Τετάρτη
13/12/2017

NASA: Οι αστροναύτες στον ISS θα παρακολουθήσουν το Star Wars: The Last Jedi

nasa star wars

Μέσα στην εβδομάδα θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το Star Wars: The Last Jedi. Δεν θα προβληθεί μόνο στις κλασικές αίθουσες, αλλά και στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η είδηση ήρθε από τον δημοσιογράφο Robin Seemangal, αλλά τελικά επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο της NASA, ότι οι αστροναύτες που βρίσκονται εκατοντάδες μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης, θα παρακολουθήσουν το Star Wars: The Last Jedi.

Η προβολή λογικά θα γίνει με τη βοήθεια των laptops και του projector που έχουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ωστόσο, ο Dan Huot της NASA, ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η προβολή στους αστροναύτες.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το πλήρωμα θα μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία σε τροχιά. Δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα. Παίρνουν συνήθως ταινίες ως ψηφιακά αρχεία και μπορούν να τα αναπαράγουν σε ένα φορητό υπολογιστή ή σε ένα τυπικό προβολέα που βρίσκεται εκεί”.

Η παρακολούθηση ταινιών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στον ISS, διαθέτει μια “ταινιοθήκη” με πάνω από 500 τίτλους, νέους και παλιούς, και φυσικά sci-fi από το Aliens μέχρι το 2001: A Space Odyssey. Οι αστροναύτες μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες τις ημέρες που έχουν ρεπό, ενώ αθλούνται στον διάδρομο του σταθμού, ή κατά τη διάρκεια των movie nights, όπως είχε δείξει ο αστροναύτης Scott Kelly showed το 2015:

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.