Netflix HDR10: Τα Samsung Galaxy S10 έλαβαν επίσημη πιστοποίηση υποστήριξης

Netflix HDR10, Netflix HDR10: Τα Samsung Galaxy S10 έλαβαν επίσημη πιστοποίηση υποστήριξης

Τα Samsung Galaxy S10, S10 Plus, και S10e να μην είναι διαθέσιμα ακόμη στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, οι συσκευές υποστηρίζουν HDR10 και HDR10+ περιεχόμενο, και το Netflix φρόντισε να προσθέσει τα τρία smartphones στη λίστα των πιστοποιημένα συμβατών συσκευών.

Αυτά είναι σίγουρα καλά νέα, ειδικά για όσους θέλουν να εκμεταλευτούν τις εκπληκτικές Dynamic OLED οθόνες των Samsung Galaxy S10, που είναι και οι πρώτες οθόνες smartphone που υποστηρίζουν HDR10+. Η κύρια διαφορά του HDR10 με το HDR10+ είναι ότι το πρώτο διαθέτει ένα καθορισμένο κανάλι μεταδεδομένων, ενώ το δεύτερο έχει δυναμικό κανάλι μεταδεδομένων. Τα μεταδεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται για να ρυθμίστουν καλύτερα τα επίπεδα φωτεινότητας ανά σκηνή ή ανά καρέ.

Όπως και να έχει, εν έχουμε ιδέα το ποσοστό που περιεχομένου του Netflix που υποστηρίζει HDR10 ή HDR10+ περιεχόμενο. Ωστόσο, περιμένουμε το περιέχουμε αυτό να αυξηθεί σταδιακά, χάρη στη 20th Century Fox, και την Warner Bros, που συμφώνησαν να υποστηρίξουν το HDR10+.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η δυνατότητα αναπαραγωγής HDR10 και HDR10+ περιεχομένου είναι διαθέσιμη μόνο στην τελευταία έκδοση της Android εφαρμογής του Netflix. Οπότε, πριν προσπαθήσετε να δείτε ένα HDR10 βίντεο, φροντίστε να έχετε ενημερώσει την εφαρμογή του Netflix, μέσω του Google Play.

Πέραν της εισόδου των Samsung Galaxy S10 στη λίστα των πιστοποιημένων συσκευών που υποστηρίζουν HDR10 και HDR10+ περιεχόμενο, είχαμε και την είσοδο κάποιων smartphones της Samsung, στη λίστα των συσκευών που υποστηρίζουν HD περιεχόμενο. Οι συσκευές αυτές είναι τα Samsung Galaxy S10, Galaxy M10, Galaxy M20, και Galaxy M30. Οπότε, οι κάτοχοι των παραπάνω συσκευών μπορούν πλέον να αναπαράγουν βίντεο υψηλής ανάλυσης, μέσω της δημοφιλούς video streaming υπηρεσίας.

Τέλος, το Netflix υποστηρίζει πλέον τους επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon 675, 710, και 855, όσον αφορά την αναπαραγωγή HD περιεχομένου. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει κάποιον από τους τρεις επεξεργαστές, μπορεί πλέον να αναπαράγει περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης, ακόμη κι αν δεν υποστηρίζει Widevine L1.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Ε ναι αφού έτσι κι αλλοιώς το s10+ ζητάει όσο μια πανάκριβη oled 55+ ιντσών πάρτε και την πιστοποίηση από το Netflix

tom

Το note 9 έχει πιστοποίηση σε HDR10 έτσι?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Internet Netflix

Netflix: Nέες ταινίες και σειρές το Φεβρουάριο στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν το Φεβρουάριο του 2024 στην Ελλάδα από το Netflix.

Internet Netflix

Netflix: Καταργεί το βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις σε Καναδά και Ην. Βασίλειο

Tο Νetflix δεν αφήνει νέα μέλη ή μέλη που επιστρέφουν στην πλατφόρμα να εγγραφούν στο βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις.

Gear Apple Netflix

Apple Vision Pro: Το Netflix δεν θα κυκλοφορήσει εφαρμογή για το headset

Το Netflix δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για τo επερχόμενο headset Vision Pro της Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.