Η NASA θέλει να μετράμε το ύψος των δέντρων με το smartphone μας, για το καλό της Γης

Η NASA θέλει να βγάζουμε φωτογραφίες τα δέντρα. Ο δορυφόρος ICESat-2 εκτιμά το ύψος των δέντρων από το διάστημα και η NASA δημιούργησε ένα νέο εργαλείο ώστε οι πολίτες να μπορούν να επαληθεύουν αυτές τις μετρήσεις από το έδαφος. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα smartphone, το GLOBE Observer app της NASA, ένα μέτρο και ένα δέντρο.

NASA GLOBE Observer, Η NASA θέλει να μετράμε το ύψος των δέντρων με το smartphone μας, για το καλό της Γης

Ο δορυφόρος ICESat-2 μπήκε σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2018 και έχει το όργανο ATLAS το οποίο στέλνει 60.000 παλμούς φωτός ανά δευτερόλεπτο στην επιφάνεια της Γης. Με απλά λόγια σύμφωνα με τον Tom Neumann, έναν επιστήμονα του project, ο δορυφόρος είναι ένα μεγάλο λέιζερ που βρίσκεται στο διάστημα.

Ο τρόπος που λειτουργεί ο ICESat-2 είναι σχετικά απλός, με βάση τη θέση του υπολογίζει τη γωνία των ακτίνων και το πόση ώρα χρειάζονται μέχρι να επιστρέψουν πίσω, αφότου χτυπήσουν την επιφάνεια ενός αντικειμένου. Με αυτό τον τρόπο οι επιστήμονες μπορούν να μετρήσουν την αλλαγή του επιπέδου των θαλάσσιων πάγων, του ωκεανού, των πάγων της γης, των εσωτερικών υδάτων και φυσικά των δέντρων.

NASA GLOBE Observer, Η NASA θέλει να μετράμε το ύψος των δέντρων με το smartphone μας, για το καλό της Γης

Το να γνωρίζουν πόσο ψηλά είναι τα δέντρα μπορεί να βοηθήσει τους ερευνητές να εκτιμήσουν την υγεία των δασών του κόσμου και την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που μπορούν να απορροφήσουν.

NASA GLOBE Observer, Η NASA θέλει να μετράμε το ύψος των δέντρων με το smartphone μας, για το καλό της Γης

Η εφαρμογή ακούει στο όνομα GLOBE Observer και μας επιτρέπει να διαλέξουμε μεταξύ διαφόρων εργαλείων τα οποία καταγράφουν τα σύννεφα, το ενδιαιτήματα των κουνουπιών και το τοπίο γύρω μας. Επιπλέον, χάρη στο εργαλείο GLOBE Trees πλέον μπορούμε να μετρήσουμε το ύψος των δέντρων. Η εφαρμογή έχει ένα tutorial το οποίο μας εξηγεί βήμα βήμα το πώς μπορούμε να μετρήσουμε ένα δέντρο.

NASA GLOBE Observer, Η NASA θέλει να μετράμε το ύψος των δέντρων με το smartphone μας, για το καλό της Γης

Σύμφωνα με τον ανώτερο επιστημονικό σύμβουλο της NASA Earth Science, Brian Campbell, το GLOBE Observer είναι διαθέσιμο από τα τέλη Μαρτίου και έχει ήδη λάβει πάνω από 700 μετρήσεις από 20 διαφορετικές χώρες. Ο Tom Neumann, είπε πως αυτές οι μετρήσεις είναι χρήσιμες για τον ICESat-2, οπότε όσοι περισσότεροι χρησιμοποιούν την εφαρμογή τόσο το καλύτερο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Σ.

δεν λειτουργεί η πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.