Netflix: Επαναφέρει την κανονική ποιότητα streaming σε περιοχές της Ευρώπης

Netflix

Το Netflix εργάζεται πάνω στην αποκατάσταση της ποιότητας streaming σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η ποιότητα είχε υποβαθμιστεί μετά από κυβερνητικά αιτήματα προς την εταιρεία να μειώσει τη χρήση του εύρους ζώνης υπό το φόβο ότι ασκούσε υπερβολική πίεση στις ευρυζωνικές συνδέσεις.

Δανία, Νορβηγία, Γερμανία και άλλες χώρες ανέφεραν ότι παρατήρησαν αύξηση στο bitrate, σύμφωνα με το FlatpanelsHD. Το Netflix επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με ISP για να βοηθήσει στην αύξηση της χωρητικότητας. Η εταιρεία δεν ανέφερε σε ποιες χώρες έχει αποκατασταθεί το bitrate για streaming υψηλότερης ποιότητας. Σύμφωνα με το The Verge, μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν τετραπλασιάσει την κανονική χωρητικότητα, καθώς οι συνθήκες βελτιώνονται και αρκετές χώρες, άρουν το lockdown.

Ο επικεφαλής της βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Thierry Breton ζήτησε από τις πλατφόρμες streaming, συμπεριλαμβανομένων των Netflix και YouTube, να μειώσουν το φορτίο τους σε υποδομές που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη την ήπειρο. Το Netflix συμφώνησε να μειώσει τα bitrates για 30 ημέρες, εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή θα μειώσει το φόρτο για τα ευρωπαϊκά δίκτυα κατά περίπου 25 τοις εκατό, όπως είχε δηλώσει τον Μάρτιο.

Netflix

Η μείωση ήταν επιπλέον των άλλων μεθόδων που χρησιμοποιεί το Netflix από το 2011 για να διατηρήσει το streaming σταθερό σε περιοχές με αδύναμες ευρυζωνικές συνδέσεις. Για παράδειγμα, το Netflix χρησιμοποιεί ήδη ένα εργαλείο streaming, που προσαρμόζει αυτόματα την ποιότητα του βίντεο με βάση το προσβάσιμο εύρος ζώνης. Η εταιρεία ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα του “open connect” όταν η ξεκίνησε το streaming μεταξύ 2010 και 2011.

Άλλες υπηρεσίες streaming πιθανότατα θα ακολουθήσουν, με κάποιες ήδη να αναβαθμίζουν την ποιότητα του streaming. Το Apple Insider αναφέρει ότι η Apple αποκατέστησε υψηλότερα bitrate για να αυξήσει την ποιότητα streaming για χρήστες που χρησιμοποιούν το Apple TV Plus στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Όπως όλα δείχνουν και ο τεχνολογικός κόσμος προσπαθεί να επανέλθει σταδιακά στους κανονικούς ρυθμούς, μαζί με τις χώρες που επλήγησαν από την πανδημία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GREG

Αυτό που έχω προσέξει τον τελευταίο καιρό είναι ότι στις ταινίες για κάποιον λόγο κλειδώνει την ταχύτητα στα + – 1Mbps και υποτίθεται κιόλας πως εκείνη την στιγμή παίζει στα 1080p, όταν παλαιότερα για να μου γράψει 1080p έπρεπε η ταχύτητα να ανέβει πάνω από τα 7.62Mbps και για να γράψει 4Κ έπρεπε να περάσει από 10Mbps. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε αυτά τα μέτρα που αναφέρει το άρθρο πάντως πλέον έχω αρχίσει να σκέφτομαι να το κόψω, μου φαίνονται πολλά τα 168€ τον χρόνο για τις ελάχιστες σειρές που αξίζουν και το αρχαίο περιεχόμενο των ταινιών και που το έχει δείξει η Ελληνική TV από δέκα φορές. Άντε να έρθει το Disney+ μπας και αξίζει ή μήπως αναγκάσει το Netflix να σοβαρευτεί και να ανεβάσει ποιότητα στο περιεχόμενο και στις παραγωγές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet SpaceX Elon Musk

To Starlink της SpaceX ετοιμάζεται να βγει από την κατάσταση beta

Τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου της υπηρεσίας Starlink της SpaceX προαναγγέλλει προσεχώς ο Elon Musk.

Internet Instagram Facebook

Το πολύ το Instagram, τους εφήβους καταστρέφει;

Το Facebook έκανε εσωτερική έρευνα η οποία κατέδειξε τις αρνητικές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης του Instagram.

Internet Alphabet

Alphabet Project Taara: Internet 20 Gbps με τη χρήση laser

To Project Taara της Alphabet, της μητρικής της Google, φέρνει ταχύτητες 20 Gbps στο Internet με τη χρήση laser.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: iPhone 13, RayBan Facebook, Google Pay, GT7, GoPro Hero10 Black [S02E01 – 16/09/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε μεταξύ άλλων για τα νέα iPhone 13, τα γυαλιά της Ray-Ban σε συνεργασία με τη Facebook και τις ταχύτητες ίντερνετ στην Ελλάδα.