Internet

NASA: Προσπαθεί να αποτρέψει τη μετάδοση του κορονοϊού στο “διάστημα”

Καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλη τη Γη, οι εταιρείες παίρνουν όλα τα δυνατά μέτρα για να διασφαλίσουν την υγεία των υπαλλήλων τους. Η NASA επανεξετάζει τα προληπτικά μέτρα που παίρνει πριν την εκτόξευση μιας αποστολής, ώστε να διασφαλίσει πως ο κορονοϊός δεν θα εξαπλωθεί και στο “διάστημα”.

Τι ισχύει μέχρι τώρα και ποιοι οι κίνδυνοι

Σύμφωνα με το Space.com, οι αστροναύτες της NASA έμπαιναν ήδη σε καραντίνα για δύο εβδομάδες πριν αναχωρήσουν για κάποια αποστολή. Αυτό διασφάλιζε ότι δεν θα μεταφέρουν καμία ασθένεια στο διαστημικό σταθμό.

Η καραντίνα είναι υποχρεωτική διότι η ικανότητα ενός οργανισμού να καταπολεμήσει μία ασθένεια από τη στιγμή που βρίσκεται στο διάστημα είναι ιδιαίτερα μειωμένη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αποδεδειγμένα η μικροβαρύτητα επηρεάζει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος αστροναύτης είναι φορέας του κορονοϊού, και μεταφερθεί στον διαστημικό σταθμό, αυτό θα δημιουργήσει επιδημία μικρής εμβέλειας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή όλων των κατοίκων του σταθμού.

Τα μέτρα που λαμβάνει ο οργανισμός

Η NASA δηλώνει ότι ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα που έχει ορίσει η CDC για την προστασία από τον κορονοϊό. Εξαιτίας κρούσματος στο Ames Research Center της NASA στη Silicon Valley και στο Marshall Space Flight Center στην Alabama, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι τα δύο κέντρα μπαίνουν σε Stage 3.

Ουσιαστικά στο Stage 3, όλοι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωτικό να εργάζονται από το σπίτι. Επιπλέον, η πρόσβαση στα κέντρα είναι μειωμένη, και στις εγκαταστάσεις βρίσκεται μόνο το απαραίτητο προσωπικό για τις αποστολές στο διάστημα.

Τα υπόλοιπα κέντρα της NASA μπήκαν σε Stage 2, όπου η εργασία από το σπίτι προτείνεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Αναφορικά, υπάρχουν 4 Stage, και το τέταρτο ισούται με το πλήρες κλείσιμο των εγκαταστάσεων και την ακύρωση όλων των μετακινήσεων και αποστολών.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.