Το Netflix δεσμεύει 37% του Internet Bandwidth στις ώρες Primetime

Είναι αρκετά γνωστό ότι από όλες τις υπηρεσίες και ιστοσελίδες που καταναλώνουν εύρος σύνδεσης ίντερνετ (bandwidth) στη βόρεια Αμερική, το Netflix κατέχει την υψηλότερη θέση. Δεν υπάρχει κανένα άλλο καταναλωτικό προϊόν, που να χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στο ίντερνετ περισσότερο από τις υπηρεσίες του Netflix. Αλλά πόσο πια bandwidth να καταναλώνει το Netflix;

Σύμφωνα με νέες αναφορές που μοιράστηκε η Καναδέζικη εταιρεία παροχής δικτυακών υπηρεσιών Sandvine, το Netflix δεσμεύει 36.5% από το bandwidth όλης της βόρειας Αμερικής τις ώρες αιχμής (primetime). Συγκριτικά, το YouTube καταναλώνει το 15.6%, η απλή περιήγηση στο διαδίκτυο 6%, το Facebook 2.7% και τα Amazon Instant Video και Hulu μόλις 2%.

Το Netflix δεσμεύει 37% του Internet Bandwidth στις ώρες Primetime, Το Netflix δεσμεύει 37% του Internet Bandwidth στις ώρες Primetime

Είναι φανερό πως όταν το κοινό θέλει να περάσει την ώρα του παρακολουθώντας κάτι, καμία εταιρεία δεν συγκρίνεται με τις ικανότητες μάρκετινγκ που έχει το Netflix. Ακόμα και όταν όλοι κριτικάρουν το μέλλον του δικτύου αυτού και τις κρυφές του τακτικές, το streaming από τον κολοσσό της τηλεοπτικής διασκέδασης δε σταματάει. Αλλά πως τα καταφέρνει και πιάνει το εν τέταρτο όλης της σύνδεσης ίντερνετ στη βόρεια Αμερική; Η απάντηση είναι στις λεπτομέρειες σε αυτήν την περίπτωση.

Από την αρχή κιόλας, δεν χάνει ακροατές το Netflix σε καμία περίπτωση. Αν δε βλέπει κάποιος Netflix, το πιο πιθανό είναι να μην παρακολουθεί γενικά κάποιο άλλο τηλεοπτικό show εκείνη τη στιγμή. Το youtube για παράδειγμα είναι μια σελίδα που μπορούμε να την ανοίξουμε ενώ ψάχνουμε κάτι άλλο στο internet, σαν μουσική παρέα πολλές φορές. Το Netflix όμως είναι μια υπηρεσία που για να μας παρέχει αυτό που ζητάμε θα πρέπει να ψάξουμε το πρόγραμμα και να το βρούμε, κάτι που απαιτεί την προσοχή μας καθ’ όλη τη διάρκεια χρήσης του. Είναι λογικό κι επόμενο όταν κάποιος αποφασίσει να δει ένα επεισόδιο από μία σειρά, να μην δει μονάχα ένα. Συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, όλοι ξεκινήσαμε με ένα δύο επεισόδια Supernatural το βράδυ και καταλήξαμε να βλέπουμε μία σαιζόν τη μέρα.

Επίσης, ρόλο παίζει και η ποιότητα των βίντεο, καθώς το Netflix παρέχει το καλύτερο streaming στη βιομηχανία της ιδιωτικής τηλεόρασης με 50 MB/s ενώ άλλες υπηρεσίες όπως το YouTube και το Amazon φτάνουν 15-25 ΜΒ/s, έτσι τελικώς φέρνει υψηλής ανάλυσης εικόνα χωρίς lag (καθυστέρηση εικόνας αποστολής με εικόνα λήψης).

Συλλήβδην, το Netflix έχοντας και μερικές από τις πιο δημοφιλείς σειρές όπως το Daredevil, Orange is the New Black, House of Cards που είναι και προϊόντα παραγωγής του δικτύου του, μαζί με κάποιες άλλες σειρές που αναπαραγάγει τα επεισόδιά τους για όσους θέλουν να τα ξαναδούν ή δεν πρόλαβαν να τα δουν, φτάνει τελικώς να είναι το πιο δημοφιλές δίκτυο στην πιο καταναλωτική αγορά του κόσμου. Επομένως τα ποσοστά μοιάζουν αρκετά λογικά.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

Mb/s

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Internet Netflix

Netflix: Nέες ταινίες και σειρές το Φεβρουάριο στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν το Φεβρουάριο του 2024 στην Ελλάδα από το Netflix.

Internet Netflix

Netflix: Καταργεί το βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις σε Καναδά και Ην. Βασίλειο

Tο Νetflix δεν αφήνει νέα μέλη ή μέλη που επιστρέφουν στην πλατφόρμα να εγγραφούν στο βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις.

Gear Apple Netflix

Apple Vision Pro: Το Netflix δεν θα κυκλοφορήσει εφαρμογή για το headset

Το Netflix δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για τo επερχόμενο headset Vision Pro της Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.