Νέα δυνατότητα πληρωμών του Facebook Pay με QR Code

, Νέα δυνατότητα πληρωμών του Facebook Pay με QR Code

Το Facebook Pay αναμένεται να δεχθεί μία νέα δυνατότητα με QR Code, που θα επιτρέπει την μεταφορά χρημάτων σε ανθρώπους εκτός του κύκλου των επαφών. Με ένα απλό σκανάρισμα θα είναι εφικτή η έναρξη της διαδικασίας της κάθε συναλλαγής.

Οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν ως προς το ότι η εν λόγω νέα δυνατότητα του Facebook Pay θα μπορεί να επιτρέπει τις πληρωμές ακόμα και σε όσους δεν είναι στη λίστα των επαφών του κάθε χρήστη. Σε αυτή τη φάση, η δυνατότητα αυτή δοκιμάζεται σε αμερικανικό έδαφος, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα κυκλοφορήσει σε παγκόσμια κλίμακα, μόλις τελειώσουν οι δοκιμές.

Δεν είναι ακόμα σίγουρο εάν η συγκεκριμένη λειτουργία θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στο Facebook Pay να αποκτήσει μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, αλλά αξίζει να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει στην πορεία της υπηρεσίας. Είναι δεδομένο ότι το Facebook συνεχίζει να εξερευνά τρόπους ενίσχυσης της αλληλεπίδρασης (άρα και του χρόνου) των χρηστών του.

Καλές οι φιλοδοξίες, αλλά το Facebook ενέχει και πολλούς κινδύνους

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.

Internet Facebook Instagram Mark Zuckerberg

Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατηγόρησαν τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.