NASA, project για πλωτές “πόλεις” στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης [video]

Εδώ και πολλά χρόνια οι επιστήμονες συζητούν την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη από επανδρωμένες αποστολές και πολύ πιθανό μια μελλοντική μετοίκηση του ανθρώπου εκεί, αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική πτήση της κάψουλας Orion που πέρασε από επικίνδυνες περιοχές και κατάφερε να γυρίσει πάλι στη γη.

Η κάψουλα αυτή είναι που θα φιλοξενήσει μέσα αστροναύτες οι οποίοι θα εξερευνήσουν αυτό που ονομάζουμε “βαθύ διάστημα”. Επιστήμονες της NASA όμως προτείνουν ένα νέο σχέδιο, εκείνο της δημιουργίας “εναέριων” πόλεων οι οποίες θα δημιουργηθούν στην ατμόσφαιρα Αφροδίτης.

Από τη στιγμή που η Αφροδίτη είναι πιο κοντά στη Γη από τον Άρη θα ήταν ένας πιο “βολικός” υποψήφιος για επανδρωμένη εξερεύνηση. Βέβαια οι συνθήκες δεν παύουν να είναι απαγορευτικές για τον άνθρωπο, έχει θερμοκρασία 500 βαθμούς Κελσίου και η ατμόσφαιρα έχει πυκνότητα 90 φορές μεγαλύτερη από τη δική μας.

Στην επιφάνεια του πλανήτη έχουν σταλεί ανιχνευτές, αλλά το 1982 η Ρωσική Venera 13 κατάφερε να επιζήσει το περισσότερο, δηλαδή 127 λεπτά. Ωστόσο, η NASA φαίνεται να βρήκε τρόπο. Παρουσίασε μια νέα έρευνα με τίτλο “HAVOC to build a floating “city” of astronaut” και πρόκειται για επανδρωμένα zeppelins τα οποία αιωρούνται 50 χιλιόμετρα πάνω από τον πλανήτη.

Σε τέτοιο υψόμετρο η πίεση είναι σχεδόν ίδια με αυτή που έχει η γη στο επίπεδο της θάλασσας και η θερμοκρασία γύρω στους 73 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, τα επίπεδα ακτινοβολίας θα είναι πολύ μικρότερα από εκείνα στον Άρη – περίπου το ίδιο με αυτά που παίρνει ο Καναδάς ενώ το ταξίδι είναι πολύ πιο μικρό σε σύγκριση με τον Άρη. Η ηλιακή ενέργεια είναι άφθονη επομένως είναι πολύ πιο εύκολο η αποστολή να γυρίσει πίσω στην Γη.

Μετά την άφιξή τους στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, οι αστροναύτες θα μπορούν να παραμείνουν αιωρούμενοι για 30 μέρες. Η Αφροδίτη παραμένει ένας από τους λιγότερο μελετημένους πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα, οπότε οι επιστήμονες θα μπορούσαν να μελετήσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου του πλανήτη αλλά και το ιδιαίτερα όξινο περιβάλλον του.

Προς το παρόν, όμως μιλάμε μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, διότι η NASA δεν έχει στόχο να το υλοποιήσει άμεσα, μια και έχει στρέψει την προσοχή της στην εξερεύνηση του Άρη.

venus-nasa-01-570

venus-nasa-02-570

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Parastas

Επι τοι ευκαιρία, σας προτείνω να διαβάσετε το “Άνθρωπος στον Άρη”.. Δεν θα το αφήσετε από τα χέρια σας

wrangler10

Ρίχνουν τα τρις σε βλακείες και ξεζουμίζουν τους λαούς για παραμύθια του διαστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet YouTube

YouTube Premium Lite: Προσιτή συνδρομή χωρίς διαφημίσεις

Από την Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση της έκδοσης YouTube Premium Lite, η οποία θα αφαιρεί τις διαφημίσεις.

Internet

Zoom: Καλείται να πληρώσει 85 εκ. δολάρια για το Zoombombing

Το ποσό των 85 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει το Zoom για συμβιβασμό με όσους το κατηγορούν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Internet Elon Musk Apple App Store

Elon Musk: “Το App Store της Apple φορολογεί το Internet”

O Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, αποφάσισε να τα βάλει με την Apple αυτή τη φορά, μιλώντας για την προμήθεια που χρεώνει στο App Store.

Internet Netflix

Netflix Αύγουστος 2021: Όλες οι νέες κυκλοφορίες, ταινίες, σειρές στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν τον Αύγουστο του 2021 στην Ελλάδα από το Netflix.