Η NASA θέλει να μετράμε το ύψος των δέντρων με το smartphone μας, για το καλό της Γης

Η NASA θέλει να βγάζουμε φωτογραφίες τα δέντρα. Ο δορυφόρος ICESat-2 εκτιμά το ύψος των δέντρων από το διάστημα και η NASA δημιούργησε ένα νέο εργαλείο ώστε οι πολίτες να μπορούν να επαληθεύουν αυτές τις μετρήσεις από το έδαφος. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα smartphone, το GLOBE Observer app της NASA, ένα μέτρο και ένα δέντρο.

Ο δορυφόρος ICESat-2 μπήκε σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2018 και έχει το όργανο ATLAS το οποίο στέλνει 60.000 παλμούς φωτός ανά δευτερόλεπτο στην επιφάνεια της Γης. Με απλά λόγια σύμφωνα με τον Tom Neumann, έναν επιστήμονα του project, ο δορυφόρος είναι ένα μεγάλο λέιζερ που βρίσκεται στο διάστημα.

Ο τρόπος που λειτουργεί ο ICESat-2 είναι σχετικά απλός, με βάση τη θέση του υπολογίζει τη γωνία των ακτίνων και το πόση ώρα χρειάζονται μέχρι να επιστρέψουν πίσω, αφότου χτυπήσουν την επιφάνεια ενός αντικειμένου. Με αυτό τον τρόπο οι επιστήμονες μπορούν να μετρήσουν την αλλαγή του επιπέδου των θαλάσσιων πάγων, του ωκεανού, των πάγων της γης, των εσωτερικών υδάτων και φυσικά των δέντρων.

Το να γνωρίζουν πόσο ψηλά είναι τα δέντρα μπορεί να βοηθήσει τους ερευνητές να εκτιμήσουν την υγεία των δασών του κόσμου και την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που μπορούν να απορροφήσουν.

Η εφαρμογή ακούει στο όνομα GLOBE Observer και μας επιτρέπει να διαλέξουμε μεταξύ διαφόρων εργαλείων τα οποία καταγράφουν τα σύννεφα, το ενδιαιτήματα των κουνουπιών και το τοπίο γύρω μας. Επιπλέον, χάρη στο εργαλείο GLOBE Trees πλέον μπορούμε να μετρήσουμε το ύψος των δέντρων. Η εφαρμογή έχει ένα tutorial το οποίο μας εξηγεί βήμα βήμα το πώς μπορούμε να μετρήσουμε ένα δέντρο.

Σύμφωνα με τον ανώτερο επιστημονικό σύμβουλο της NASA Earth Science, Brian Campbell, το GLOBE Observer είναι διαθέσιμο από τα τέλη Μαρτίου και έχει ήδη λάβει πάνω από 700 μετρήσεις από 20 διαφορετικές χώρες. Ο Tom Neumann, είπε πως αυτές οι μετρήσεις είναι χρήσιμες για τον ICESat-2, οπότε όσοι περισσότεροι χρησιμοποιούν την εφαρμογή τόσο το καλύτερο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Σ.

δεν λειτουργεί η πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet SpaceX Google

Συνεργασία Google και Starlink για παροχή broadband Internet

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Google θα στέλνει πρόσβαση στο Internet στους δορυφόρους της Starlink και έπειτα απευθείας στον πελάτη.

Internet Hackers ransomware

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιρλανδίας γίνεται θύμα ransomware

To ransomware βρίσκεται σε άνθηση και η πρόσφατη επίθεση στο ιρλανδικό σύστημα υγείας το αποδεικνύει περίτρανα αυτό.

Internet Netflix

Tο Disney+ ξεπερνά τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές

Ένα σημαντικό ορόσημο κατάφερε να ξεπεράσει το Disney+, αγγίζοντας πλέον τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές.

Internet Hackers ransomware

Λύτρα εκατομμύρια δολάρια για το ransomware στον αγωγό των ΗΠΑ

Υψηλό ήταν το τίμημα για να μπει και πάλι σε λειτουργία ο αγωγός Colonial Pipeline στις ΗΠΑ, μετά την επίθεση ransomware.