοι κινηγημενοι απο ολοκληρα κρατη οπως ο bill gates.

Μάκης

Το ανησυχητικό για μένα δεν είναι ότι όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου: “Μύθος ότι η επιδημία του κορονοϊού σχετίζεται με το 5G”!
Είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι που πιστεύουν ότι πραγματικά ο covid19 έχει άμεση σχέση με το 5G;;

Δεν έχω πραγματικά άλλα λόγια για να σχολιάσω καθώς πρέπει την ανθρώπινη υπέρ βλακεία τους!! 🤷‍♂️🤷‍♂️

Γιωργος

Εσυ δηλαδη εισαι απολυτα σιγουρος οτι δεν εχει σχεση?
Γιατι βρε φιλε αφου εισαι τοσο μεγαλος επιστημονας και εισαι τοσο ειδικος δεν πας να διδαξεις σε καποιο πανεπιστημιο μεγαλο ?
Επειδη ομως ο καθε νεοελληνας νιωθει θεος θα πρεπει να κανεις ενα θαυμα και να μας το αποδειξεις με μελετες και στοιχεια αλλιως κλειστο το ρημαδι μην εκτιθεσαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.