Νέα καθίζηση του Bitcoin μετά από tweets του Elon Musk

, Νέα καθίζηση του Bitcoin μετά από tweets του Elon Musk

H αναφορά του Elon Musk στο Twitter ότι η Tesla έχει εγκαταλείψει τα κεφάλαια της σε Bitcoin, οδήγησαν σε νέα πτώση. Ο Elon Musk στα tweets του υπονόησε ότι η Tesla πούλησε ή σκέφτεται να το κάνει άμεσα, όλα τα κεφάλαια σε Bitcoin που διαθέτει.

Η είδηση της ρευστοποίησης των Bitcoin από την Tesla, ακόμα και εάν δεν γινόταν ευθεία αναφορά από την πλευρά του Elon Musk, ήταν αρκετή για να προκαλέσει αναταράξεις στο κρυπτονόμισμα. Η άμεση συνέπεια ήταν η πτώση της αξίας του Bitcoin, κάτι που είχε συμβεί και αφότου ο Elon Musk είχε ξεκαθαρίσει ότι τελικά η Tesla δεν θα δεχόταν το Bitcoin ως μέθοδο αγοράς ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχε ανακοινωθεί ότι η Tesla είχε στην κατοχή της Bitcoin συνολικής αξίας 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέσα από πωλήσεις κρυπτονομισμάτων, η εταιρεία κατάφερε να αντλήσει κεφάλαια της τάξης των 101 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε ένα τρίμηνο.

Πολλοί σχολιάζουν ότι ο Elon Musk στρέφει σταδιακά το ενδιαφέρον του προς άλλα κρυπτονομίσματα πέρα από το Bitcoin, του οποίου ήταν μέχρι σήμερα ένθερμος υποστηρικτής.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.

Business Elon Musk

Tesla Optimus Gen 2: Αποκαλύφθηκε το νέο ανθρωποειδές ρομπότ

Η Tesla αποκάλυψε το «Optimus Gen 2», μια νέα γενιά του ανθρωποειδούς ρομπότ της που θα πρέπει να μπορεί να αναλαμβάνει εργασίες.