Netflix: Επαναφέρει την κανονική ποιότητα streaming σε περιοχές της Ευρώπης

Netflix, Netflix: Επαναφέρει την κανονική ποιότητα streaming σε περιοχές της Ευρώπης

Το Netflix εργάζεται πάνω στην αποκατάσταση της ποιότητας streaming σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η ποιότητα είχε υποβαθμιστεί μετά από κυβερνητικά αιτήματα προς την εταιρεία να μειώσει τη χρήση του εύρους ζώνης υπό το φόβο ότι ασκούσε υπερβολική πίεση στις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Δανία, Νορβηγία, Γερμανία και άλλες χώρες ανέφεραν ότι παρατήρησαν αύξηση στο bitrate, σύμφωνα με το FlatpanelsHD. Το Netflix επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με ISP για να βοηθήσει στην αύξηση της χωρητικότητας. Η εταιρεία δεν ανέφερε σε ποιες χώρες έχει αποκατασταθεί το bitrate για streaming υψηλότερης ποιότητας. Σύμφωνα με το The Verge, μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν τετραπλασιάσει την κανονική χωρητικότητα, καθώς οι συνθήκες βελτιώνονται και αρκετές χώρες, άρουν το lockdown.

Ο επικεφαλής της βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Thierry Breton ζήτησε από τις πλατφόρμες streaming, συμπεριλαμβανομένων των Netflix και YouTube, να μειώσουν το φορτίο τους σε υποδομές που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη την ήπειρο. Το Netflix συμφώνησε να μειώσει τα bitrates για 30 ημέρες, εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή θα μειώσει το φόρτο για τα ευρωπαϊκά δίκτυα κατά περίπου 25 τοις εκατό, όπως είχε δηλώσει τον Μάρτιο.

Netflix, Netflix: Επαναφέρει την κανονική ποιότητα streaming σε περιοχές της Ευρώπης

Η μείωση ήταν επιπλέον των άλλων μεθόδων που χρησιμοποιεί το Netflix από το 2011 για να διατηρήσει το streaming σταθερό σε περιοχές με αδύναμες ευρυζωνικές συνδέσεις. Για παράδειγμα, το Netflix χρησιμοποιεί ήδη ένα εργαλείο streaming, που προσαρμόζει αυτόματα την ποιότητα του βίντεο με βάση το προσβάσιμο εύρος ζώνης. Η εταιρεία ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα του “open connect” όταν η ξεκίνησε το streaming μεταξύ 2010 και 2011.

Άλλες υπηρεσίες streaming πιθανότατα θα ακολουθήσουν, με κάποιες ήδη να αναβαθμίζουν την ποιότητα του streaming. Το Apple Insider αναφέρει ότι η Apple αποκατέστησε υψηλότερα bitrate για να αυξήσει την ποιότητα streaming για χρήστες που χρησιμοποιούν το Apple TV Plus στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Όπως όλα δείχνουν και ο τεχνολογικός κόσμος προσπαθεί να επανέλθει σταδιακά στους κανονικούς ρυθμούς, μαζί με τις χώρες που επλήγησαν από την πανδημία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GREG

Αυτό που έχω προσέξει τον τελευταίο καιρό είναι ότι στις ταινίες για κάποιον λόγο κλειδώνει την ταχύτητα στα + – 1Mbps και υποτίθεται κιόλας πως εκείνη την στιγμή παίζει στα 1080p, όταν παλαιότερα για να μου γράψει 1080p έπρεπε η ταχύτητα να ανέβει πάνω από τα 7.62Mbps και για να γράψει 4Κ έπρεπε να περάσει από 10Mbps. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε αυτά τα μέτρα που αναφέρει το άρθρο πάντως πλέον έχω αρχίσει να σκέφτομαι να το κόψω, μου φαίνονται πολλά τα 168€ τον χρόνο για τις ελάχιστες σειρές που αξίζουν και το αρχαίο περιεχόμενο των ταινιών και που το έχει δείξει η Ελληνική TV από δέκα φορές. Άντε να έρθει το Disney+ μπας και αξίζει ή μήπως αναγκάσει το Netflix να σοβαρευτεί και να ανεβάσει ποιότητα στο περιεχόμενο και στις παραγωγές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.