NASA: Ο Δίας σε εντυπωσιακό 4k Ultra HD video

H NASA έδωσε ένα εντυπωσιακό 4k Ultra HD video από τον Δία. Οι εικόνες έρχονται από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble και αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον Πλανήτη. Βλέπουμε ένα λεπτό νήμα στην μεγάλη κόκκινη κηλίδα, η οποία είναι ένας ανεμοστρόβιλος που έχει τρεις φορές το μέγεθος της Γης και μαίνεται για εκατοντάδες χρόνια.

Οι επιστήμονες της NASA χρησιμοποίησαν τις φωτογραφίες για να δημιουργήσουν το 4K βίντεο με την περιστροφή του πλανήτη. Το βίντεο είναι μέρος της προσπάθειας που κάνει η NASA για να δημοσιεύσει περισσότερο υλικό υψηλής ανάλυσης για το νέο κανάλι της που θα δημοσιεύει μόνο σε 4K αναλύσεις.

Οι δύο νέες εικόνες του Δία αποκαλύπτουν ένα σπάνιο κύμα κοντά στον ισημερινό και ένα χαρακτηρηστικό σαν λεπτό νήμα μέσα στην κόκκινη κηλίδα, το οποίο δεν είχε παρατηρηθεί ξανά στο παρελθόν. Οι φωτογραφίες βοήθησαν επίσης στο να δούμε ότι η κόκκινη κηλίδα είναι μικρότερη κατά 250 χιλιόμετρα στον μεγάλο άξονά της, σε σχέση με το 2014. Οι εικόνες έχουν ληφθεί με την Wide Field Planetary Camera 3, οι οποία εγκαταστήθηκε στο τηλεσκόπιο στην τελευταία αποστολή για service.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, παρόλα τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει, λειτουργεί ασταμάτητα εδώ και 25 χρόνια. Με το προγραμματισμένο για εκτόξευση το 2018, James Webb Space Telescope ως διάδοχό του, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να στοχεύουν το τηλεσκόπιο σε άλλα σημεία όπως τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Οι παρατηρήσεις των πλανητών θα γίνονται κάθε χρόνο και αυτό θα μας βοηθήσει να δούμε πως αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου.

Δείτε το video:

NASA: Ο Δίας σε εντυπωσιακό 4k Ultra HD video., NASA: Ο Δίας σε εντυπωσιακό 4k Ultra HD video

NASA: Ο Δίας σε εντυπωσιακό 4k Ultra HD video., NASA: Ο Δίας σε εντυπωσιακό 4k Ultra HD video

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rose

Πιεζει για κονδηλια ή μου φενεται. ? Τοσες πολλες δημοσιευσεις μαζι δεν θυμαμαι να εκανε ποτε .

Ermis

Να ρωτησω κάτι το tablet μου έπαιξε το βίντεο μου σε 4Κ ultra HD???
To tablet einai xiaomi mipad 7.9

Bloodmaster

Αμα δεν εχει 4κ οθονη σημαινει οτι εκανε downscale το βιντεο σε 1080 p η 720p

Beholder

Σιγά… μια εικόνα HD στατική είναι που την βάλανε σε μια μπάλα που γυρίζει. Καμία κίνηση δεν παρατηρείται στην επιφάνεια, πλην της απλής περιστροφής της εικόνας.

Ermis

Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.